Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Pēteris Neimanis

Visockis-Rubenis: Spēlētāji tic cits citam, tas ir sezonas sākuma lielākais ieguvums

Visockis-Rubenis: Spēlētāji tic cits citam, tas ir sezonas sākuma lielākais ieguvums
Foto: fiba.basketball

“Ventspils” treneris Artūrs Visockis-Rubenis pēc trešās mača FIBA Eiropas kausā, kurā savā laukumā ar 104:84 tika pieveikta Kosovas “Sigal”, atzina, ka šajā turnīrā izdarīts jau paveikts labs darbs, tomēr piebilda, ka otrais aplis būs smagāks, tāpēc daudz izšķirs pašatdeve un komandas gars.

Artūrs Visockis-Rubenis, "Ventspils" galvenais treneris; "FIBA kausā interesanti ir tas, ka katra komanda ir pilnīgi citādāka, katrai ir atšķirīgs spēles stils, tāpēc jāiegulda milzīgs darbs, lai sapratu, kā spēlēt pret šo komandu, atrast vājās vietas un arī to, kā apstādināt viņu līderus. Pirmajā puslaikā tas diemžēl neizdevās, Viņi uzbruka uzreiz pēc viena pikenrola, daudz spēlēja viens pret vienum, bet mēs neizpildījām savu spēles plānu. Gatis Melderis pirms spēles mums nolika priekšā katra spēlētāja individuālo skautingu, bet mēs nebijām tik gudri, lai to izmantotu. Lai nelaistu uz ērto pusi un nezaudētu vieglus punktu ātrajos uzbrukumus. Tomēr otrajā puslaikā, sevišķi trešajā ceturtdaļā spēlējām daudz disciplinētāk, fiziskāk un bija, kā mēs to saucām, gudra agresivitāte. Tas izpaudās rezultātā 21:7. Negribētu izcelt tikai tos spēlētājus, kuri ir ar daudz punktiem vai ar citiem redzamiem ierakstiem statistikā, ko visi jau tāpat redz. Gribu izcelt Klāvu Čavaru, kurš mazāk redzamā veidā izdarīja ļoti milzīgu darbu laukumā, nocementējot aizsardzību un neļaujot pretiniekiem gūt vieglus punktus tieši trešajā ceturtdaļā. Izdarot darbu aizsardzībā, aizgāja arī uzbrukums, lai gan tas mums gāja visu spēli. Arī Raiens, savācot 12 bumbas pie groziem, kas ir ļoti vērtīgi un ko cilvēki varbūt ne vienmēr novērtē.

Komanda meklēja saspēles vadītāju, vai Šortsa personā tas arī ir atrasts?
"Ļoti ceram. Divās spēlēs, ko viņš pie mums ir nospēlējis, viss ir ļoti cerīgi un ja tā turpinās, tad tiešām būs īstais cilvēks mūsu komandai. Tas, ko mēs meklējām, bija spēlētājs, kuram ir vēlme, ne tikai gūt punktus, bet arī iesaistīt uzbrukumā komandas biedrus, un tajā pašā laikā arī vēlme agresīvi spēlēt aizsardzībā. Ticiet vai ne, bet šādu kombināciju ir ļoti grūti atrast. Šis spēlētājs ļoti cenšas, jo līdz šim dzīvē viņam ir nācies sevi ļoti daudz pierādīt. Atbraucot uz šejieni, viņš pat atzina, ka grib augt un pierādīt, ka var spēlēt basketbolu profesionālā līmenī. Pagaidām viņa kvalitātes mūs pilnībā apmierina un, ja tāds būs arī turpinājums, viņš noteikti nopelnīs arī patstāvīgu līgumu ar klubu."

Izskatās, ka viņš ieradies arī fiziski gatavs?
"Jā, tieši pirms atbraukšanas pie mums viņš ar tādu kā G Līgas izlasi bija devies uz turnīru Ķīnā. Tur arī saņēma uzaicinājumu no mums, bet bija vēl spiests aizbraukt uz Ameriku un jau pēc dienas vai divām lidot uz Latviju. Tā kā dabūja labi izbraukāties, toties bija ticis pie spēļu prakses un tagad ir labā formā."

Lai gan pretiniekiem bija neliela spēlētāju rotācija, viņi izmantoja arī kaut ko līdzīgu presingam. Tas bija pārsteigums vai tomēr bijāt tam gatavi?
"Bijām izanalizējuši divas Eiropas kausa un vienu vietējā čempionāta spēles un zinājām, ka tāds ir viņu stils. Tas presings ir vairāk tāds bremzējošs, lai liktu kļūdīties, pēc tam mainot aizsardzību, bet bijām tam visam gatavi. Redzējāt, ka visu maču uzbrukumā problēmu faktiski nebija un rezultāts varēja būt vēl lielāks, ja būtu realizējuši visu to, ko izveidojām. Atslēga visam bija tas, kā mums izdosies apturēt divus aizsargus un uzbrucēju, bet mēs arī disciplinēti tikām galā ar metējiem, kas parasti stāv malās un gaidā, kad viņiem izspēlēs bumbu un arī sarūpē kaut kādu pienesumu ."

Pirmais aplis aiz muguras, kādas ir sajūtas pat to, kāds būs turpinājums?
"Kā jau es teicu, tās komandas ir ļoti atšķirīgas. Katra ir pilnīgi citādāka un tev jāgatavo kaut kādas pavisam citādākas lietas, bet, spēlētājiem es saku, ka informācija tā ir viena lieta, bet svarīgi ir arī tas, ar kādu pašatdevi mēs izejam laukumā. Ja mēs turpināsim spēlēt ar lielu pašatdevi, komandas garu, tie rezultāti atnāks. Skaidrs, ka otrais aplis būs daudz grūtāks, jo arī pretinieki mūs pēta gan individuāli, gan kā komandu, lai mēģinātu mūs apturēt. Ir ielikts labs pamats turpinājumam, bet mēs nerēķinām uz priekšu, neliekam kaut kāds rangus, bet ejam soli pa solim un gatavojamies tikai uz nākamo spēli."

