Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Salgado: "Blūmam nepieciešams adaptēties"

Salgado: "Blūmam nepieciešams adaptēties"
Jānis Blūms
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas basketbolista Jāņa Blūma pārstāvētā Spānijas kluba "Bilbao Basket" aizsargs Havi Salgado intervijā ULEB Eiropas kausa mājaslapā izteicis viedokli par savas komandas sniegumu turnīrā, kā arī dalījies pārdomās par Blūmu.

"Šī ir pirmā pieredze, spēlējot Eirokausos ne tikai man, bet arī klubam, kas, protams, ir aizraujoši. Godīgi sakot, situācija nemaz nevar būt īpaši labāka. Pirmajā spēlē pieveicām "Hemofarm", kas ir laba komanda, atspēlējoties no 11 punktu deficīta. Pēc tam spējām pieveikt "Buducnost" viņu laukumā," tā sezonas sākumu Eiropas kausā raksturojis "Bilbao Basket" aizsargs Havi Salgado.

Interesanti, ka "Bilbao Basket" astoņu sezonu laikā aizspēlējies no Spānijas trešās līgas līdz spēcīgākajai, kas ir vērā ņemams sasniegums. "Ja kāds man to būtu pateicis pirms vairākiem gadiem, es smietos. Kad iekļuvām jau otrajā līgā, tad vajadzēja tikai divus gadus, lai iekļūtu ACB līgā. Esam spēruši milzīgus soļus uz priekšu - klubs spējis izveidoties kā solīda basketbola organizācija. Menedžments ir palīdzējis klubam nokļūt tur, kur pašreiz esam: respektējama komanda ACB līgā, kas ir konkurētspējīga arī Eiropā. Neviens mūs neuzskata kā vāju komandu. Tam pirms astoņiem gadiem neticētu," tā 28 gadus vecais Salgado.

Šosezon Salgado loma ir pieaugusi, jo starpsezonā uz Boloņas "Fortitudo" pārcēlās pagājušās sezonas pamatsastāva aizsargs Marselinjo Huertass. "Godīgi sakot, nejūtu, ka būtu kļuvis vairāk nozīmīgs. Protams, Marselinjo spēlēja ļoti labi, bet jau tad jutos svarīgs. Jānim Blūmam nepieciešams adaptēties, tāpēc pašreiz man ir lielāks spēles laiks. Man jābūt gatavam dot maksimālo atdevi neatkarīgi no spēles laika - 30 minūtēs vai arī piecās," sacīja Salgado.

Izmantotie resursi:
eurocupbasketball.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-12-06 21:18, pirms 15 gadiem
par Blūmu gaužām maz pieminēts; var būt arī veiksmīgāk.

     [+] [-]

, 2008-12-06 22:49, pirms 15 gadiem
bluma stils nevisai iederas spanija, vinsh tur var spelet ka 2. numurs