Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

FIBA: Minhenes apgabaltiesa noraidījusi Eirolīgas prasību klubiem brīvi reģistrēties Eirokausam

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

FIBA: Minhenes apgabaltiesa noraidījusi Eirolīgas prasību klubiem brīvi reģistrēties Eirokausam
FIBA izpildkomiteja (FIBA Executive Committee) un NBA komisārs Adams Silvers
Foto: FIBA

Starptautiskās basketbola federācijas Eiropas nodaļa (FIBA Europe) pirmdien, 6. jūnijā, iesniedza protestu pret Minhenes apgabaltiesas tiesneša lēmumu, kurš tika pieņemts, atsaucoties Eirolīgas komercnodaļas (ECA) un 13 citu iesniedzēju prasībai. Sportacentrs.com publicē preses paziņojumu pilnā apjomā.

Minhenes apgabaltiesas tiesnesis lēmumā aizliedza FIBA un FIBA Europe piespriest sankcijas Eiropas valstu nacionālajām federācijām, nacionālajām līgām un klubiem. FIBA norāda, ka spriedums publiskots dažas dienas pēc FIBA Eiropas nodaļas valdes lēmuma par sankciju atcelšanu.

Basketbola jumta organizācija izteikusi viedokli, ka Eirolīgas prasība iesniegta, lai tās izskatīšanas laiks sakristu ar Eirokausa sacensību reģistrācijas periodu, kura noslēgums paredzēts 2016. gada 13. jūnijā, un pieteikumu pieņemšanas sākumu Basketbola Čempionu līgai šajā nedēļā.

Prasībā nav minēti visi atbilstošie fakti, kuri, visticamāk, nemaz neparādītos, ja ar tiem vispirms būtu jāiepazīstina tiesa. Vēl vairāk, FIBA un FIBA Europe pārstāvji netika pie iespējas paust savu pozīciju pirms tiesas lēmuma, tādējādi tiesa ņēma vērā tikai vienas puses viedokli.

Par spīti tam, tiesa noraidīja prasības iesniedzēju aicinājumu FIBA un FIBA Europe publiski paziņot, ka klubiem un līgām ir tiesības brīvi pieteikties Eirokausa sacensībām. Svarīgi zināt, ka klubu reģistrācija Eiropas klubu sacensībām viemēr bijusi pakļauta attiecīgo nacionālo federāciju lēmumiem un noteikumiem, kuriem Minhenes tiesas lēmums nav saistošs.

Minhenes tiesas lēmums tādējādi ir tikai pagaidu līdzeklis, kuru FIBA Europe jau paspējusi apstrīdēt. Saņemot FIBA Europe juridisko slēdzienu, īpaši prasībā neminētos faktus ar FIBA pamatojumu, otrās un trešās instances tiesas nevar atzīt Eirolīgas prasības pamatotību.

FIBA Europe jau ir prasījusi Minhenes apgabaltiesai sarīkot nekavējošu uzklausīšanu, lai, cik ātri vien iespējams, anulētu iepriekšējo lēmumu. FIBA Europe turpina uzskatīt, ka Eirolīgas komercnodaļa turpina pārkāpt Eiropas konkurences likumdošanu (European antitrust law) un turpinās cīnīties pret šādu nelikumīgu praksi, lai aizstāvētu visa Eiropas basketbola intereses.

Izmantotie resursi:
Munich Regional Court dismisses Euroleague’s...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-06-06 21:28, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: Labojums, nevis visa Eiropas basketbola, bet gan sava maka
Ne tikai par sava maku satraukājas, bet arī par klubiem, jo visi, kuriem ir piedāvājumi, piesakas ULEB eiro kausam, jo biļete uz eirolīgu var vinnēt arī haļavšķiki.
FIBA ar savu turnīru var iet ieskrieties,vtas bija, ir un būs trešās līgas čempionāts, pie tam, dalības maksa šajā turnīrā pretēji FIBA solījumiem ir ļoti liela - precīzi viss Ventspils gada budžets.