Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Apsītim 5 punkti un pirmā vieta grupā, otrajā kārtā iekļūst arī Valeiko

Andrejs Siliņš

Apsītim 5 punkti un pirmā vieta grupā, otrajā kārtā iekļūst arī Valeiko
Kārlis Apsītis
Foto: kknevezis.lt

Trešdien pēdējās kārtas spēles FIBA Eiropas kausa pirmajā grupu turnīrā aizvadīja Kārļa Apsīša pārstāvētā Kēdaiņu "Nevežis" un Edmunda Valeiko trenētā Minskas "Tsmoki". Abas komandas izcīnīja uzvaru un spēlēs otrajā turnīra kārtā.

Kēdaiņu komandai izšķirošajā spēlē bija jātiekas ar Dānijas čempioni "Bakken Bears", kas arī jau bija nodrošinājusi dalību nākamajā kārtā. "Nevežis" drošus pamatus uzvarai ielika jau pirmajā puslaikā (pirmā ceturtdaļa - 29:9, pēc puslaika - 51:23) un visā mačā izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 90:64.

Kārlis Apsītis laukumā bija piecas minūtes un 44 sekundes, guva piecus punktus (2p. 1/1, 3p. 1/1) un izcīnīja vienu atlēkušo bumbu. Uzvarētāju labā Justs Tamulis guva 19 punktus, bet krievu spēka uzbrucējs Valērijs Ļihodejs pievienoja 16 punktus un sešas bumbas zem groziem.

Pateicoties tik pārliecinošam revanšam (pirmajā savstarpējā spēlē "Nevežis" zaudēja ar 71:86), "Nevežis" izcīnīja pirmo vietu B grupā un otrajā kārtā spēlēs J grupā pret "Alba Fehervar", "Egis Kormend" (abas Ungārija) un "Demir" (Turcija) vai "Mons Hainaut" (Beļģija), vai "Sigal" (Kosova).

Minskas "Tsmoki", kur par trenera asistentu strādā Edmunds Valeiko, pēdējā grupas spēlē ar 87:82 savā laukumā pieveica ungāru "Alba Fehervar", izcīnot ceturto uzvaru sešās spēlēs un nodrošinot dalību nākamajā kārtā. Spēles komisāra pienākumus veica Agnis Pērkons.

Rezultatīvākais Minskas komandas rindās bija novembra izskaņā Rīgā viesojies Zviedrijas izlases uzbrucējs Kriss Čerapovičs, kuram 24 punkti, sešas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles. Zaudētājiem Treviss Simpsons guva 21 punktu un izcīnīja piecas bumbas.

"Tsmoki" nākamajā kārtā spēlēs K grupā pret "Szolnoki Olaj" (Ungārija), "Bakken Bears" (Dānija) un "Kataja" (Somija) vai "Mornar Bar" (Melnkalne).

FIBA Eiropas kausa otrajā kārtā 16 komandas būs sadalītas četrās grupās un pēc divu apļu turnīra labākās divas no katras grupas kvalificēsies izslēgšanas turnīram. Tajā astoņām komandām pievienosies vēl astoņas no FIBA Čempionu līgas grupu turnīra. Izslēgšanas turnīrs sāksies ar astotdaļfinālu un katrā kārtā uzvarētājs tiks noskaidrots divu spēļu summā.