Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kādu dāvanu Šķēlem jubilejā sagādās VEF?

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kādu dāvanu Šķēlem jubilejā sagādās VEF?
Mareks Mejeris spēlē pret "Zenit"
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Basketbola klubs "VEF Rīga" (3-6) piektdien, 5. decembrī, plkst. 19:30 VTB Vienotās līgas mājas spēlē sacentīsies pret Čehijas čempioniem "CEZ Nymburk" (4-6). Tiešraide LTV7.

VEF mājas spēļu sērija piektdien sasniegs ekvatoru. Aizvadītajā nedēļā Rīgā viesojās Krasnodaras un Sanktpēterburgas komandas, savukārt nākamajās desmit dienās klātienē ieraudzīsim Stambulas "Bešiktaš" un Ņižņijnovgorodas klubus.

Rīdzinieku gatavošanos spēlei pret Nimburku ietekmēja...Enrike Iglesiass. Pazīstamais latīņu dziedātājs 7. decembrī uzstāsies Rīgas arēnā, tādējādi VTB līgas spēli nācās pārcelt divas dienas ātrāk. Arī ceturtdienas vakarā pamētāt bumbu arēnā nebija iespējams, tāpēc abas komandas trenējās Olimpiskajā sporta centrā.

Vienam no VEF jaunpienācējiem, aizsargam Aigaram Šķēlem, ceturtdien bija dzimšanas diena. Viņa komandas biedriem piektdien būs laba iespēja iepriecināt kolēģi ar sengaidītu uzvaru. Mājās nav uzvarēts kopš 22. oktobra, kad arēnā tika sakauti Ungārijas čempioni “Szolnoki Olaj”. VTB līgā jālūkojas vēl tālākā pagātnē, jo pagaidām vienīgā uzvara savā laukumā svinēta 9. oktobrī.

Čehijas čempioni Rīgā ieradušies ne pārāk labā noskaņojumā. Trešdien viņi savā laukumā palaida garām iespēju savlaicīgi kvalificēties Eiropas kausa “Last 32” turnīram, jo zaudēja tiešajiem konkurentiem “Charleroi” ar rezultātu 67:73. Nimburkas uzdevums nav pats vienkāršākais – pret Šarleruā zaudēts abās savstarpējās spēlēs, bet pēdējās divās kārtās gaida nopietni pretinieki. Viesos jāspēlē pret Romu, savukārt mājās jāuzņem Kristaps Porziņģis un “Sevilla”.

“Nymburk” nav talantīgāka komanda par VEF, taču pieredzējušāka. Jiri Velšs, Petrs Benda, Tre Simonss un Dariuss Vašingtons – šie vīri laukumā izlējuši spaiņiem vairāk sviedru nekā rīdzinieku līderi Džeralds Robinsons un Jānis Timma.

Pretinieku galvenās zvaigznes ir aizsargi Velšs, Simonss un Vašingtons. Velšs savulaik spēlēja NBA klubos “Golden State Warriors”, “Boston Celtics”, “Cleveland Cavaliers” un “Milwaukee Bucks”, savukārt tagad trešo sezonu cīnās dzimtenē.

Simonss (Washington University) čehu klubam ir uzticīgs jau ceturto sezonu. Pa vidu viņš vienu sezonu piepelnījās Krievijā, palīdzot Sergejam Bazarevičam un “Krasnije Kriļja” izcīnīt Eiropas Izaicinājuma kausu, taču tagad atgriezies Tomaša Garika Masarika un Vāclava Havela zemē. Vašingtons (Memphis) arī klubu pārstāv atkārtoti. Saņēmis Maķedonijas pilsonību.

Nimburkas galvenais treneris Ķēstutis Kemzūra 2009. gadā veica Latvijas valstsvienības stūrmaņa pienākumus. Uzreiz pēc tam viņš stājās pie Lietuvas izlases stūres, nākamajā rudenī izcīnot bronzas medaļas Pasaules kausa izcīņā Turcijā.

Nymburk

#SpēlētājsPoz.Augums/GadsValsts
4Petr BendaF203/1982Čehija
5Derek RaivioG188/1985ASV
6Darius WashingtonG188/1985ASV
7Vojtech HrubanF200/1989Čehija
8Theodor DlugosG183/1997Čehija
9Jiri WelschG202/1980Čehija
10Pavel HouskaF205/1984Čehija
11Tre SimmonsG195/1982ASV
13Radoslav RancikF207/1978Slovākija
15Lubos BartonF200/1980Čehija
23Christian BurnsF203/1985ASV
31Martin KrizF200/1993Čehija
41Garrett StutzC213/1990ASV
51Matej SvobodaF198/1996Čehija
55Tomas PomikalekF200/1989Čehija

Galvenais treneris: Ķēstutis Kemzūra (Lietuva)

VTB līgas kopvērtējums 5. decembrī

#KomandaU-Z
1Nizhny Novgorod8-0
2CSKA8-1
3Himki7-1
4Unics6-2
5Lokomotiv6-3
6Zenit4-4
7Astana4-4
8Oktjabr4-4
---
9Kalev/Cramo4-5
10Kriļja4-5
11Nymburk4-6
12Enisey3-5
13VEF Rīga3-6
14Avtodor2-7
15Bisons1-8
16Cmoki1-8

VEF spēles pirmajā aplī: 9. oktobrī mājās pret “Enisey” (+2), 12. oktobrī savā laukumā pret “Krasnij Oktjabr” (-1), 19. oktobrī viesos pret “Himki” (-9), 25. oktobrī izbraukumā pret “Cmoki” (+1), 3. novembrī mājās pret “Krasnije Kriļja” (-3), 8. novembrī viesos pret “Avtodor” (+15), 17. novembrī savā laukumā pret CSKA (-15), 23. novembrī izbraukumā pret “Unics” (-12), 30. novembrī mājās pret “Lokomotiv” (-8), 5. decembrī savā laukumā pret “Nymburk”, 15. decembrī mājās pret “Nizhny Novgorod”, 20. decembrī izbraukumā pret “Kalev/Cramo”, 28. decembrī viesos pret “Bisons”, 2015. gada 4. janvārī savā laukumā pret “Astana”, 11. janvārī izbraukumā pret “Zenit”.

1 2 70 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-12-05 08:45, pirms 9 gadiem
va ta ir kās izspiedīs???
Vajadzēja Helmani atstāt
e kā Liepāja mauc
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2014-12-05 09:09, pirms 9 gadiem
Sastāvs jau ir ok. Vaina ir Mazurā, viņam pietrūkst trenera niknuma, kā arī taktiskā gudrība viņam nav tā labākā. Butautam vismaz bija niknais skatiens, bet Mazuram ir puppy eyes. Arī ar spēlētājiem viņš īsti nemāk rotēt. Zaķim labs geims, bet nākamajā mačā vien 6-8 minūtes. Fals ir labs, bet ne tik labs, lai turētu 35 minūtes, tak ir jau redzams, ka uz mača beigām viņš pagurst. Arī citas rotācijas dažreiz liekas jocīgas.
Pret Zenit arī. Ok, uzlika Pasečņiku pamatā, bet jau pēc pirmās kļūdas Butauts būtu noņēmis viņu nost, bet Mazurs patur viņu laukumā kamēr 4 minūtēs (īsti neatceros cik minūtēs) nesakrāj 3 piezīmes, neuztaisa pāris kļūdas utt.

Protams, par kapteini labāk neizteikšos, visiem jau tāpat ir skaidrs, ka VEF komandai nav kapteinis.

  -4 [+] [-]

, 2014-12-05 09:20, pirms 9 gadiem
resnais putns rakstīja: VISI UZ ARĒNU !!!!




