Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Oficiāli: Barselona satricina Eiropu ar Mirotiča pārvilināšanu no NBA

Oficiāli: Barselona satricina Eiropu ar Mirotiča pārvilināšanu no NBA
Nikola Mirotičs. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Ja vēl vakar Spānijas superkluba "Barcelona" Žuzeps Marija Bartomeu sacīja, ka pārrunas ar Nikolu Mirotiču vēl nav beigušās, šodien Rolanda Šmita pārstāvētais klubs oficiāli pavēstījis par vienošanās panākšanu ar 28 gadus veco Spānijas izlases spēka uzbrucēju Nikolu Mirotiču, kurš karjeru sāka "Barcelona" niknākajā sāncensē Madrides "Real".

Uz Milvoki "Bucks" aizmainītais melkalnietis kļuva par Nacionālās basketbola asociācijas regulārās sezonas čempionu un iepriekšējā sezonā saņēma 12,5 miljonus ASV dolāru. Arī šovasar par brīvo aģentu otrpus okeānam bija liela interese, un Jūtas "Jazz" viņam pat esot piedāvājusi 45 miljonus dolāru (40 miljonus eiro) uz trim gadiem, tomēr Mirotičs pārsteidzoši pieņēma lēmumu atgriezties Eirolīgā, kur "Real" kreklā spēlēja līdz 2014. gadam.

Pirmoreiz izplatoties runām par Mirotiča atgriešanos Spānijā, tika baumots, ka viņš ir piekritis sešu gadu līgumam par 70 miljoniem eiro pirms nodokļu nomaksas. Tomēr vēlāk AS vēstīja, ka uzbrucējs ar "Barcelona" parakstīs līgumu uz 3+1 gadu par 30-35 miljoniem eiro pirms nodokļiem. Katalonijas grands šorīt paziņoja, ka ar Mirotiču tiks parakstīts trīs gadu līgums, tādējādi AS aplēses varētu būt visai tuvas. Jebkurā gadījumā praktiski skaidrs, ka Mirotičs sezonā pēc nodokļiem saņems vismaz četrus miljonus eiro un kļūs par vislabāk apmaksāto basketbolistu Eiropas klubos, apsteidzot arī Jāņa Timmas komandas biedru Alekseju Švedu, kurš Himkos pelna 3,5 miljonus.

Mirotičs plkst. 14:30 pēc Latvijas laika tiks oficiāli prezentēts jaunajā komandā. "Barcelona" bez Mirotiča sastāvu ir pastiprinājusi arī ar Maskavas CSKA rezultatīvāko spēlētāju Koriju Higinsu un Kauņas "Žalgira" centru Brendonu Deivisu, bet principiāla vienošanās par trīs gadu līgumu jau ir panākta arī ar Oklahomsitijas "Thunder" spāņu spēlētāju Aleksu Abrinesu. Līgums pagarināts vai vienošanās par līguma pagarināšanu ir panākta ar galveno treneri Svetoslavu Pešiču un spēlētājiem Tomā Ertelu, Viktoru Klaveru un Ādāmu Hangu. "Barcelona" vēlmju sarakstā ir arī divkārtējais NBA čempions Pau Gazols, kurš gan vēlas palikt Ziemeļamerikā.

Līgums ar "Barcelona" šovasar beidzās trim basketbolistiem: amerikāņu un franču garajiem spēlētājiem Krisam Singltonam un Kevinam Serafēnam, kā arī slovēņu otrajam/trešajam numuram Jakam Blažičam.

Mirotiča loma Milvoki "Bucks" bija gana nozīmīga – viņš astoņās no 14 izslēgšanas spēlēm devās starta sastāvā. Vidēji laukumā pavadot 21 minūti, Mirotičs izcēlās ar 9,5 punktiem un 4,7 atlēkušajām bumbām. Pirms gada Ņūorleānas "Pelicans" rindās viņš "play-off" pat iemeta 15 punktus vidēji spēlē, kamēr regulārā čempionāta laikā nevienā sezonā Mirotiča vidējais rādītājs nav bijis zemāks par desmit punktiem.

Izmantotie resursi:
https://www.fcbarcelona.com/en/bask...
https://as.com/baloncesto/2019/07/0...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-07-06 14:09, pirms 5 gadiem
Super! Domāju, ka Barca šosezona varētu paņemt visus turnīrus
, 2019-07-06 14:11, pirms 5 gadiem
diezgan jau dīvaina Mirotiča izvēle.... aiziet no NBA savas slavas plaukumā, turklāt par 10mlj ( uz 3gadiem ) mazāku līgumu. Vēl jau pastāvēja iespējā pēc labas nākamās sezonas saņemt vēl kādu augstāku piedāvājumu, bet Eiropā jaušie ir griesti. Saprastu vēl ja Barcelona būtu dzimtā puse. Bet nu vismaz var redzēt ka ne visiem NBA un Nauda ir galvenais... Lai veicas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-07-06 14:17, pirms 5 gadiem
sandza rakstīja: diezgan jau dīvaina Mirotiča izvēle.... aiziet no NBA savas slavas plaukumā, turklāt par 10mlj ( uz 3gadiem ) mazāku līgumu. Vēl jau pastāvēja iespējā pēc labas nākamās sezonas saņemt vēl kādu augstāku piedāvājumu, bet Eiropā jaušie ir griesti. Saprastu vēl ja Barcelona būtu dzimtā puse. Bet nu vismaz var redzēt ka ne visiem NBA un Nauda ir galvenais... Lai veicas!
Iespējams, ka viņš vēlas titulus izcīnīt...Tomēr Eiropā tas ir savādāk + fanu kultūra
, 2019-07-06 14:51, pirms 5 gadiem
Nacionālās basketbola asociācijas regulārās sezonas čempionu

