Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Milānas mērs pilns: Džentile komandā vairs nebūs

Andrejs Siliņš

Milānas mērs pilns: Džentile komandā vairs nebūs
Alesandro Džentile
Foto: Sipa/Scanpix

Itālijas čempionvienības Milānas "EA7 Emporio Armani" kluba vadība pirmdien paziņoja, ka komandā savu darbu pārtrauc viena no lielākajām zvaigznēm Alesandro Džentile, kurš atlikušajā sezonas daļā tiks izīrēts, bet vasarā abas puses atkal runās par līguma pārtraukšanu.

Džentilem līgums ar "Olimpia" ir spēkā līdz pat 2018. gada vasarai, taču kluba vadība jau šajā vasarā pauda neapmierinātību ar spēlētāja attieksmi un atņēma viņam komandas kapteiņa godu. Šīs sezonas ievadā par attieksmes problēmām runāja arī Milānas galvenais treneris Jasmīns Repeša.

2014. gada draftā ar 53. numuru izvēlētais Džentile bija gatavs jau šī gada vasarā pārcelties uz Hjūstonas "Rockets", tomēr Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs pārdomāja un vairs neredzēja vietu šī gada komandā Džentilem.

Līdz ar to Džentile palika Milānā, kur ir apmaksātākais basketbolists Itālijā. Šosezon ULEB Eirolīgā Džentile vidēji 23 minūtēs guvis 10,8 punktus, izcīnījis 3,0 atlēkušās bumbas un atdevis 2,4 rezultatīvas piespēles. Savukārt Itālijas čempionātā 201 centimetru garajam un 104 kilogramus smagajam uzbrūkošajam aizsargam nepilnu 20 minūšu laikā 9,5 punkti, 3,9 bumbas un 3,2 piespēles.

Kluba vadība savā paziņojumā novēlējusi veiksmi Džentilem karjeras turpinājumā atrast pareizo ceļu, lai sasniegtu savu potenciālu. Tiesa, pagaidām runa ir tikai par spēlētāja izīrēšanu kādam klubam, un vasarā abām pusēm atkal būs jāsēžas pie sarunu galda, lai vienotos par līguma pārtraukšanu. Pēdējos gados runāts, ka Džentili savās komandās gribētu redzēt CSKA un "Barcelona", bet spēlētāja tēvs Ferdinando, kurš savulaik pats spēlēja Itālijas izlasē, labprāt redzētu savu dēlam spēlējam Atēnu "Panathinaikos", kur Ferdinando 2000. gadā kļuva par Eirolīgas uzvarētāju.

Džentile profesionāļa karjeru sāka Trevīzo "Benetton" 2009. gadā 17 gadu vecumā, bet 2011. gada decembrī pameta finansiālajās problēmās esošo Trevīzo komandu un pievienojās "EA7 Emporio Armani". 2014. gadā Džentile pirmo reizi izcīnīja Itālijas čempiontitulu, pats tiekot atzīts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju.

Eirolīgas karjerā Džentile vidēji 23,8 minūtēs guvis 11,7 punktus, bet pagājušajā sezonā, nospēlējot vien sešus mačus, vidēji izcēlās ar 20 punktiem, 4,2 piespēlēm un 3,5 bumbām zem groziem.

Izmantotie resursi:
EA7 Olimpia Milano

  +2 [+] [-]

, 2016-12-05 18:34, pirms 7 gadiem
Ļoti divdomīgs virsraksts - sākumā likās, ka Milānas mērs (vadošais cilvēks) ir galīgā "pillā" - izrādās, ka tas tomēr domāts basketbola klubs kā tāds, nevis kāds cilvēks...

     [+] [-]

, 2016-12-05 18:50, pirms 7 gadiem
es arī par pilsētas mēru no sākuma sapratu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-12-05 21:18, pirms 7 gadiem
Es domāju ka biju vienīgais 😆😆 tad palasīju komentārus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja