Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Šovakar "Eurosport 2" Pasečņiks pret Šmitu - tikai viens iekļūs 1/4finālā

Andrejs Siliņš

Šovakar "Eurosport 2" Pasečņiks pret Šmitu - tikai viens iekļūs 1/4finālā
Rolands Šmits
Foto: Emilio Cobos, Fuenlabrada / eurocupbasketball.com

Šovakar spēles ULEB Eiropas kausa Top16, FIBA Čempionu līgas un FIBA Eiropas kausa izslēgšanas turnīros aizvadīs virkne Latvijas basketbolistu.

ULEB Eiropas kauss

E grupā Krasnodaras "Lokomotiv Kuban" ar četrām uzvarām piecās spēlēs ieņem pirmo vietu, bet šovakar 21:45 izbraukumā tiksies ar pēdējā vietā esošo "UCAM Murcia", kam ir pilnīgi pretēja bilance (1-4). Pirmajā spēlē Krasnodarā mājinieki uzvarēja ar 70:60. Vieta izslēgšanas turnīrā jau nodrošināta. Pagaidam Kaspars Bērziņš vēl nav debitējis savā jaunajā komandā, bet, ņemot vērā situāciju tabulā, iespējams, tieši šovakar Latvijas valstsvienības centrs varētu atgriezties laukumā.

Vienīgo zaudējumu Krasnodarai sagādājusi "Herbalife Gran Canaria", iepriekšējās kārtas spēlē izbraukumā uzveicot krievu vienību ar 68:66. Anžejs Pasečņiks tovakar 15 minūtēs guva 12 punktus un izcīnīja četras atlēkušās bumbas. Šovakar Anžejam un Grankanārijai izšķirošā kauja par iekļūšanu "play-off" un pretī pulksten 22:00 stāsies Rolands Šmits ar savu "Fuenlabrada".

Abu komandu pirmajā spēlē Madrides apgabala komanda svinēja uzvaru (85:75). Pasečņiks toreiz guva piecus punktus, bet Šmitam trīsreiz vairāk - 15 punkti, kā arī četras bumbas. Lai gan tabulā augstāk atrodas "Gran Canaria", tikai šī mača uzvarētāja iekļūs ceturtdaļfinālā - vienādas bilances gadījumā "Fuenlabrada" būs labāka savstarpējā bilance.

21 gadu vecais Pasečņiks šosezon licis par sevi runāt arī viņpus okeānam un pirms pāris dienām fansided.com atzina, ka Anžejs kļūst par labāko centru šī gada draftā. Ņemot vērā talantīgu garo spēlētāju deficītu, tas nav pārspīlēti. Arī Pasečņika vienaudzis Šmits savas akcijas šosezon pacēlis nebijušos augstumos, tomēr pagaidām drafta sakarā netiek pieminēts. Vēl gan priekšā pirmsdrafta atrādīšanās, un Rolanda gadījumā tās varētu mainīt to, kā uz latviešu spēka uzbrucēju skatās viņpus okeānam.

"Gran Canaria" un "Fuenlabrada" cīņu tiešraidē demonstrēs kanāls "Eurosport 2".

G grupā "play-off" jau iekļuvusi Jeruzalemes "Hapoel", bet par otru ceļazīmi cīnās "Zenit" un "Lietuvos Rytas". Šobrīd par uzvaru vairāk ir Sanktpēterburgas komandai, kas uzvarēja arī pirmajā savstarpējā cīņā (88:79). Jānis Timma toreiz, nākot uz maiņu, sasniedza jaunu personīgo rekordu ar 27 punktiem, kas vēlāk ļāva tikt pie kārtas MVP balvas. "Rytas" vienīgā cerība tikt izslēgšanas turnīrā ir šovakar revanšēties ar vismaz desmit punktu pārsvaru. Spēles sākums Viļņā 19:00.

Citā grupas spēlē Artūra Štālberga un Edmunda Valeiko trenētā "Nizhny Novgorod", kas nedēļas nogalē bij spiesta piedalīties cirka izrādē Krasnodarā, šovakar 18:30 aizvadīs pēdējo cīņu starptautiskaja arēnā šosezon, mājās tiekoties ar grupas līderi "Hapoel".