Oho.... nezināju tādu titulu. Kur gredzens?
, 2019-07-06 15:28, pirms 5 gadiem
Lai jau spēlē vesels švakuļu līgā. NBA visi īstie veči kapā
, 2019-07-06 16:18, pirms 5 gadiem
cobham rakstīja: Lai jau spēlē vesels švakuļu līgā. NBA visi īstie veči kapā
var redzet,kads dolbiks Tu esi!!!!
, 2019-07-06 16:58, pirms 5 gadiem
cobham rakstīja: Lai jau spēlē vesels švakuļu līgā. NBA visi īstie veči kapā
Pfffff... Īstie vīri: https://www.youtube.com/watch?v=WHt...
, 2019-07-06 18:04, pirms 5 gadiem
Limpompo rakstīja: Pfffff... Īstie vīri: https://www.youtube.com/watch?v=WHtj5vjMhnE
Ha ha.... Eiropā tādus mēslus atrast 10x vairāk.

Ups.... Eiropa jau nav tik populāra, lai kāds vispār taisītu video. Lielākie floperi pasaulē - Spānija un Lietuva.
, 2019-07-06 18:29, pirms 5 gadiem
jebkurā gadījumā man vairāk patīk eiropas baskets. Jo tas ir gudrāks un ir redzama kaut kāda taktika un spēles zīmējums, kā arī pastāv spēle aizsardzībā. Savukārt pie jeņķiem visi ar anaboliķiem pārbazti tupi skrien un danko un nav spēles aizsardzībā, dažreiz speciāli atļauj iemest un iedankot
, 2019-07-06 19:44, pirms 5 gadiem
Njā, melnkalniešiem spēcįgs trumpis tagad izlasei..
, 2019-07-06 19:46, pirms 5 gadiem
Tekstā minēts gan kā melkalnietis,... bet es domāju, ka tie ir meli 😎
, 2019-07-06 20:28, pirms 5 gadiem
hokejafaaans rakstīja: jebkurā gadījumā man vairāk patīk eiropas baskets. Jo tas ir gudrāks un ir redzama kaut kāda taktika un spēles zīmējums, kā arī pastāv spēle aizsardzībā. Savukārt pie jeņķiem visi ar anaboliķiem pārbazti tupi skrien un danko un nav spēles aizsardzībā, dažreiz speciāli atļauj iemest un iedankot
Es gribu redzēt, kur atļauj speciāli iemest (pie tam - tāpat vēl ir jātrāpa) un iedankot. Lai cik vāja ir aizsardzība sezonas pirmajā pusē, pat tad neviens malā nepaiet. Nav jau KHL zvaigžņu spēle
Džordans Loids un Niks Kalatess. Foto: EPA/Scanpix
1

"Fenerbahce" uzvar pagarinājumā, arī "Olympiacos" pārāka viesos

Šovakar ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu sērijas ar uzvarām sākušas Stambulas "Fenerbahce" un Pirejas "Olympiacos", abām virsroku ņemot izbraukuma spēlēs.
Kemnicas "Niners" basketbolisti ar Eiropas kausu. Foto: Ernesto Uhlmann/Niners Chemnitz

Bundeslīgas vicelīdere Kemnica kluba spožāko sezonu turpina ar Eiropas kausa izcīnīšanu

FIBA Eiropas kausa izcīņā otro reizi triumfējis Vācijas klubs, Kemnicas "Niners" komandai šovakar izbraukumā ar 95:105 pagarinājumā piekāpjoties Stambulas "Bahçeşehir Koleji", taču summā esot pārāka ar 180:179.
Huančo Ernangomess. Foto: Ipa/Sipa/Scanpix
7

"Panathinaikos" izgāž spēles izskaņu pret "Maccabi", "Real" - bez uztraukuma

ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīrs sācies ar Atēnu "Panathinaikos" izgāšanos savā laukumā pret Telavivas "Maccabi". Kristiska Kostasa Slukasa kļūda noslēdzošajās sekundēs maksāja grieķu klubam zaudējumu ar 87:91. Spānijas komandu spēlē intrigas bija daudz mazāk.