Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Štelmahers: "Šobrīd man ir kauns par savu darbu un spēlētāju spēli"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Štelmahers: "Šobrīd man ir kauns par savu darbu un spēlētāju spēli"
Roberts Štelmahers
Foto: bkventspils.lv

Pēc smagā zaudējuma dāņu "Bakken Bears" FIBA Eiropas kausa astotdaļfinālā pirmajā spēlē (73:93), "Ventspils" pārstāvji savus komentārus sāka ar atvainošanos, nespējot attaisnot vājo sniegumu.

Roberts Štelmahers, "Ventspils" galvenais treneris: "Gribu atvainoties visiem skatītājiem, kas atnāca uz spēli, arī tiem, kas bija pie TV ekrāniem vai citādāk cerēja uz mūsu uzvaru un bija kopā ar komandu. Nav nekādu attaisnojumu. Man ir kauns par savu darbu un man ir kauns par spēlētāju spēli šajā mačā. Grūti pat atrast citus vārdus… Zaudējām bumbās un agresivitātē, lai gan zinājām, ka spēlējam ar labu komandu. Zinājām, ka viņi ir ļoti agresīvi, ko jau ir pierādījuši spēlēs ar VTB līgas komandām, uzvarot tās. Man ir kauns… Nākot uz preses konferenci, pat nezināju, ko īsti teikt. Jāmēģina strādāt tālāk…

Rihards Lomažs, "Ventspils" aizsargs: "Varu tikai pievienoties trenerim un atvainoties komandas vārdā un arī par savu spēli. Šādos brīžos ir jāturas kopā, tāpēc, lūdzu nenorakstiet mūs. Nezinu, ko vēl varu pateikt…"

Varbūt kaut kur galvās bija aizķēries, ka tā tomēr ir tikai Dānijas komanda? Bija tāda pārliecība, ka kaut kad jau paši salūzīs?
Štelmahers: "Diez vai. Man kā spēlētājam tādas domas nekad nebija galvā, bet grūti pateikt, kā ir citiem. Skatījāmies video, rādījām spēlētājiem, ka viņiem ir kvalitātes, ka spēlē ļoti ātri, agresīvi un var gūt punktus dažādos veidos. Runājām, ka no tā jāuzmanās un jābūt stipriem, jo viņi spiedīs uz mums. Taču ļāvām sevi izģērbt, kā grib… Kauns skatīties, ka mums lec uz galvas, noceļ visas bumbas un iemet no groza apakšas vai iesprauž, bet mēs neko tādu nevar likt pretī. Lai gan arī mums bija labi momenti, bet mēs nebijām tik spējīgi. Maigi izsakoties."

Tādi arī būs vārdi pirms atbildes spēles – nospēlēt tā, lai pašiem nav kauns?
"Ja viņi pie mums vinnēja ar 20 punktus… Mēs nevienai Čempionu līgas komandai nezaudējām ar 20 punktiem, bet viņi šodien tiešām parādīja labu basketbolu. Kā vēl motivēt? Jebkuram spēlētājam, kurš šodien bija vai nebija uz laukuma, ir ko pierādīt. Ka nav sliktāki par viņiem. Es tā vismaz domāju. Tagad vajadzētu būt daudz vieglāk motivēt atbildes spēlei."

Tagad būsiet viņus iemidzinājuši?
"Jā, jā… Es jau arī mīlu jokoties, bet šoreiz laikam nav tas īstais laiks. Tiešām nav viegli."

Viņu spēlē nekādu pārsteigumu nebija? Darīja to pašu, ko jau redzējāt video un par ko zinājāt?
"Jā. Nekādas superkombinācijas viņi netaisa. Vairāk spēlē viens pret vienu, ir lieli atlēti un iet pēc atlēkušajām bumbām uzbrukumā. No mūsu kļūdām viņi iemeta 27 punktus, pēc atlēkušajām bumbām vēl 19. 46 punktus sameta tāpat vien, bez nekā pretī. Kamēr mēs vēl reaģējam uz notikumiem, viņi jau trijatā izskrien pret grozu. Viņi ir ar labu augumiem, labiem dotumiem. Laba komanda."

Stefans Viks, "Bakken Bears" galvenais treneris: "Godīgi sakot, esmu sajūsmā. Pat sapņos nerādījās, ka varam šeit uzvarēt ar 20 punktu pārsvaru. Gatavojoties nākamajai spēlei, mums kārtīgi jāpadomā, kas īsti notika šajā mačā. Mēs ļoti nopietni trenējamies šim mačam, arī aizvadot īsā laikā trīs spēles Dānijas čempionātā. Tas viss šovakar atmaksājās. Spēlētāji bija vienkārši neticami labi."