Ja godīgi, man jau sen ir nolaidušās rokas...no šī sastāva domājams varēja izspiest daudz vairāk. Sezona pa lielam jau ir zaudēta un tā interese pat no lielākajiem atbalstītājiem sāk zust, jo cik var skatīties uz zaudējumiem. Var teikt cik grib, ka nepieredzējis sastāvs utml, bet vai nepieredzējis sastāvs tik konsekventi slikti var vienmēr spēlēt aizsardzībā, neuzlikt elementārus atblokus, iekrist vienmēr viens uz vienu kājās...Pat vairs nav nekādas ticības, ka varētu uzvarēt. Šķiet, ka viņi paši sev netic. Uz papīra šim sastāvam būtu jābūt potenciāli spēcīgākam, talantīgākam par BK Ventspils, bet paskatamies kā viņi kapā Eirokausā, būtībā visas spēles ir līdzīgas un varēja tik pat labi paņemt gan loko izbraukumā, gan karsyaka izbraukumā, lai gan kāds tad viņiem tas sastāvs? Veterāns Četmens? Vairogs? Lejasmeiers? Uz pusslodzi spēlējošais Peiners? Nu nav jau nekā pārdabiska...Vienkārši ir salikti pareizie akcenti un viņi kapā.
Bet VEF ir tāda sajūta, ka viņi pie mazākajām problēmām salūzt. Treneris vispār nav spējīgs neko mainīt, šķiet, ka tāds nav vispār. Visu sezonu fascinē fakts, ka Mazurs taimautus ņem tiešām reti, bet kad ir pēdējās divas minūtes un -10, vai -14, tad tērē visus sakrātos pēc kārtas, kad tam vairs nav absolūti nekādas jēgas...tas bija gan Szolnokos, gan aizvakar pret zenit....Reāli besī. Pārmaksā kaut kādam Zaķim, lai gan kāds sakars pēc tik švakas sezonas ventspilī dot tādu ciparu, tikai lai pārvilktu...Kur tur kāda izaugsmes iespēja viņam? Tas pats par kapteini...Džeks pat nav spējīgs iet savējos aizstāvēt, vai runāt ar tiesnešiem pie tehniskajām utml, vienkārši stāv un blisinās...Kāda jēga ir no šiem diviem spēlētājiem? Kāda vispār ir interese vairs iet uz ko skatīties, ja viss pa lielam jau ir beidzies? Kam tas VTB interesē?
Es atvainojos, bet TU neesi pārāk spriestspējīgs, pateikt, ka no šī sastāva varēja daudz vairāk ir vairāk kā smieklīgi, jo tā vienkārši nav....Nevajag pārvērtēt spēlētājus un sastāvu kopumā

  -1 [+] [-]

, 2014-12-05 09:35, pirms 9 gadiem
Veiksmīgu spēli! Galvenais noturēt sniegumu vienā līmenī un beidzot nospēlēt bez kritumiem

Man žēl, ka lielākā daļa no šī sastāva prasa, ko tādu, kuru varētu izdarīt tikai papildinot sastāvu ar kādiem trīs leģionāriem.....Priekš pirmā gada sniegums ir normāls, jaunie puikas sitās, apbružājas, iegūst pieredzi.....Būs jaunā sezona, tad skatīsimies kādu rezultātu prasīt....Labi tagad it kā jaunais pg būs, tad var domāt par labāku spēli.....Paši spēlētāji atzina, ka ar vienu pg ir ļoti grūti, pie tam Jakovičam ir tikai 21 gads.......Man tik tiešām nav skaidrs tā nepamatotā rezultātu prasīšana, īpaši jau EK, kur jau pirms tam bija zināms, ka no grupas ārā netiks, jo sastāvs tika savākts priekš ECH.....Būtu vismaz loģiski padomājuši nevis kaut kādus brīnumus no šī sastāva gaidījuši jau pirmajā gadā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2014-12-05 09:44, pirms 9 gadiem
Kāpēc nekur nav minēts par VEF jauniņo: Ramel Bradley? Interesanti notiek: par to, ka pievienojies jauns spēlētājs Eurocup mājas lapā ir info, bet viņi nezin, ka gan Cobbs, gan Dillard ir prom! VEF Riga - Welcome to Eurocup

  +3 [+] [-]

, 2014-12-05 09:50, pirms 9 gadiem
resnais putns rakstīja: Tikai nevajag..Tur tā lieta, ka sastāvs ir pietiekami ok, it sevišķi, kad bija Dilards. Visa problēma ir trenerī un divos spēlētājos. VISS...kas BKV ir labāks? Kāpēc viņi var cīnīties tik veiksmīgi ar pilnīgi nekādu sastāvu, kur arī lielākā daļa nav spēlējuši nekad tādā līmenī? Vienmēr esmu apšaubījis Štelmahera kā baigi labā trenera talantu, bet šķiet, ka zināma daļa taisnības tajā visā ir. BKV eirokausā spēlējis šķiet ir tikai Četmens, sastāvs nekāds, bet viņi kapā līdzīgi un rāda tiešām komandas spēli ar LABU aizsardzību. Kamēr VEF spēle balstās tikai spēlē viens uz viens, ja izdodas trāpīt grūtus metienus, apspēlēt viens uz viens, tad var turēt līdz. VEFa spēlē nevar redzēt tādu trenera rokrakstu, kaut kādu sistēmu, ir reāls bardaks. VEF standarts ir pirmajā puslaikā ielaist kā minimums 45 punktus..Neizskatās, ka Jakovičs neturētu līmeni- met pa padsmit punktiem, atdod pa 4 piespēlēm vidēji...viss ir ok. Tas pats Timma, žarī tās troikas tik daudz, bet jebkurā gadījumā viņš ir viens no līderiem un savus padsmit parasti samet. Robinsons arī ir ok, bet jau atkosts. Fals savu darbiņu padara un manuprāt, ir pelnījis, lai viņu vairāk izmanto, jo kā viņš saņem bumbu postā, tas parasti kaut kā, bet beidzas veiksmīgi...turpetim, ja bumbu postā iedosi Zaķim, tad ir skaidrs, ka viņš metīs savu āķi pret priekšējo stīpu. nav tādas bumbas kustības, iekšā ārā...Protams, sastāvs kalnus negāzīs, bet ka izskatīsies tik bezcerīgi arī tomēr nelikās un nav tik vājš tas sastāvs arī, lai nepaceltu kādu lielāku komandu. No šī sastāva tika gaidīts, ka varēs noliet jebkam, bet izšaut un uz talanta rēķina uzvilkt jebko, bet pagaidām ir trešais variants- ir bezceris pilnīgi pret visiem. Arī uzvarās pret Cmoki un Avtodor, kas ir autsaideri totāli, mēs bijām iediznējos ar -20 katrā spēlē, un tad vienkārši Timmam un Robinsonam nereāli sakrita un izlīdām, bet pa lielam tas skats bija pabriesmīgs. Nu nav tas sastāvs tik vājš,lai katrā spēlē, lai pret ko spēlētu būtu brīdis, kad esam vismaz padsmit punktu mīnusā. 90% spēlēs tā tas ir bijis un tur jau ir trenera vaina, ka viņš nespēj komandai ieviest ticību. treneris nav tikai taktiķis un shēmu zīmētājs. Viņš komandas galva, smadzenes, spēlētāji tikai izpilda. Ja tik daudz netiec viens uz viens galā kājās, tad jādomā citi taktiskie varianti ar palīdzībām, mainīšanos pie blokiem utml, visko var saštukot, bet pārsvarā redzams tikai, kā atkal palaiž viens uz viens garām, spēlētāji viens uz otru lamājs, viens sit roku pret groza konstrukciju, otrs bumbu pret zemi un tā spēli no spēles.
Šoreiz Tev jāpiekrīt un zini, kas vēl jāatgādina dažiem ekspertiem, ka Žalgiris Euroleague spēlē ar "gandrīz" tikpat zaļu sastāvu kā VEFam. Tikko apskatījos vecumu dažiem vīreļiem un biju autā: tik jauns sastāvs, pieredzējušie uz vienas rokas pirkstiem, pārējie arī "tikai aposta gaisu"! Te jau tas vieglums VEFam, proti, uzvaras vēlas visi, bet "nedrīkst taču pieprasīt no tik jauna sastāva"! Ja nepieprasa, tad jāpriecājas par "skaistiem" zaudējumiem un viss. Aplami!

  +2 [+] [-]

, 2014-12-05 09:51, pirms 9 gadiem
angrybird rakstīja: Kāpēc nekur nav minēts par VEF jauniņo: Ramel Bradley? Interesanti notiek: par to, ka pievienojies jauns spēlētājs Eurocup mājas lapā ir info, bet viņi nezin, ka gan Cobbs, gan Dillard ir prom! http://www.eurocupbasketball.com/eurocup/competition/teams/showteam?clubcode=VEF&seasoncode=U2014
Kādu vēl Bredleju tu runā? Viņš jau nepalika VEF un tagad spēlē Turcijas 2. līgā.
Apskaties raksta datumu - 21. oktobris.

  +4 [+] [-]

, 2014-12-05 09:53, pirms 9 gadiem
Sporta novērotājs rakstīja: Veiksmīgu spēli! Galvenais noturēt sniegumu vienā līmenī un beidzot nospēlēt bez kritumiem

Man žēl, ka lielākā daļa no šī sastāva prasa, ko tādu, kuru varētu izdarīt tikai papildinot sastāvu ar kādiem trīs leģionāriem.....Priekš pirmā gada sniegums ir normāls, jaunie puikas sitās, apbružājas, iegūst pieredzi.....Būs jaunā sezona, tad skatīsimies kādu rezultātu prasīt....Labi tagad it kā jaunais pg būs, tad var domāt par labāku spēli.....Paši spēlētāji atzina, ka ar vienu pg ir ļoti grūti, pie tam Jakovičam ir tikai 21 gads.......Man tik tiešām nav skaidrs tā nepamatotā rezultātu prasīšana, īpaši jau EK, kur jau pirms tam bija zināms, ka no grupas ārā netiks, jo sastāvs tika savākts priekš ECH.....Būtu vismaz loģiski padomājuši nevis kaut kādus brīnumus no šī sastāva gaidījuši jau pirmajā gadā
Kam tad tur ir pirmais gads? Jakovičam, Šķēlem (kur šosezon tolkam nemaz nav spēlējis), Kurucam? Pārējie, pat Pasečņiks, ne jau pirmo sezonu rauj basi gan Eirokausu, gan VTB līmenī, daļa sastāva pat lielajā izlasē kapājuši. Cik tad vēl gadus viņi būs jaunie - gan Zaķis, gan Bērziņš, Timma, Strēlnieks. No šīs sezonas sastāva, kas līdz šim spēlējuši, tiešām tikai Jakovičs ir pārgājis augstākā līmenī.

  -2 [+] [-]

, 2014-12-05 09:58, pirms 9 gadiem
resnais putns rakstīja: Tikai nevajag..Tur tā lieta, ka sastāvs ir pietiekami ok, it sevišķi, kad bija Dilards. Visa problēma ir trenerī un divos spēlētājos. VISS...kas BKV ir labāks? Kāpēc viņi var cīnīties tik veiksmīgi ar pilnīgi nekādu sastāvu, kur arī lielākā daļa nav spēlējuši nekad tādā līmenī? Vienmēr esmu apšaubījis Štelmahera kā baigi labā trenera talantu, bet šķiet, ka zināma daļa taisnības tajā visā ir. BKV eirokausā spēlējis šķiet ir tikai Četmens, sastāvs nekāds, bet viņi kapā līdzīgi un rāda tiešām komandas spēli ar LABU aizsardzību. Kamēr VEF spēle balstās tikai spēlē viens uz viens, ja izdodas trāpīt grūtus metienus, apspēlēt viens uz viens, tad var turēt līdz. VEFa spēlē nevar redzēt tādu trenera rokrakstu, kaut kādu sistēmu, ir reāls bardaks. VEF standarts ir pirmajā puslaikā ielaist kā minimums 45 punktus..Neizskatās, ka Jakovičs neturētu līmeni- met pa padsmit punktiem, atdod pa 4 piespēlēm vidēji...viss ir ok. Tas pats Timma, žarī tās troikas tik daudz, bet jebkurā gadījumā viņš ir viens no līderiem un savus padsmit parasti samet. Robinsons arī ir ok, bet jau atkosts. Fals savu darbiņu padara un manuprāt, ir pelnījis, lai viņu vairāk izmanto, jo kā viņš saņem bumbu postā, tas parasti kaut kā, bet beidzas veiksmīgi...turpetim, ja bumbu postā iedosi Zaķim, tad ir skaidrs, ka viņš metīs savu āķi pret priekšējo stīpu. nav tādas bumbas kustības, iekšā ārā...Protams, sastāvs kalnus negāzīs, bet ka izskatīsies tik bezcerīgi arī tomēr nelikās un nav tik vājš tas sastāvs arī, lai nepaceltu kādu lielāku komandu. No šī sastāva tika gaidīts, ka varēs noliet jebkam, bet izšaut un uz talanta rēķina uzvilkt jebko, bet pagaidām ir trešais variants- ir bezceris pilnīgi pret visiem. Arī uzvarās pret Cmoki un Avtodor, kas ir autsaideri totāli, mēs bijām iediznējos ar -20 katrā spēlē, un tad vienkārši Timmam un Robinsonam nereāli sakrita un izlīdām, bet pa lielam tas skats bija pabriesmīgs. Nu nav tas sastāvs tik vājš,lai katrā spēlē, lai pret ko spēlētu būtu brīdis, kad esam vismaz padsmit punktu mīnusā. 90% spēlēs tā tas ir bijis un tur jau ir trenera vaina, ka viņš nespēj komandai ieviest ticību. treneris nav tikai taktiķis un shēmu zīmētājs. Viņš komandas galva, smadzenes, spēlētāji tikai izpilda. Ja tik daudz netiec viens uz viens galā kājās, tad jādomā citi taktiskie varianti ar palīdzībām, mainīšanos pie blokiem utml, visko var saštukot, bet pārsvarā redzams tikai, kā atkal palaiž viens uz viens garām, spēlētāji viens uz otru lamājs, viens sit roku pret groza konstrukciju, otrs bumbu pret zemi un tā spēli no spēles.
Jā, tikai nesakiet, ka Štelmis ir labs treneris.
Jau kuro gadu, ar Ventspili labākajā gadījumā minimumu izpilda .... tas tik ir sasniegums. Jā cīnās, bet tas arī viss.
Jaunie vispār pie viņa nespēlē vislaik bļauj neļauj atvērties. Labi, ka ir tāds slēpotājs kā Vairogs, kurš viņu neklausās un plivina. Četmenam, protams rokas ir brīvas!

  -2 [+] [-]

, 2014-12-05 10:01, pirms 9 gadiem
AIR rakstīja: Kam tad tur ir pirmais gads? Jakovičam, Šķēlem (kur šosezon tolkam nemaz nav spēlējis), Kurucam? Pārējie, pat Pasečņiks, ne jau pirmo sezonu rauj basi gan Eirokausu, gan VTB līmenī, daļa sastāva pat lielajā izlasē kapājuši. Cik tad vēl gadus viņi būs jaunie - gan Zaķis, gan Bērziņš, Timma, Strēlnieks. No šīs sezonas sastāva, kas līdz šim spēlējuši, tiešām tikai Jakovičs ir pārgājis augstākā līmenī.
Es nerunāju par atsevušķiem spēlētājiem, bet tieši par sastāvu kopumā....Tas, ka Jakovičs vada saspēli samazina uzvaras iespēju par kādu trešdaļu + Robinsona kaut kādi mistiskie gājieni spēles beigās - tagad varu teikt, ka viņš ir Bajramoviča tipa spēlētājs ielaiž tik cik iemet....Nemaz nerunāsim par gulēšanu aizsardzībā, kas gulstas tieši uz spēlētāju pleciem....ja Tu nokavē neskaitāmas reizes savu sedzamo, tad laiks ir apdomāt savu sniegumu un tā uzlabošanas iespējas

  -4 [+] [-]

, 2014-12-05 10:06, pirms 9 gadiem
resnais putns rakstīja: Tikai nevajag..Tur tā lieta, ka sastāvs ir pietiekami ok, it sevišķi, kad bija Dilards. Visa problēma ir trenerī un divos spēlētājos. VISS...kas BKV ir labāks? Kāpēc viņi var cīnīties tik veiksmīgi ar pilnīgi nekādu sastāvu, kur arī lielākā daļa nav spēlējuši nekad tādā līmenī? Vienmēr esmu apšaubījis Štelmahera kā baigi labā trenera talantu, bet šķiet, ka zināma daļa taisnības tajā visā ir. BKV eirokausā spēlējis šķiet ir tikai Četmens, sastāvs nekāds, bet viņi kapā līdzīgi un rāda tiešām komandas spēli ar LABU aizsardzību. Kamēr VEF spēle balstās tikai spēlē viens uz viens, ja izdodas trāpīt grūtus metienus, apspēlēt viens uz viens, tad var turēt līdz. VEFa spēlē nevar redzēt tādu trenera rokrakstu, kaut kādu sistēmu, ir reāls bardaks. VEF standarts ir pirmajā puslaikā ielaist kā minimums 45 punktus..Neizskatās, ka Jakovičs neturētu līmeni- met pa padsmit punktiem, atdod pa 4 piespēlēm vidēji...viss ir ok. Tas pats Timma, žarī tās troikas tik daudz, bet jebkurā gadījumā viņš ir viens no līderiem un savus padsmit parasti samet. Robinsons arī ir ok, bet jau atkosts. Fals savu darbiņu padara un manuprāt, ir pelnījis, lai viņu vairāk izmanto, jo kā viņš saņem bumbu postā, tas parasti kaut kā, bet beidzas veiksmīgi...turpetim, ja bumbu postā iedosi Zaķim, tad ir skaidrs, ka viņš metīs savu āķi pret priekšējo stīpu. nav tādas bumbas kustības, iekšā ārā...Protams, sastāvs kalnus negāzīs, bet ka izskatīsies tik bezcerīgi arī tomēr nelikās un nav tik vājš tas sastāvs arī, lai nepaceltu kādu lielāku komandu. No šī sastāva tika gaidīts, ka varēs noliet jebkam, bet izšaut un uz talanta rēķina uzvilkt jebko, bet pagaidām ir trešais variants- ir bezceris pilnīgi pret visiem. Arī uzvarās pret Cmoki un Avtodor, kas ir autsaideri totāli, mēs bijām iediznējos ar -20 katrā spēlē, un tad vienkārši Timmam un Robinsonam nereāli sakrita un izlīdām, bet pa lielam tas skats bija pabriesmīgs. Nu nav tas sastāvs tik vājš,lai katrā spēlē, lai pret ko spēlētu būtu brīdis, kad esam vismaz padsmit punktu mīnusā. 90% spēlēs tā tas ir bijis un tur jau ir trenera vaina, ka viņš nespēj komandai ieviest ticību. treneris nav tikai taktiķis un shēmu zīmētājs. Viņš komandas galva, smadzenes, spēlētāji tikai izpilda. Ja tik daudz netiec viens uz viens galā kājās, tad jādomā citi taktiskie varianti ar palīdzībām, mainīšanos pie blokiem utml, visko var saštukot, bet pārsvarā redzams tikai, kā atkal palaiž viens uz viens garām, spēlētāji viens uz otru lamājs, viens sit roku pret groza konstrukciju, otrs bumbu pret zemi un tā spēli no spēles.
Pirmkārt BKV ir vājāka grupa.....Otrkārt par aizsardzību runājot, tadko tu pamainīsi ja spēlētāji to nevar izpildīt? Cik esmu skatījies speles, tad vienīgā kaut cik jēdzīgā ir tikai zonas aizsardzība, jo citās sistēmas spēlētāji vienkārši vai pazaudē vai noguļ spēlētāju, vienkārši nestrādā līdz gala un tur jau jāskatās uz spēlētāju attieksmi.....

