Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Pret "Ventspili" labi nospēlējušais Akūns-Persels no Dānijas pārceļas uz NBA

Ints Megnis
Ints Megnis

Pret "Ventspili" labi nospēlējušais Akūns-Persels no Dānijas pārceļas uz NBA
Devons Akūns-Persels (no labās) pret Rihardu Lomažu
Foto: Per Bille

Pagājušajā sezonā pret Latvijas vienību "Ventspils" labi nospēlējušais amerikānis Devons Akūns-Persels no Dānijas vienības Orhūsas "Bakken Bears" noslēgs divvirziena līgumu ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienību Denveras "Nuggets".

Akūns-Persels pagājušajā sezonā izcēlās ar vidēji 17,3 punktiem Dānijas līgā un 18,6 punktiem FIBA Eiropas kausā. Tieši starptautiskajā turnīrā viņš saskārās arī ar "Ventspils" komandu, abiem klubiem savā starpā tiekoties astotdaļfinālā. Tur pirmajā mačā "Ventspils" savā laukumā kapitulēja ar 73:93, tieši Akūnam-Perselam ar 24 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm kļūstot par rezultatīvāko vienībā.

Pēc tam atbildes spēlē "Ventspils" viesos svinēja uzvaru ar 81:75, bet ar to nebija pietiekami, lai tiktu tālāk. Otrajā spēlē Akūns-Persels bija pieticīgāks, samierinoties ar 13 punktiem, sešām atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm. Pēc tam "Bakken Bears" pārvarēja vēl vienu turnīra kārtu, apstājoties vienīgi pusfinālā.

Pēc Eiropas sezonas beigām Akūns-Persels devās uz Ziemeļameriku, kur "Nuggets" sastāvā iemeta vidēji 12 punktus NBA Vasaras līgā. Savukārt tagad vienība piekritusi noslēgt divvirziena līgumu ar spēlētāju, vēsta vietējie basketbola apskatnieki.

Akūns-Persels Dānijas līgā spēlēja divus gadus, "Bakken Bears" pievienojoties uzreiz pēc koledžas karjeras beigām. Šajā laikā viņš ieguvis dažādus apbalvojumus, šogad kļūstot arī par FIBA Eiropas kausa vērtīgāko basketbolistu.

  -1 [+] [-]

, 2018-08-07 14:05, pirms 6 gadiem
Tam Perselam bildē nav fotošopotas rokas? Pārāk baltas