FIBA Čempionu līga

Čempionu līgas "play-off" kvalifikācijā pirmo spēli aizvadīs Žanis Peiners un Saloniku PAOK, 21:00 savā laukumā uzņemot Belgradas "Partizan". PAOK nedēļas nogalē otro reizi sezonā uzvarēja svarīgākajā kluba duelī, ar 62:58, pat neraugoties uz 0/20 trīspunktniekos, pieveicot citu Čempionu līgas "play-off" komandu Saloniku "Aris".

Arī "Partizan" izcīnīja lielu uzvaru, svarīgākajā Serbijas derbijā ar 86:81 savā laukumā pieveicot čempioni Belgradas "Crvena Zvezda". "Partizan" pēc traģiskās iepriekšējās sezonas šajā spērusi soli "atveseļošanās" virzienā un atkal demonstrē saturīgu basketbolu. Klubs atļāvies novākt pieredzējušāku sastāvu, kas noteiktā līmenī spēj dot rezultātu uzreiz.

Tieši pieredzējušie arī bijuši labākie punktu guvēji Belgradai - Vils Hačers (12,1+4,2 piespēles), Novica Velickovičs (12,1+5,7 bumbas) un Stefans Bircevičs (12,3+6,1 bumba). Savukārt Peiners kļuvis par vienu no svarīgākajiem spēlētājiem PAOK rindās un Čempionu līgā vidēji 23 minūtēs guvis 8,0 punktus, izcīnījis 3,2 atlēkušās bumbas un sasniedzis otro labāko +/- rādītāju komandā (+4,2).

Astotdaļfinālā iekļūs komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā.

FIBA Eiropas kauss

Arī FIBA Eiropas kausa izslēgšanas turnīrā uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā, bet, atšķirībā no Čempiou līgas, Eiropas kausā šāda sistēma tiks saglabāta līdz pat uzvarošām beigām. Ušakas "Muratbey Sportif" pēc Čempionu līgas grupu turnīra tika pie iespējas turpināt starptautisko sezonu Eiropas kausā. Tajā astotdaļfinālā pretī stāsies rumāņu "Oradea", kas ieņēma sesto vietu Čempionu līgas B grupā.

Rolands Freimanis Čempionu līgā bija viens no komandas galvenajiem spēlētājiem, vidēji 27 minūtēs gūstot 10,4 punktus un izcīnot 4,8 bumbas, ka arī atdodot 1,1 rezultatīvu piespēli. Arī Turcijas čempionātā Freimanis ir viens no komandas vilcējiem, vidēji izceļoties ar 12,4 punktiem, 4,9 bumbām un 1,3 piespēlēm.

Spēle starp Ušaku un Rumānijas čempioni šovakar sāksies pulksten 19:15 un tiešraidē to varēs vērot ŠEIT.

Bonnas "Telekom Baskets" ar Ojāru Siliņu astottdaļfinālā cīnīsies ar somu "Kataja", kas palika vienas uzvaras attālumā no iekļūšanas Čempionu līgas "play-off". Bonnas komandai izkritis no ierindas serbu centrs Filips Barovičs, bet jau ilgstoši savainotā Konstantīna Kleina vietā piesaistīts aizsargs Džamars Sanderss.

Siliņš pēdējā Vācijas līgas spēlē lielajā uzvarā pār Belrīnes "Alba" (95:72) spēlēja vien 16 minūtes un guva piecus punktus, jo visu nedēļu slimoja. FIBA Eiropas kausā Ojārs pirmajās divās grupu turnīru kārtās bija otrais rezultatīvākais komandā ar vidēji 12,3 punktiem (3p. 42,6%), tāpat viņam 2,9 bumba sun 1,2 piespēles.

Spēles sākums 21:30 un tiešraidē to būs iespējams vērot ŠEIT.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-02-08 11:10, pirms 7 gadiem
marie_lucresse_104578370063275 rakstīja: spam
Tiešām vēl nespējat ieviest tādu elementāru lietu mūsdienās kā spambotu reģistrēšanās aizsardzību?
Laikam uz IT cilvēkiem pamatīgi cenšaties ekonomēt..

     [+] [-]

, 2017-02-08 22:33, pirms 7 gadiem
Šmits pilnīgi pazaudējies aizsardzībā, uzbrukumā arī pie bumbas netiek. Pasečnikam bez variantiem zem groza pagrūstīties, tik piezīmes krājas. Pirmais puslaiks mūsējiem maigi izsakoties bēdīgs.