Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

FIBA pieprasa lielāku ietekmi Eirolīgā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

FIBA pieprasa lielāku ietekmi Eirolīgā
Basketbola Čempionu līgas atklāšana 21. martā Parīzē
Foto: FIBA

Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA) ceturtdien, 5. maijā, nosūtīja vēstuli Eirolīgai, darot zināmus savus jaunākos priekšlikumus.

FIBA nepublisko savu saraksti konfliktā ar Eirolīgu, taču norisēm tuvu stāvošs avots ziņo par sekojošiem priekšlikumiem.

1) Eirolīgas komercnodaļa (ECA) varēs turpināt rīkot Eirolīgu kā pirmā līmeņa klubu turnīru. Vienpadsmit klubi varēs saglabāt A licences. Ja Eirolīgā turpinās spēlēt 16 klubi, viena vieta jārezervē Basketbola Čempionu līgas uzvarētājiem. Ja Eirolīgā nākotnē spēlēs 24 klubi, Basketbola Čempionu līgai jārezervē līdz četrām vietām.

2) FIBA rīkos Basketbola Čempionu līgu (BCL) kā otrā līmeņa klubu turnīru (Eirokausa vietā – Sportacentrs.com). BCL komandas tiks atlasītas atbilstoši nacionālo līgu rangiem. BCL vēlas būt augsta līmeņa un finansiāli ienesīgs turnīrs klubiem, kuriem nepieder A licences.

3) FIBA Eiropas nodaļa rīkos FIBA Eiropas kausu (FEC) kā trešā līmeņa klubu turnīru.

4) Kopējais kalendārs paredz, ka Eirolīgas, BCL un FEC spēles nenotiks nedēļas nogalēs. Visām līgām jārespektē valstsvienību logi, kuri stāsies spēkā no 2017. gada novembra. FIBA ir gatava pārrunāt kalendāra plānojumu novembra un februāra logos.

5) Visiem klubiem jālaiž spēlētājus uz valstsvienībām.

6) FIBA un nacionālās federācijas nodrošinās pienācīgu apdrošināšanu izlašu spēlētājiem, tai skaitā neeiropiešiem. FIBA iekšējās kārtības noteikumos veikti attiecīgie labojumi.

7) FIBA ir gatava klubiem piešķirt daļu no peļņas, kura tiks gūta valstsvienību spēlēs.

8) Eirolīgas komercnodaļai katru gadu jāveic solidaritātes maksājums otrā un trešā līmeņa klubu turnīru attīstībai. Par maksājuma apjomu vēl jāvienojas.

9) FIBA ir gatava atzīt Eirolīgas komercnodaļas biznesa modeli un vienošanos ar IMG, kas paredz divu apļu turnīru 16 klubiem 2017. gada sezonā, prātā paturot pakāpenisku paplašināšanos līdz 24 komandām.

10) FIBA noraida ECA priekšlikumu par 40 profesionālu komandu paturēšanu savā pakļautībā. Tas ir pretrunā ar FIBA piedāvāto sadarbības redzējumu un izskatās pēc mēģinājuma pārdēvēt Eirokausu par “Eirolīgas B divīziju” vai tamlīdzīgi.

FIBA piedāvā četriem Latvijas klubiem startēt tās rīkotajos turnīros, tai skaitā rezervējusi vienu vietu Basketbola Čempionu līgas pamatturnīrā.

Izmantotie resursi:
FIBA still open to dialogue, here's what they...

  +4 [+] [-]

, 2016-05-07 11:38, pirms 8 gadiem
Ļoti saprātīgs piedāvājums!

  +2 [+] [-]

, 2016-05-07 11:48, pirms 8 gadiem
Šitais, starp citu, ir ļoti labs kompromiss .
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-05-07 15:20, pirms 8 gadiem
Varēja vēl pateikt konkrēti par naudu - cik % būs tas solidaritātes maksājums! ....katrs domājošs cilvēks saprot, ka priekšlikums ir ok, bet mēs tak zinām, ka galvenais strīds vienmēr ir par naudu!