Kā gatavosieties atbildes mačam, vai ir kādas vājās vietas, kas jāuzlabo?
"Mums jau ir gadījies tā, ka uzvaram "Tsmoki" Minskā, bet mājās zaudējam ar -23, mēs viesos uzvaram "Nevežis" ar +15, bet mājās atkal zaudējām, šķiet, ar -23. Šis bija tikai pirmais puslaiks, ko uzarējām ar 20 punktu pārsvaru, taču mums vēl ir daudz lietu, kuras nepieciešams pielabot. Nešaubos, ka "Ventspils" vēlēsies nospēlēt ļoti spēcīgi, tāpēc mums tiešām labi jāsagatavojas atbildes mačam. Tam būtu jābūt smagam."

  +1 [+] [-]

, 2018-03-07 23:39, pirms 6 gadiem
Haha, viņam ir divas atrunas, ja uzvar, tad esmu lepns par saviem spēlētājiem, bet uzreiz nākamjā spēlē pie zāģa - man ir kauns, nu klauns kartīgs

  +3 [+] [-]

, 2018-03-08 01:45, pirms 6 gadiem
Un ko tieši viņš pateica nepareizi katrā no epizodēm. V-pils ir tiešām parādījuši izcilas spēles, kad pat neticās, kas notiek! Viss saskaņoti, ir cīņasspars, precizitāte un, galvenais - rezultāts! Šodienas spēli skatījies, gudrīti? Tur jebkurš treneris zemē gribētu ielīst no kauna! Un jā - milzīgu daļu vainas ir jāuzņemas un arī uzņēmās Štelmis. Vai vārdi "man ir kauns par savu darbu" to nenozīmē?

  +2 [+] [-]

, 2018-03-08 07:21, pirms 6 gadiem
Tikai Klondaika jūs var glābt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2018-03-08 08:15, pirms 6 gadiem
gatera priekshnieks rakstīja: Labāk beidzot Pleinicam pāris jautājumus būtu uzdevuši, nevis Robi te pratinājuši bezjēgā!
Tas jau vispār neko nevarēs izspļaut būtu labākus ārzemniekus pañēmis kas ir līdzīgi ubillam,kautkādu ukraini vēl pañem bezjēdzīgu,juciks entās reizes bumbu pakāš sviests

  -3 [+] [-]

, 2018-03-08 08:15, pirms 6 gadiem
komunisti parasti savās atskaitēs parasti ļerkst, ka kauns, labosimies.. īsti vīri kaunu nomazgā ar asinīm vai arī vismaz nenolaižas līdz tik nožēlojamam līmenim

     [+] [-]

, 2018-03-08 08:58, pirms 6 gadiem
Nesen bija lepns Štelmahers: "Esmu ļoti lepns par savu komandu"

  +4 [+] [-]

, 2018-03-08 10:14, pirms 6 gadiem
Nesaprotu tikai vienu. Šādas spēles Ventspilij ir regulāri katru sezonu.
Un galvenais tas ir pie dažādiem treneriem. Negribas domāt ,bet vai kāds tādā veidā nepelna ar likmju palīdzibu.

     [+] [-]

, 2018-03-08 11:41, pirms 6 gadiem
filcs rakstīja: Nesaprotu tikai vienu. Šādas spēles Ventspilij ir regulāri katru sezonu.
Un galvenais tas ir pie dažādiem treneriem. Negribas domāt ,bet vai kāds tādā veidā nepelna ar likmju palīdzibu.
Ļumbergs?

     [+] [-]

, 2018-03-08 11:42, pirms 6 gadiem
filcs rakstīja: Nesaprotu tikai vienu. Šādas spēles Ventspilij ir regulāri katru sezonu.
Un galvenais tas ir pie dažādiem treneriem. Negribas domāt ,bet vai kāds tādā veidā nepelna ar likmju palīdzibu.
Un katru sezonu ir budžeta deficīts salīdzinot ar citām Eiropas komandām, vienigi uz entuziasmu un enerģiju grib izbraukt. Ir beidzot laiks atvērt maciņu, Uz ko tas attiecas.

  +1 [+] [-]

, 2018-03-08 12:18, pirms 6 gadiem
vf rakstīja: Un katru sezonu ir budžeta deficīts salīdzinot ar citām Eiropas komandām, vienigi uz entuziasmu un enerģiju grib izbraukt. Ir beidzot laiks atvērt maciņu, Uz ko tas attiecas.
Pagājušajā gadā jau nu nevāji virināja to maku, bet tik un tā nekas nesanāca. Un ne jau nu Bakken Bears ir tie ar to budžeta pārākumu. Ja tāds arī ir, tad minimāls. Vakar tas bija tikai un vienīgi attieksmes jautājums. Es nesaprotu, kā var būt tik maz pašcieņas, ka var ļaut par sevi tā ņirgāties! Neesmu redzējis video, bet vai tiešraides beigās neparādījās titrs 18+ ? Ceru, ka čaļi Orhūsā maksimāli pacentīsies nomazgāt šo kauna trauma no sava, kluba un pilsētas, da visas Latvijas basketbola mundiera! Principā, ja tur būs izgāšanās, nav nekādas ticības un pavasari...