Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Lomažs: ''Darīšu visu, lai spēlētu izlasē arī februārī''

Lomažs: ''Darīšu visu, lai spēlētu izlasē arī februārī''
Rihards Lomažs Foto: Lyon ASVEL

Latvijas izlases un Francijas ASVEL basketbolists Rihards Lomažs sarunā ar portālu Sportacentrs.com pauda, ka gadījumā, ja galvenais treneris Roberts Štelmahers viņu iekļaus kandidātu sarakstā uz februārī gaidāmajām izšķirošajām spēlēm par iekļūšanu 2022. gada finālturnīrā, viņš darīs visu iespējamo, lai valstsvienībai palīdzētu. Tāpat sportists komentēja esošo situāciju klubā, vietu ULEB Eirolīgā un notiekošo Francijas līgā.

Francijas ASVEL klubā spēlējošais Rihards Lomažs kā vienīgais no ULEB Eirolīgas basketbolistiem pievienojās Latvijas izlasei kvalifikācijas spēlēs par iekļūšanu 2022. gada Eiropas čempionātā. Uzvarā pār Grieķiju Lomažs guva sešus punktus, kamēr zaudējumā pret Bosniju sportists bija rezultatīvākais ar 19 punktiem. Pēdējās divas spēles paredzētas februāra beigās Rīgā - 20. februārī pret Bulgāriju, kamēr 22. februārī pret Grieķiju.

Sarunā ar portālu Sportacentrs.com Rihards Lomažs pauda, ka arī februārī cer spēlēt izlasē, ja galvenais treneris Roberts Štelmahers iekļaus basketbolistu kandidātu sarakstā un klubs dos atļauju: ''Novembrī gan es gāju jautāt, gan aģents prasīja klubam atļauju. Vērsāmies pie komandas un atbilde bija pozitīva. Pati vadība uzsvēra, ka tas būtu labi, ja es iegūtu spēļu praksi. Mums arī sakrita, ka 10 dienās bija paredzēta viens mačs. Komandā esam 14 basketbolisti un nekas nemainītos, ja uz šo spēli nebūtu. Esmu pateicīgs klubam, ka deva atļauju. Ceru spēlēt arī februārī, ja Roberts Štelmahers iekļaus mani kandidātu sarakstā. No savas, aģenta un menedžeru puses darīsim visu, lai tas notiktu. Runājuši vēl neesam, jo parasti tas notiek kādas divas nedēļas pirms spēlēm. Šobrīd nevar zināt, kas notiks tuvākajās nedēļās ar Covid19 un traumām.''

''Varējām uzvarēt arī Bosniju. Kaut kas nedaudz pietrūka. Neiegājām savā ritmā. Jāsaka, ka Bosnija arī labi spēlēja un bija gatavi mūsu spēlei. Pirmo puslaiku ļoti slikti beidzām - atradāmies vien piecu punktu atstatumā un tad divu minūšu laikā aizlaidām līdz -12. Pēc tam mēģinājām noķert viņus, kas gandrīz izdevās. Šobrīd viss ir mūsu rokās un esam labā situācijā. Uztraukumam vispār nav pamata,'' par novembra spēlēm klāstīja Lomažs, komentējot arī iespējamo kvalificēšanos turnīram.

ULEB Eirolīgā ASVEL šobrīd atrodas priekšpēdējā vietā ar piecām uzvarām un 11 zaudējumiem. Līdz astotajā vietā esošajai Milānas ''Olimpia'' Lomaža pārstāvēto komandu šķir četras uzvaras. Nākamā spēle ASVEL paredzēta 8. janvārī savā laukumā pret ''Anadolu Efes''. Sezonas sākumā visa komanda, ieskaitot Rihardu Lomažu, saslimusi ar Covid19: ''Jā, pilnīgi visi bijām saslimuši - no basketbolistiem līdz biroja cilvēkiem. Bija tāds viens vilnis, kur visus paķēra. Domāju, ka tas ir neizbēgami jebkurai komandai, kura ceļo un spēlē ārpus valsts.''

