Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Žalgiris" savainotā Kavaļauska vietā piesaista amerikāni Tompsonu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Žalgiris" savainotā Kavaļauska vietā piesaista amerikāni Tompsonu
Dions Tompsons pret Kauņas "Žalgiri". Foto: AFP/Scanpix

Lietuvas spēcīgākais basketbola klubs Kauņas "Žalgiris" uz vairākām nedēļām palicis bez Antana Kavaļauska, tāpēc garajā galā piesaistīts papildinājums – parakstīta vienošanās ar 30 gadus veco spēka uzbrucēju Dionu Tompsonu, kurš līdz šim spēlēja Spānijā.

Antanam Kavaļauskam, kurš 2012. un 2013. gadā kopā ar Rīgas VEF kļuva par Latvijas čempionu, otrdien tiks veikta operācija. Atlabšanas periods ilgs piecas nedēļas, tādējādi Kauņas "Žalgiris" uz ilgāku laiku palicis bez viena no saviem līderiem. Lai risinātu problēmas, garajā galā piesaistīts papildinājums.

Līdz sezonas beigām parakstīta vienošanās ar 30 gadus veco Dionu Tompsonu, kurš pēdējo pusotru sezonu pavadīja Spānijā, "San Pablo Burgos" komandas rindās. Noslēdzošo maču viņš aizvadīja svētdien, iemetot 16 punktus pret "Barcelona", bet kopumā spēka uzbrucējs šajā sezonā izcēlās ar 12,5 punktiem un 5,6 atlēkušajām bumbām. Pagājušajā sezonā ar 6,7 atlēkušajām bumbām Tompsons bija Spānijas labākais cīnītājs zem groziem.

Karjeras laikā spēka uzbrucējs aizvadījis 90 spēles ULEB Eirolīgā, pārstāvot Ļubļanas "Olimpija", Berlīnes "Alba", Minhenes "Bayern", Stambulas "Galatasaray" un Belgradas "Crvena zvezda". Veiksmīgākā sezona tika aizvadīta Vācijas galvaspilsētā, 23 mačos vidēji izceļoties ar 12 punktiem un 5,4 atlēkušajām bumbām.

Tompsons jau tuvākajā laikā ieradīsies Kauņā, un paredzēts, ka jaunpienācējs būs kopā ar komandu jau nedēļas otrajā pusē, kad pretī stāsies 2017. gada čempione un 2018. gada vicečempione Stambulas "Fenerbahce". "Žalgiris" ar septiņām uzvarām un deviņiem zaudējumiem ieņem devīto vietu.

Izmantotie resursi:
https://www.delfi.lt/krepsinis/nauj...