Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" negrasās atteikties no dalības FIBA Eiropas kausa izslēgšanas spēlēs

Agris Suveizda

"Ventspils" negrasās atteikties no dalības FIBA Eiropas kausa izslēgšanas spēlēs
Ralfs Pleinics
Foto: Lāsma Irša

Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas "play-off" turnīrā netikusī Latvijas vicečempione "Ventspils" piedalīsies līmeni zemākajā FIBA Eiropas kausa izslēgšanas turnīrā, nevienu brīdi nepieļaujot iespēju no šādas iespējas atteikties, aģentūrai LETA norādīja "Ventspils" valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics.

"Ventspils" otrdien savā laukumā FIBA Čempionu līgas B apakšgrupas izšķirošajā cīņā par iekļūšanu šī turnīra izslēgšanas spēlēs ar rezultātu 59:80 zaudēja Grieķijas klubam Saloniku PAOK. Uzvaras gadījumā "Ventspils" grupā ieņemtu ceturto vietu un turpinātu dalību FIBA Čempionu līgā, bet tagad tai nāksies spēlēt līmeni zemākā FIBA Eiropas kausā, dalību sākot no astotdaļfināla.

Pēc otrdienas zaudējuma preses konferencē "Ventspils" galvenajam trenerim Robertam Štelmaheram tika jautāts, vai tā ir tiesa, ka Kurzemes klubs nolēmis FIBA Eiropas kausā nespēlēt. Treneris atbildi nesniedza, bet Pleinics trešdien telefonasarunā ar aģentūru LETA šādu iespēju noraidīja. "Nevienu brīdi neesam domājuši atteikties no iespējas turpināt starptautisko sezonu. Jā, varbūt sezonas sākumā tādas runas un domas bija, taču tad mēs nepieļāvām iespēju, ka netiksim Čempionu līgas izslēgšanas spēlēs. Arī līdz šim domājām tikai par Čempionu līgu, taču tagad gatavosimies Eiropas kausam," skaidroja Pleinics.

"Cīnīsimies FIBA Eiropas kausā. Spēles mums ir vajadzīgas, kaut vai arī tāpēc, lai labāk sagatavotos arī izšķirošajiem notikumiem vietējā čempionātā," bilda Pleinics. Dalību FIBA Eiropas kausā "Ventspils" sāks no astotdaļfināla. Trešdien tiks aizvadītas pēdējās spēles FIBA Eiropas kausa otrajā grupu kārtā, bet nākamajā nedēļā astoņas labākās komandas, kā arī astoņas komandas no FIBA Čempionu līgas, kas savās grupās ieņēma 5.-6.vietu, tiks salozētas pa pāriem.Pleinics sacīja, ka izslēgšanas spēļu pirmais mačs, visticamāk notiks 6. vai 7.martā, bet atbildes cīņas pēc nedēļas. Arī nākamajās kārtās uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā.

Runājot par otrdien piedzīvoto neveiksmi, Pleinics piekrita, ka komandai par labu nenāca vairāku spēlētāju traumas. "No otras puses, 59 gūtie punkti savā laukumā nav arguments, lai šīs traumas pieminētu. Arī pārējiem bija japarāda labāks sniegums," atzina Pleinics. Jau vēstīts, ka FIBA Čempionu līgas B apakšgrupā uzvarēja Vācijas klubs Ludvigsburgas "MHP Riesen", kas tāpat kā pērn šajā turnīrā triumfējusī Tenerifes "Iberostar" izcīnīja 12 uzvaras 14 mačos. Grupu vadošo komandu spēlēs virsroku guva "MHP Riesen", tādējādi Vācijas klubs ieņēma pirmo vietu, bet Spānijas vienība bija otrā. Līdz ar uzvaru Ventspilī Saloniku PAOK pakāpās uz trešo vietu, kamēr ceturtā bija Lietuvas vienība Klaipēdas "Neptūnas", abām komandām tiekot pie septiņām uzvarām un dalības FIBA Čempionu līgas astotdaļfinālā. "Ventspils" basketbolisti ar 16 uzvarām 16 spēlēs ir "OlyBet" Latvijas basketbola līgas (LBL) līderi.

Izmantotie resursi:
LETA

  +5 [+] [-]

, 2018-02-07 15:41, pirms 6 gadiem
Jau vēstīts, ka FIBA Čempionu līgas B apakšgrupā uzvarēja Vācijas klubs Ludvigsburgas "MHP Riesen", kas tāpat kā pērn šajā turnīrā triumfējusī Tenerifes "Iberostar" izcīnīja 12 uzvaras 14 mačos. Grupu vadošo komandu spēlēs virsroku guva "MHP Riesen", tādējādi Vācijas klubs ieņēma pirmo vietu, bet Spānijas vienība bija otrā.

Vai tiešām? Patiesība ir pilnīgi pretēja Nesaprotu par ko šiem autoriem tiek maksāts? Vismaz vajadzētu pārbaudīt sniegtās informācijas patiesību pirms taisa copy paste ... Abas savstarpējās spēles uzvarēja Tenerife, abus zaudējumus Tenerife piedzīvoja pret BKV

  +3 [+] [-]

, 2018-02-07 16:34, pirms 6 gadiem
RayAllen rakstīja: Jau vēstīts, ka FIBA Čempionu līgas B apakšgrupā uzvarēja Vācijas klubs Ludvigsburgas "MHP Riesen", kas tāpat kā pērn šajā turnīrā triumfējusī Tenerifes "Iberostar" izcīnīja 12 uzvaras 14 mačos. Grupu vadošo komandu spēlēs virsroku guva "MHP Riesen", tādējādi Vācijas klubs ieņēma pirmo vietu, bet Spānijas vienība bija otrā.

Vai tiešām? Patiesība ir pilnīgi pretēja Nesaprotu par ko šiem autoriem tiek maksāts? Vismaz vajadzētu pārbaudīt sniegtās informācijas patiesību pirms taisa copy paste ... Abas savstarpējās spēles uzvarēja Tenerife, abus zaudējumus Tenerife piedzīvoja pret BKV
Šuveižjē ir valodas speciālists. Šaubas vai šis savā dzīvē vispār ir veicis kādu metienu pa grozu

     [+] [-]

, 2018-02-07 18:56, pirms 6 gadiem
izklausās, ka bij' aizdomājušies vai vispār spēlēt. nafig fiba cup un bbl p/o, ka tik lbl fināls. Provinciālisms apvienots ar naudas taupīšanu, skopumu vai mazesamību
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja