Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Valeiko trenētā "Tsmoki" zaudē VTB līgas pirmajā spēlē

Valeiko trenētā "Tsmoki" zaudē VTB līgas pirmajā spēlē
"Tsmoki" spēlētājs Stefans Mudi. Foto: BC "Tsmoki Minsk"

Ar zaudējumu jauno sezonu VTB Vienotajā līgā svētdien sāka Baltkrievijas komanda Minskas "Tsmoki", kuras treneru kolektīvā ir latvietis Edmunds Valeiko. Aizvadītajā mačā "Tsmoki" savā laukumā ar 71:88 (19:17, 16:19, 16:28, 20:24) piekāpās debitantei "Zielona Gora" no Polijas.

Otrā puslaika pašā sākumā "Tsmoki" vēl izvirzījās vadībā ar 39:36, tomēr ielaida nākamos desmit punktus, bet trešās ceturtdaļas beigās jau zaudēja ar 51:64, turpinājumā vairs nespējot iesaistīties cīņā par uzvaru.

Rezultatīvākais Minskas vienībā ar 17 punktiem bija Dmitrijs Poļeščuks, kamēr uzvarētājiem ar 18 punktiem palīdzēja Boriss Savovičs.

Jau otro uzvaru šosezon izcīnīja līgas grands Maskavas CSKA, kas izbraukumā ar 86:61 (14:15, 27:12, 24:20, 21:14) droši pārspēja Kazahstānas vienību "Astana". Spēlē, kuru vadīja arī latviešu tiesneši Mārtiņš Kozlovskis un Andris Aunkrogers, uzvarētājiem ar 18 punktiem palīdzēja centrs Otello Hanters.

Jau ceturtdien CSKA savā laukumā sāks ULEB Eirolīgas sezonu, uzņemot Rolanda Šmita pārstāvēto "Barcelona".

Pirmo uzvaru guva Latvijas un Igaunijas līgā spēlējošā Tallinas "Kalev", kas viesos ar 82:68 (23:20, 14:17, 25:15, 26:20) apspēlēja "Nizhny Novgorod". Savukārt vēl vienā cīņā Kazaņas "Unics" ar 76:63 (22:14, 20:20, 22:5, 12:24) uzvarēja Saratovas "Avtodor".

Šajā sezonā Vienotajā līgā būs 14 komandas, kas aizvadīs divu apļu turnīru, pēc tam astoņām labākajām iekļūstot "play-off" sacensībās. Šosezon līgas dalībnieku vidu papildinājuši "Zielona Gora" spēlētāji no Polijas. Tāpat turnīrā ir Krievijas, Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas un Kazahstānas vienības. Pavasarī vairs netiks spēlēts "Final Four" turnīrs, bet čempionus noskaidros sērijās līdz trim uzvarām.


Ife Lundbergs pret Vaņu Marinkoviču. Foto: imago images/Scanpix

Banki ''Virtus'' vai ''Baskonia'': Vitorijā noskaidros Eirolīgas play-off dalībnieci

Šovakar pulksten 21.30 Spānijas pilsētā Vitorijā tiks aizvadīta izšķirošā ULEB Eirolīgas pārspēļu jeb play-in spēle starp vietējo ''Baskonia'' un Lukas Banki trenēto un Riharda Lomaža pārstāvēto Boloņas ''Virtus''. Uzvarētāja tiks pie astotās vietas izslēgšanas spēļu bildē un ceturtdaļfināla dueļa pret pašreizējo čempioni Madrides ''Real''. Mača translācija kanālā ''Go3 Sport 1''.
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.
Kemnicas "Niners" basketbolists Kaza Kadžemi-Kīns ar bumbu. Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa pirmajā finālspēlē pārliecinoši uzvar Vācijas klubs

Savam pirmajam lielajam titulam pietuvojusies Kemnicas "Niners", FIBA Eiropas kausa fināla pirmajā kaujā savā laukumā ar 85:74 pārspējot Stambulas "Bahçeşehir Koleji".