Labākus rezultātus ULEB Eirolīgā pagaidām komandai liedz sasniegt pieredzes trūkums. Arī Lomaža spēles laiks ir samazinājies saistībā ar iepriekšējo sezonu, taču sportists apņēmības pilns turpmākajā tās gaitā turpināt iesākto - pierādīt sevi no labākās puses treniņos, tādējādi izcīnot iespējas pie minūtēm laukumā. Savukārt Francijas augstākajā līgā Covid19 dēļ spēles notiekot reti - ne biežāk par reizi mēnesī. Par vietējo čempionātu šobrīd ir liela neziņa, jo nav zināms, kad būs vairāk spēļu.


, 2021-01-07 16:49, pirms 3 gadiem
Jadāra viss lai dabutu Timmu, Bertānu, Lomažu, Artūru Kurucu varbut ar Šaru var sarunat Šmitu, jo vinam spelē Kauna
, 2021-01-07 16:57, pirms 3 gadiem
Ar Vatutinu jaruna lai dabutu Strelnieku ne tikai Emilam Tomam jaruna bet citiem arī
, 2021-01-07 17:27, pirms 3 gadiem
A vajag?
, 2021-01-07 20:26, pirms 3 gadiem
janx13 rakstīja: A vajag?
Nē, nevajag! "Labāk", lai visādi Vītoli abās izšķirošajās spēlēs mauc pa 30min.
, 2021-01-08 01:39, pirms 3 gadiem
kristaps30 rakstīja: Jadāra viss lai dabutu Timmu, Bertānu, Lomažu, Artūru Kurucu varbut ar Šaru var sarunat Šmitu, jo vinam spelē Kauna
Nemotivēts Timma nez vai būs liels palīgs...
, 2021-01-09 22:52, pirms 3 gadiem
🤣🤣Idioti🤣Juus ko??
, 2021-01-09 22:54, pirms 3 gadiem
Juus stresojiet par speeli pret BL??🤣🤣🤣🤣🤣🤣haaaaaa..nu nevaru.Nu ZIRGA GALVAS.🤣
, 2021-01-09 22:57, pirms 3 gadiem
Izsauciet Bagatski veel✌✌👍🤣🤣🤣🤣🤣Nu idioti..Nav ko tekt.Viens Dee Bost nokaartos speeli pret jums.Miizali esiet..Jums ar otro sastaavu ir jaanem BL,ja gribiet buut cienigi Speeleet EČ!
, 2021-01-09 22:58, pirms 3 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Nemotivēts Timma nez vai būs liels palīgs...
Timma🤣🤣🤣
, 2021-01-09 22:59, pirms 3 gadiem
kristaps30 rakstīja: Jadāra viss lai dabutu Timmu, Bertānu, Lomažu, Artūru Kurucu varbut ar Šaru var sarunat Šmitu, jo vinam spelē Kauna
Timma ar LV karogu noslauka"jogurtu"no SEDAKOVAS paveederes😃💪
Edmons Samners pret Nikolo Melli. Foto: Žalgiris Kaunas BC
2

''Žalgiris'' svarīga uzvara pret Milānu ļauj turpināt sapni par pārspēlēm

ULEB Eirolīgas 32. kārtā svarīgu uzvaru savā laukumā izcīnīja Kauņas ''Žalgiris'', kas ar 87:73 pieveica Milānas ''Olimpia''.
"Bilbao Basket" aizsargs Alekss Renfro Kemnicas "Niners" basketbolistu ielenkumā. Foto: FIBA

Eiropas kausa pusfināls: Vācijas klubs atspēlējas no -14 un Basku Zemē satriec "Bilbao"

FIBA Eiropas kausa izcīņā šovakar tika aizvadītas pirmās pusfināla cīņas, pārliecinošu uzvaru izcīnot Kemnicas "Niners", bet pašā galotnē panākumu gūstot Varēzes komandai.
Veids Boldvins. Foto: EPA/Scanpix

Eirolīgas kārtas ievadā ''Maccabi'' pārliecinoši uzveic Valensiju

ULEB Eirolīgas 32. kārtas pirmajā spēlē Telavivas ''Maccabi'' Belgradā ar 95:80 droši apspēlēja Spānijas klubu ''Valencia''.