Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"VEF Rīga" dodas uz Vāciju pie Kristapa Valtera

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

"VEF Rīga" dodas uz Vāciju pie Kristapa Valtera
"VEF Rīga" galvenais treneris Ramūns Butauts
Foto: Mikus Kļaviņš, vefriga.com

Trešdien, 7.novembrī, ULEB Eiropas kausa izcīņas sezonu sāks "VEF Rīga”, kas izbraukumā tiksies ar Vācijas klubu Kvakenbrukas „Artland Dragons”. Spēles sākums plkst. 20:30 pēc Latvijas laika, tiešraide LTV7 kanālā no 20:15, informē Rīgas kluba mājas lapa.

"VEF Rīga” uz spēles norises vietu Kvkenbruku Vācijā izlidoja no Rīgas lidostas otrdien pēc astoņiem no rīta. Šajā pilsētiņā mitinās vien nedaudz vairāk par 13 tūkstošiem iedzīvotāju, taču tas nav liedzis izveidot augsta līmeņa basketbola komandu, kas pēdējos gados regulāri ir starp labākajām Vācijas Bundeslīgā, kā arī piedalās Eiropas kausos.

"VEF Rīga” galvenā trenera asistents Uvis Helmanis par pretiniekiem: “Komandas spēles stils ir tāds pats, kāds agrāk Vācijā tika spēlēts. Vairākumā ir amerikāņi, tāpēc ir daudz spēlēšanas viens pret vienu, tiek spēlēts diezgan ātrs basketbols ar ātrajiem uzbrukumiem. Pie šīs komandas līderiem pieskaitāms viņu mazais spēlētājs Heinss, kā arī Teilors, kurš pagājušajā gadā spēlēja Berlīnes ALBA komandā, ar kuru tikāmies Eirolīgas kvalifikācijā. Tāpat „Artland Dragons” sastāvā netrūkst citu meistarīgu spēlētāju, kuru skaitā Latvijā labi zināmais Kristaps Valters. Komanda ir ļoti bīstama, it īpaši spēlējot savā laukumā, kur tai ir ļoti liels atbalsts. Artlandes mājas zāle varbūt nav pati lielākā, bet vienmēr ir pilna. Par to pārliecinājos arī kad pats vēl spēlēju, tāpēc tur nebūs viegli.”

„Artland Dragons” mājas spēles notiek trīs tūkstošu skatītāju ietilpīgajā „Artland Arena”, kas tika uzcelta 2003.gadā. Ierasts, ka uz „Artland Dragons” spēlēm zāle ir piepildīta, tāpēc izņēmumam nevajadzētu būt arī trešdienas spēlei, ar kuru tiks atklāta Eiropas kausa sezona. Vācijas basketbols nav svešs vairākiem vefiešiem, jo dažādos laika posmos Bundeslīgas komandās spēlējuši Kristaps Janičenoks, Ērls Džerods Roulends un Donāts Zavacks, kā arī trenera asistents Uvis Helmanis.

Pagājušajā sezonā „Artland Dragons” Bundeslīgas regulārās sezonas noslēgumā ierindojās 4.vietā 18 komandu konkurencē, bet izslēgšanas spēlēs sasniedza pusfinālu, kur piekāpās vien nākamajiem čempioniem Bambergas „Brose Baskets”. Komanda pirms sezonas nespēja pārvarēt Eiropas kausa izcīņas kvalifikācijas kārtu, tāpēc piedalījās FIBA Izaicinājuma kausa izcīņā, kur aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam.

„Artland Dragons” lielākais sasniegums pagaidām bijis 2008.gadā, kad tas kļuva par Vācijas kausa ieguvēju. Interesanti, ka tieši 2007./2008.gada sezonā „Artland Dragons” sastāvā bija tagadējais Vefiņa saspēles vadītājs Roulends. Pats basketbolists šo laiku V\acijas klubā atceras ar pozitīvām atmiņām, izceļot komandas fanus.

Minētajā 2007./2008.gada sezonā „Artland Dragons” komanda pirmo reizi tikās ar kādu Latvijas komandu, kad ULEB kausa turnīrā divās spēlēs spēkojās ar „ASK Rīga” komandu. Tolaik šo Rīgas komandu trenēja Ramūns Butauts, bet sastāvā bija arī Dairis Bertāns un Gatis Jahovičs. Uzvaras abās spēlēs dalītas uz pusēm, bet vairāk „Artland Dragons” ar Latvijas komandām nav bijusi darīšana.

