Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Čempionu līgas "Final Four" notiks debitantu mājvietā Antverpenē

Čempionu līgas "Final Four" notiks debitantu mājvietā Antverpenē
"Sportpaleis" arēna Antverpenē. Foto: sportpaleisgroep.be

FIBA Čempionu līgas finālturnīrs jeb "Final Four" no 3. līdz 6. maijam norisināsies Beļģijas kluba "Giants" mājvietā Atverpenē, pavēstījuši turnīra organizatori. Tajā spēlēs arī Bambergas "Brose", Boloņas "Virtus" un spāņu "Tenerife".

Čempionu līgas trešās sezonas noslēgums tiks aizvadīts Beļģijā - Antverpenes "Giants" ceturtdaļfinālā uzveica krievu "Nizhny Novgorod", pirmo reizi vēsturē kādai beļģu komandai nonākot tik tuvu titula izcīnīšanai. Tāpat ceturtdaļfināla barjeru pārvarēja bijušais Uvja Helmaņa un Jāņa Strēlnieka klubs Bambergas "Brose", ko sezonas pirmajā pusē vadīja kādreizējais Latvijas izlases treneris Ainars Bagatskis. Finālturnīrā spēlēs arī pirmie Čempionu līgas uzvarētāji "Tenerife", kā arī slavenais itāliešu klubs Boloņas "Virtus".

Pusfinālu pāru izloze norisināsies nākamnedēļ, taču jau tagad noskaidrojusies vieta, kurā "Final Four" turnīrs tiks izspēlēts. Tā būs Beļģijas pilsētas Antverpenes arēna "Sportpaleis", kas uzcelta pirms 86 gadiem un ir viena no visu laiku apmeklētākajām arēnām pasaulē. Ikdienā "Giants" komanda spēlē līdzās esošajā "Lotto" arēnā, kas ir ievērojami jaunāka (atvērta 2007. gadā) un kur ir vietas nedaudz vairāk nekā pieciem tūkstošiem līdzjutēju, taču Čempionu līgas "Final Four" turnīra mači tiks aizvadīti leģendārajā "Sportpaleis" - tajā ir vietas 18 500 skatītājiem.

"Sportpaleis" notikuši koncerti pasaulslavenām māksliniekiem kā "Queen", "The Rolling Stones", U2, Vitnija Hjūstone, "Lady Gaga", Džastins Bībers, Bruno Mars, Britnija Spīrsa, "Beyonce", Adele un daudziem citiem. "Giants" komanda šeit neregulāri aizvada mājas spēles, un 2015. gada ziemā "Giants" maču pret "Spirou" klātienē apmeklēja 17 135 līdzjutēji, šai spēlei kļūstot par apmeklētāko Beļģijas čempionāta vēsturē.

Pirmajās divās Čempionu līgas sezonās titulu izcīnīja klubi, kas arī rīkoja "Final Four" turnīru - 2017. gadā triumfēja "Tenerife", bet pirms gada čempiontitulu izcīnīja Atēnu AEK. Tenerifē finālu apmeklēja 5050 skatītāji (arēnas ietilpība 5100), bet pagājušogad Atēnās mājinieku triumfu klātienē noraudzījās 17 984 līdzjutēji (arēnā 18 500 vietu). Pagājušogad finālā viens no spēles tiesnešiem bija Latvijas pārstāvis Mārtiņš Kozlovskis.

FIBA Čempionu līgas "Final Four" turnīri

GadsVietaČempioniFinālistiBronza4. vieta
2017TenerifeTenerifeBanvitMonacoReyer Venezia
2018AtēnasAEKMonacoUCAM MurciaMHP Riesen

Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.
Kemnicas "Niners" basketbolists Kaza Kadžemi-Kīns ar bumbu. Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa pirmajā finālspēlē pārliecinoši uzvar Vācijas klubs

Savam pirmajam lielajam titulam pietuvojusies Kemnicas "Niners", FIBA Eiropas kausa fināla pirmajā kaujā savā laukumā ar 85:74 pārspējot Stambulas "Bahçeşehir Koleji".
Džabari Pārkers ar bumbu pret Zeku Līdeju. Foto: AFP/Scanpix

''Barcelona'' pagarina līgumu ar bijušo NBA drafta otro numuru Pārkeru

Spānijas ACB līgas un ULEB Eirolīgas grands ''Barcelona'' pavēstījis par līguma pagarināšanu ar kādreizējo NBA drafta otro numuru Džabari Pārkeru līdz 2026. gadam.