Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Fenerbahce" zaudēs vietu Eirolīgā, ja līdz 15. augustam nesamaksās parādus

Andrejs Siliņš

"Fenerbahce" zaudēs vietu Eirolīgā, ja līdz 15. augustam nesamaksās parādus
Ilggadējais "Fenerbahce" treneris Žeļko Obradovičs. Foto: imago / Scanpix

Turcijas basketbola superklubs Stambulas "Fenerbahce" nonācis sarežģītā situācijā - ULEB Eirolīga lūgusi līdz pirmdienai iesniegt detalizētu parādu atmaksas plānu spēlētājiem un norēķināties līdz 15. augustam. Pretējā gadījumā 2017. gada Eirolīgas čempioni var zaudēt vietu Eiropas klubu prestižākajā turnīrā.

Eirolīga noteikusi 8. jūniju kā pēdējo termiņu, lai iesniegtu oficiāli parakstītas vienošanās ar spēlētājiem un treneriem par parādu atmaksas plānu. Šobrīd vienošanos parakstījuši visi, izņemot galveno treneri Žeļko Obradoviču. Savukārt līdz šim nesamaksātās algas jāsamaksā līdz 15. augustam.

Ja tas nenotiks, "Fenerbahce", kas ir viens no 11 klubiem ar ilgtermiņa licenci dalībai Eirolīgā, zaudēs vietu Eiropas prestižākajā klubu turnīrā, kā arī visi spēlētāji un treneri tiks uzskatīti par brīvajiem aģentiem un varēs bez ierobežojumiem parakstīt līgumus ar citiem klubiem.

Interesanti, ka Eirolīga saņēmusi prasītos dokumentus no visiem klubiem par aktuālo situāciju ar parādiem pret spēlētājiem un treneriem. Lielākie parādi pret vienu spēlētāju esot kādai vārdā nenosauktai komandai, kas basketbolistam kopumā ir parādā 2,4 miljonus eiro, un parāds sniedzoties sešu gadu garumā.

"Fenerbahce" zelta laiki piedzīvoti tieši pēdējā desmitgadē. 2013. gadā Stambulas klubs par galveno treneri nolīga Želo Obradoviču, gadu vēlāk par ģenerālmenedžeri kļuva atzītais itālietis Mauricio Gerardīni. Kopš tā laika septiņās sezonās izcīnīti četri Turcijas čempiontituli, trīs Turcijas kausi, piecreiz spēlēts Eirolīgas "Final Four", no tām divreiz finālā zaudēts un reizi (2017) izcīnīts tituls.

Aizvadītajā sezonā, kas netika pabeigta, Obradoviča komanda nespēja demonstrēt ierasto sniegumu. Eirolīgā komanda izcīnīja 13 uzvaras un piedzīvoja 15 zaudējumus, ierindojoties vien astotajā pozīcijā. Komanda paspēja izcīnīt Turcijas kausu, bet superlīgā ar 17 uzvarām 22 mačos palika saviem standartiem "tikai" ceturtajā pozīcijā.

Jau iepriekš izskanējušas runas par virkni "Fenerbahce" šīs sezonas spēlētāju, kas ir tuvu pārejai uz citiem klubiem. Piemēram, Džidži Datome un Deriks Viljamss ir ambiciozās Milānas "Olimpia" plānos, bet Kostass Slukass jau esot vienojies par līgumu ar Pirejas "Olympiacos", tiesa, spēlētāja aģents noliedzis šīs baumas. Arī Žeļko Obradoviča līgums ar klubu beidzies.

Izmantotie resursi:
https://www.contra.gr/