Artlandes vienības galvenā trenera amatā kopš 2010.gada ir Štefans Kohs, kurš pirms tam strādājis ar vairākām citām Vācijas un ārvalstu komandām. Koham jau ir pieredze ar latviešiem, jo šobrīd viņa komandā ir Kristaps Valters, bet 2006./2007.gada sezonā viņa tolaik trenētās Gīzenes „46ers” komandā atradās Ernests Kalve.

Šosezon „Artland Dragons” komanda aizvadījusi septiņas spēles Bundeslīgā, kur uzvarējusi četras reizes. Sezona tika iesākta ar diviem zaudējumiem, kam sekoja četru uzvaru sērija, kuras laikā tika pieveikta Eirolīgas komanda no Bambergas (78:72), kā arī Eiropas kausa komanda no Vircburgas (64:59). Uzvaru sērija pārtrūka aizvadītajā nedēļās nogalē, kad „Artland Dragons” savā laukumā piekāpās Bundeslīgas līdervienībai „Ratiopharm Ulm” ar 69:80. Ar četrām uzvarām septiņās spēlēs „Artland Dragons” patlaban ieņem 6.vietu Bundeslīgas turnīra tabulā.

Par „Artland Dragons” uzbrukuma līderiem sezonas sākumā izvirzījušies amerikāņu ārējās līnijas spēlētāji Braiss Teilors (vid. spēlē 13,6 punkti) un Markezs Heinss (vid. 13,0 punkti + 2,6 rez. piesp.). Tālāk sekojuši garā gala spēlētāji Petars Popovičs (9,6 punkti) un Entonijs Kings (9,0 punkti un 6,0 atl.b.).

Nesen „Artland Dragons” rindas papildināja amerikāņu uzbrucējs Deniss Horners, kurš pagājušajā sezonā īsi brīdi pabija arī NBA (Ņūdžersijas „Nets”). Starpsezonā Horners ārstēja savainojumu, tāpēc laukumā atgriezās vien nesen un šobrīd iziet pārbaudes laiku Kvakenrbukas komandā.

Šā gada „Artland Dragons” sastāvs līdzinās iepriekšējo sezonu veidoliem, jo uzsvars tiek saglabāts uz ārzemju spēlētājiem. Komandas pieteikumā tādi ir pat deviņi, bet trešdienas spēlē laukumā, visticamāk, izies astoņi ārzemnieki. Viens no trūkstošajiem viesspēlētājiem ir pieredzējušais amerikāņu saspēles vadītājs Demonds Malets, kurš jau pirms sezonas guva nopietnu savainojumu un laikā, kamēr viņš atveseļosies, vietā nolīgts latviešu basketbolists Kristaps Valters.

Kristaps Valters pagaidām spēlējis mainīgām sekmēm (vid. spēlē 6,4 punkti + 2,4 rez. piesp.), taču jādomā, ka uz spēli pret viesiem no Rīgas viņš būs īpaši motivēts parādīt sevi no labākās puses. Interesants solās būt Valtera duelis ar mūsu komandas saspēles vadītāju Ērlu Džerodu Roulendu, jo abi divi pagājušajā sezonā bija komandas biedri Spānijā.

Izmantotie resursi:
www.vefriga.com

  +9 [+] [-]

, 2012-11-06 12:37, pirms 11 gadiem
Ļoti gaidu rītdienas maču. Būs ļoti smagi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2012-11-06 12:47, pirms 11 gadiem
ļoti liels prieks, ka LTV7 rādīs šo spēli.vismaz varēs redzēt labu basketbolu.

  -4 [+] [-]

, 2012-11-06 12:49, pirms 11 gadiem
Būs viegla uzvara, bet Valters parādīs Roulendam kas ir kas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-11-06 13:22, pirms 11 gadiem
Par nelaimi VEF, Dragoni tieši tagad sākuši rādīt labu spēli. Varēja vēl pasēdēt bedrē kādu laiku!

Būs smagi, bet ne tuvu neiespējami. Uzvarēt var!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-11-06 17:02, pirms 11 gadiem
turies Aadolf!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-11-06 20:46, pirms 11 gadiem
kads var iedot linku ludzu, nekur nevaru atrast...