Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Štelmahers: "Kad nosedzām snaiperus, iemeta citi"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Štelmahers: "Kad nosedzām snaiperus, iemeta citi"
Roberts Štelmahers
Foto: BK "Ventspils"

Piedāvājam "Ventspils" un PAOK pārstāvju komentārus pēc Čempionu līgas regulārās sezonas pēdējās spēlēs, kurā ar 80:59 pārāki bija Grieķijas kluba spēlētāji.

Roberts Štelmahers, "Ventspils" galvenais treneris: "Paldies līdzjutējiem, kuri atnāca tādā neierastā laikā. Protams, gribētos vēl vairāk, gribētos uz katru spēli, bet laikam jau tas ir jānopelna. Nedomāju, ka viņiem bija lielāka motivācija, arī mēs bijām motivēti. Tagad varbūt izskatās, ka viņi trāpīja tik daudz metienu, mēs salūzām, taču rezultāts īsti neatbilst spēles gaitai. Varbūt pēdējās piecās minūtēs spēle bija uz vieniem vārtiem. Protams, žēl, ka neizdevās uzvarēt vairāk spēļu mājās, ja tā būtu, arī faniem noteikti būtu jautrāk. Tomēr es tik un tā lepojos ar savu komandu, un mēs ejam tālāk šajā sezonā."

Otrā puslaika sākums bija ļoti labs, tomēr tik priekšā neizdevās. Kas patraucēja vai ko viņi tādu paveica, kas neļāva pārņemt vadību?
"Bija dažas situācijas, kur nenospēlējām līdz galam labi, neiemetām kaut kādus metienus, bet viņi trāpīja pāri rokām vai spēlē viens pret vienu, kā to dara meistari. Viņiem tas sanāca, mums nē. Varbūt pat var teikt, ka šajās epizodēs viņiem paveicās vairāk."

Uzkrītoši bieži PAOK tika pie visai brīviem metieniem no stūriem. Kas viņu spēlē bija tāds, kas neļāva apturēt šos metienus?
"Viņiem bija auguma pārsvars, tāpēc centāmies spiest uz gala līniju, kas it kā jau paredz arī rotāciju uz stūri, bet ne vienmēr sanāca. Kad galvenos metējos nosedzām, trāpīja arī tādi, kuri varbūt nav tādi snaiperi. Noteikti bija nepieciešams aktīvs spiediens uz bumbu, lai nebūtu iespēju atdot tik brīvu piespēli. Runājām par roku darbību, kurai bija jābūt agresīvākai, citām niansēm. Protams, mēs nenospēlējām maksimumu, noteikti varējām labāk, tāpēc kārtīgi trenēsimies, lai spēlētu labāk. Taču tas nebija tā, ka mēs negribējām spēlēt vai padevāmies. PAOK ir ļoti meistarīga komanda, turklāt gandrīz visās pozīcijās ir auguma pārsvars, ko arī ļoti labi izmantoja. Labs uzbrukums vienmēr uzvarēs labu aizsardzību, kas gan ir svarīgākā basketbolā, bet, ja uzbrukums tiks izspēlēts perfekti, ar to neko izdarīt nebūs iespējams. Perfekts uzbrukums vienmēr vinnēs aizsardzību."

Komanda tagad var spēlēt FIBA Eiropas kausā, bet izskanējusi informācija, ka "Ventspils" varētu no šī turnīra atteikties. Kā tur īsti ir?
"Es zinu to, ka mums sestdien jāspēlē ar Ogri, tas šobrīd arī ir tas mans Eirokauss. Biju domājis, ka šodien vinnēsim un turpināsim spēlēt Čempionu līgā, par pārējo nedomāju. Tagad iešu mājās un varēšu paskatīties, ko raksta avīzēs."

Iliass Papateodoru, PAOK galvenais treneris: "Vispirms gribu apsveikt katru mūsu klubā, bet pirmām kārtām jau spēlētājus. Pirms diviem mēnešiem šajā turnīrā mums bija viena uzvara sešās spēlēs, un neviens neticēja, ka kaut ko varam paveikt. Neviens, arī mēs paši. Tomēr turpinājām smagi strādāt, uzlabojām daudzas lietas un turpinājām turēties kopā kā komanda, un tad mums ir šis rezultāts. Šodien jauno pirmajām minūtēm kontrolējām maču gan aizsardzībā, gan uzbrukumā, un aizvadījām vienu no labākajām spēlēm sezonā. Domāju, mēs tiešām bijām pelnījuši šo uzvaru."

Otrā puslaika sākumā gandrīz nonācāt zaudētājos, bet kas palīdzēja atgūt kontroli pār spēli?
"Pārtraukumā runājām par to, ka nedrīkstam atslābināties, jo mēs tiešām zinājām, cik labi "Ventspils" var nospēlēt. Tāpēc bija svarīgi saglabāt koncentrēšanos, lai varētu spēlēt basketbolu, kāds ir nepieciešams mums. Otrā puslaika pirmajās piecās minūtēs bijām zaudējuši uzmanību, bet, kad atkal spēlējām maksimāli uzmanīgi, izdevās arī atgūt kontroli pār spēli un saglabāt to līdz pat beigām."

Māris Gulbis, BK "Ventspils" kapteinis: "Vispirms gribu pateikt paldies līdzjutējiem, kas šajā vēlajā stundā atnāca un mūs atbalstīju. Kaut kā mums atkal nesanāca mājās spēle... Ja zinātu iemeslu, noteikti to izlabotu, bet šobrīd kaut kā sanāk tā, ka viesos spēlējam labāk, nekā mājās. Ja par šo spēli, tad nav pat īsti vajadzības skatīties protokolā – viņi bija ātrāki, labāki, fiziskāki. Viņi vairāk gribēja, kas, protams, nevar būt pieņemams no mūsu puses, bet tieši viņu cīņas spars un griba arī izšķīra šo spēli."

Lakijs Džonss, PAOK aizsargs: "Gribu apsveikt "Ventspili" ar šo spēli. Tas bija smags mačs, viņi cīnījās ar lielu atdevi un enerģiju, un visas 40 minūtes laukumā bija cīņa par katru punktu un bumbu, jo visi zināja, cik svarīgi ir šī spēle. Esmu ļoti lepns ar savu komandu, ar treneriem, kuriem izdevās turēt kopā visus spēlētājus, kas palīdzēja paveikt mūsu uzdevumu."

Slēpts komentārs: Damokla zobens
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2018-02-07 11:16, pirms 6 gadiem
Tie citi arī izrādījās snaiperi. Vajadzēja atdot PAOK Zaķi,Gulbi,Janičonuku.....

  +1 [+] [-]

, 2018-02-07 11:37, pirms 6 gadiem
Janičenoks jau kādu laiku ventspilī nespēlē, ja kas... bet galvenais jau kaut ko iebezdēt, ne?

  +2 [+] [-]

, 2018-02-07 11:42, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Robi, kad Tu beidzot sapratīsi, ka nevar cerēt uz rezultātu, ja LBL spēlēs regulāri notiek ākstīšanās un līšana zem handikapa?! Ir jāizdara izvēle - sports vai maukošanās. Ja sportu Eiropas līmenī var nodrošināt tikai ar maukošanos, tad varbūt tas nav vajadzīgs, un ar mazāku budžetu jāspēlē tikai LBL un BBL, bet toties ar pilnu atdevi visās spēlēs.
Tu esi vesels? Fantastisks domu gājiens un noteikti pamatots... Pierādījumus prasīt jau nav jēgas, ne, jūti ar iekšām?

  +3 [+] [-]

, 2018-02-07 12:23, pirms 6 gadiem
Labs uzbrukums vienmēr uzvarēs labu aizsardzību (c)
Robi, 59 iemesti pumkti NAV labs uzbrukums, varbūt ar to vajadzētu sākt?

     [+] [-]

, 2018-02-07 14:37, pirms 6 gadiem
Haa haa, Štelmis ierastajā stilā, augstprātīgi, lecīgi ar paļaunu ironiju. Savu vainu neredz, pretiniekam paveicās, jo mūsu defs jau bija ļoti labs, tikai viņu uzbrukums izcils. Par savu uzbrukumu kur analīze?

  +2 [+] [-]

, 2018-02-07 14:51, pirms 6 gadiem
Normālā klubā viņam būtu jāatkāpjas, ļoti vājš sniegums un tā ir viņa atbildība.

     [+] [-]

, 2018-02-07 22:29, pirms 6 gadiem
Robi, neņem galvā te vienu otru totalizatora apsėsto, žēl, bet šiem ļautiņiem racionālu argumentu sen vairs nav - sapinušies savās likmēs... Bet komanda vakar nebija mačam gatava, un tev tā arī neizdevās puikām tās čakras atvērt. Tā gadās, bet tur nav ne mazākā sakara ar likmēm. Būs labi!