Sezonas sākumā visvairāk pietrūka sapratnes, jo komanda bija faktiski izveidota no jauna. Tagad izcīnītas astoņas uzvaras pēc kārtas, un vai var teikt, ka beidzot visi spēlētāji ir vienā bildē? Vai kaut ko vēl var uzlabot?
"Vēl daudz var uzlabot, bet šobrīd ir sasniegts tas, ka katrs spēlētājs zina, ko no viņa prasa treneri, bet treneri ir sapratuši, ko katrs spēlētājs var dot komandai. Līdz ar to, ir kļuvuši tādi brīvāki pleci, kā saka boksa treneri. Lai varētu iesist stiprāk, jābūt brīviem pleciem un līdzīgi ir arī mums. Spēlējam atbrīvotāk, ticam cits citam un tas ir šī brīža lielākais sasniegums. Ja runājam par taktiku un daudzām tehniskām lietām, tad vēl ļoti daudz jāaug. Komandai parasti saku, ka pēc spēles mēs trīs, četras stundas varam to izbaudīt, piemēram, pavakariņojot kopā ar ģimeni kādā labā restorānā, bet tad mēs ejam mājās un no rīta atkal sākam darbu no sākuma. Šobrīd jūtamies patīkami, bet ir jau tikai pats sezonas sākums."

Bujārs Loci, “Sigal” galvenais treneris: “Domāju, šovakar spēlējām pret mūsu grupas labāko komandu. Kā jau varējāt redzēt, mums tikai pirmajām 20 minūtēm pietika spēka tādam basketbolam, kāds pēc manām domām varētu ļaut cerēt uz uzvaru. Otrajam puslaikam jaudas vairs nebija, tāpēc arī neizdevās pacīnīties par panākumu. Sākām turnīru ar uzvaru, kam sekoja divi zaudējumi, bet mūsu galvenā problēma bija tieši īsais soliņš. Man faktiski ir tikai seši spēlētāji, kuri var spēlēt šajā līmenī. Protams, sastāvā ir 12 spēlētāji, bet ne visu kvalitāte atbilst šim turnīram. Problēmas rotācijā arī nav ļāvušas turpināt uzvarēt.”

Faro Alihodžics, “Sigal” uzbrucējs: “Piekritīšu trenerim, ka pirmajās 20 minūtēs mēs varējām enerģiski cīnīties gan aizsardzībā, gan uzbrukuma, kas ļāva turēties spēlē. Otrajā puslaikā īsās rotācijas dēļ to darīt bija arvien grūtāk. FIBA Eiropas kausā spēlēt izbraukumā un tikt pie uzvarām ir grūti jebkurai komandai, tāpēc ir ļoti svarīgi uzvarēt savā laukumā. Tagad mums jādodas uz Kipru, bet šim mačam jāgatavojas ļoti nopietni, jo, viena uzvara izbraukumā ļoti noderēs, lai varētu cīnīties par Eiropas kausu turpinājumu. Jābūt gataviem visām 40 minūtēm un es esmu pārliecināts, ka mēs varam spēlēt labāk.”

Raiens Luters, “Ventspils” uzbrucējs: “Pirmo puslaiku mēs neaizvadījām labi un netikām galā ar pretinieku līderiem. Viņiem ir pāris labi aizsargi, kuriem nedrīkstējām ļaut tik brīvi spēlēt. Otrajā puslaikā jau spēlējām spēlējam agresīvāk, labi tikām galā ar viņu pikenrola sadarbībām, bet uzbrukumā labi kustinājām bumbas. Svarīgākais bija apturēt viņu meistarīgos aizsargus un otrajā puslaikā to arī paveicām.”


, 2019-11-07 14:20, pirms 4 gadiem
Njā, "cits citam"? Varbūt labāk būtu ticējuši viens otram!😁
, 2019-11-07 14:39, pirms 4 gadiem
Alpaville rakstīja: Njā, "cits citam"? Varbūt labāk būtu ticējuši viens otram!😁
Komandām nav tikai divi spēlētāji, tāpēc cits citam.
Metjū Kostello starp Torniki Šengeliju un Danielu Heketu. Foto: Baskonia
9

Lielisks sezonas sākums, briesmīgas beigas: "Virtus" netiek Eirolīgas ceturtdaļfinālā

ULEB Eirolīgas sezona ar zaudējumu otrajā pārspēlē noslēgusies Lukas Banki trenētajam un Riharda Lomaža pārstāvētajam Itālijas basketbola klubam Boloņas "Virtus", kas izbraukumā ar 77:89 piekāpās Vitorijas "Baskonia".
Ife Lundbergs pret Vaņu Marinkoviču. Foto: imago images/Scanpix

Banki ''Virtus'' vai ''Baskonia'': Vitorijā noskaidros Eirolīgas play-off dalībnieci

Šovakar pulksten 21.30 Spānijas pilsētā Vitorijā tiks aizvadīta izšķirošā ULEB Eirolīgas pārspēļu jeb play-in spēle starp vietējo ''Baskonia'' un Lukas Banki trenēto un Riharda Lomaža pārstāvēto Boloņas ''Virtus''. Uzvarētāja tiks pie astotās vietas izslēgšanas spēļu bildē un ceturtdaļfināla dueļa pret pašreizējo čempioni Madrides ''Real''. Mača translācija kanālā ''Go3 Sport 1''.
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.