Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Peinera komandas "Darussafaka" saspēli vadīs Makkalums

Peinera komandas "Darussafaka" saspēli vadīs Makkalums
Rejs Makkalums
Foto: euroleague.net

Latvijas izlases uzbrucējs Žanis Peiners jaunajā sezonā pārstāvēs Eirolīgas komandu Stambulas "Darussafaka", kuras rindās par rēzeknieša komandas biedru kļuvis četras sezonas NBA pavadījušais saspēles vadītājs Rejs Makkalums.

Šodien Turcijas Superlīgas komanda Stambulas "Darussafaka" paziņojusi par vienošanās panākšanu ar 27 gadus veco un 191 cm garo amerikāņu saspēles vadītāju Reju Makkalumu, kurš pērnajā sezonā spēlēja Eirolīgas turnīrā, pārstāvot Spānijas vienību Malagas "Unicaja". Vecā kontinenta spēcīgākajā klubu turnīrā Makkalums aizvadīja visu regulāro sezonu, vidēji atzīmējoties ar 9,2 punktiem un 2,7 rezultatīvām piespēlēm.

Pēc trīs pavadītām sezonām Detroitas universitātē, 2013. gada draftā Makkalumu otrajā kārtā ar kopējo 36. izvēli savā īpašumā ieguva Sakramento "Kings", kurā spēlētājs pavadīja divas sezonas. Pēcāk basketbolists pārstāvēja arī Sanantonio "Spurs" un Memfisas "Grizzlies", pavadot laiku arī šo komandu NBA Attīstības līgas komandās. Kopumā četru sezonu laikā saspēles vadītājs NBA aizvadīja 154 mačus, vidēji tiekot pie sešiem punktiem un un 2,4 rezultatīvām piespēlēm.

Eiropas basketbola apskatnieks Deivids Piks norāda, ka Turcijas klubs piedāvājis Makkalumam līgumu 300 - 400 tūkstošu robežās, atvēlot komandas zvaigznes lomu uz Televivas "Maccabi" pārgājušā Skotija Vilbekina vietā.

Pēc viena gada pārtraukuma, pateicoties uzvarai ULEB Eiroas kausā, "Darussafaka" jaunajā sezonā atgriezīsies Eirolīgas turnīrā. Tāpat kā iepriekšējā Eirolīgas kampaņā, kurā komandu pārstāvēja Dairis Bertāns, arī jaunajā sezonā "Darussafaka" rindās būs Latvijas basketbolists. Šajā starpsezonā uz Stambulas vienību pārcēlies Žanis Peiners, kurš pērn sevi lieliski apliecināja Lietuvas čempionāta komandā Paņevežas "Lietkabelis".

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines EuroLeague - Welcome to...


, 2018-07-06 17:31, pirms 6 gadiem
Pagaidām izskatās, ka Dačka būs viena no sliktākajām komandām Eirolīgā. Doguš aiziešana skarbi iesita pa maku. Ar Blata un Wilbekina aiziešanu varbūt pat būs sliktāka komanda kā pagājušajā gadā. Žanim, protams, lai izdodas sevi pierādīt šajā līmenī.
, 2018-07-06 18:50, pirms 6 gadiem
Nu Žanim tad šī sezona būs vairāk sevis parādīšanai citu nopietnu klubu acīs, cerams izdosies arī status normālus pakačāt.
, 2018-07-07 11:54, pirms 6 gadiem
Redzot, ka pagaidām nekas jauns nenotiek ar Anadolu Efes komandu, tad kamēr tie turpinās iepriekšējās sezonas garā, tad šaubos, ka Dačka būs sliktākā komanda Eirolīgā
Džordans Loids un Niks Kalatess. Foto: EPA/Scanpix
1

"Fenerbahce" uzvar pagarinājumā, arī "Olympiacos" pārāka viesos

Šovakar ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu sērijas ar uzvarām sākušas Stambulas "Fenerbahce" un Pirejas "Olympiacos", abām virsroku ņemot izbraukuma spēlēs.
Kemnicas "Niners" basketbolisti ar Eiropas kausu. Foto: Ernesto Uhlmann/Niners Chemnitz

Bundeslīgas vicelīdere Kemnica kluba spožāko sezonu turpina ar Eiropas kausa izcīnīšanu

FIBA Eiropas kausa izcīņā otro reizi triumfējis Vācijas klubs, Kemnicas "Niners" komandai šovakar izbraukumā ar 95:105 pagarinājumā piekāpjoties Stambulas "Bahçeşehir Koleji", taču summā esot pārāka ar 180:179.
Huančo Ernangomess. Foto: Ipa/Sipa/Scanpix
7

"Panathinaikos" izgāž spēles izskaņu pret "Maccabi", "Real" - bez uztraukuma

ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīrs sācies ar Atēnu "Panathinaikos" izgāšanos savā laukumā pret Telavivas "Maccabi". Kristiska Kostasa Slukasa kļūda noslēdzošajās sekundēs maksāja grieķu klubam zaudējumu ar 87:91. Spānijas komandu spēlē intrigas bija daudz mazāk.