Par Jakoviču runājot, tad viņam ir liels progress bijis, bet tas nenozīmē, ka viņš var pragmatiski spēli novadīt stresa situācijās, kas jau ir pierādījies iepriekš...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-12-05 10:09, pirms 9 gadiem
resnais putns rakstīja: Es jau saku, ka vienmēr esmu uzskatījis, ka viņa trenera talants un autoritāte ir pārspīlēta, bet jāatzīst, ka tā pie visa ir tik un tā labāka par Mazura spējām...Nu tie ir mani secinājumi. Par jaunajiem jā - neviens jaunais Ventspilī pie Štelmahera tā arī nav izaudzis, daļēji varbūt Lejasmeiers, bet pie Štelmahera pa lielam nekas vairāk.
Tu arī atradis, ko salīdzināt, Mazuram vispār pat gada nav vīru basketā...Un tagad pasaki cik Štelmis ilgi ir....Visu izšķir pieredze
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-12-05 10:21, pirms 9 gadiem
resnais putns rakstīja: BL.JAAAAAAA ! DA KURŠ TA PIE TĀ IR VAINĪGS, KA SPĒLĒTĀJI TO NESPĒJ IZPILDĪT???? VECĪT, ATMOSTIES !!!!!!!! KURŠ VĒL, JA NE TRENERIS. KĀPĒC MEJERIS IZLASĒ PIE BAGIJA VARĒJA SPĒLĒT LABĀK? KĀPĒC PĒKŠŅI VISI KĀ VIENS KONSEKVENTI NESPĒJ LABI NOSPĒLĒT AIZSARDZĪBĀ? KAS TA PĒKŠŅI VISIEM NOTICIS? TAK IR VISĀDA VEIDA AIZSARDZĪBAS, spēlē tā, ka nepresē tik tuvu, ja tevi var apiet ar pirmo soli, atkāpies mazliet, spēlē citu aizsardzības sistēmu, da vienalga, neesmu tak treneris, bet izdomā kaut ko, nevis saki, ka spēlējam agresīvu aizsardzību ar liela spiediena izdarīšanu uz pretiniekiem, bet tai pat laikā ir skaidrs, ka šādā gadījumā "pielīpot" pretiniekam ir skaidrs, ka tevi izvazās un pēc tam atliks tikai izvēlēties variantus, kuram no brīvajiem izspēlēt, un tad nāksies brīnīties kā visi salādē pret mums trīņus un met ar 70 % precizitāti no spēles..
Pirmkārt, Mejeris izlasē nespēlēja labāk, Bagijs tāpat kā Mazurs viņu laiž postā aizsardzību, tur ir labs jā....Bet tu nesaproti to, ka pati shēma jau strādā, problēmas jau rodas, kad ir koncentrācijas problēmas, kas ir trenera vaina jā.....vienā spēlē izteikti bija tas, kas pēc bloka Robinsons apstājas un vienkārši neizskrēja līdz savam pretspēlētājam uz trīņa līniju un ne tikai viņš tā iekrīt vai tieši atstāj pārāk lielu attālumu no pretspēlētāja.....Kā ir aizsardzība 1 pret 1 tā ir problēmas daudz lielākas nekā ar zonu

  -1 [+] [-]

, 2014-12-05 10:24, pirms 9 gadiem
resnais putns rakstīja: Vienkārši es zinu šādas tādas lietas, kāpēc Mazurs vispār ir tik tālu ticis...un tur nav sakars ar vietas izcīnīšanu līdz virsotnei sava talanta dēļ starp citiem treneriem.
Pa lielam neviens neko nezin, Tu jau vari domāt tā, bet ja viņš ir profesionālis, tad tas viss ir kaķim pie astes.....Tā vienkārši ir muļ.ķība domāt, ka radinieks/draugs nevar būt profesionālis.....Man personīgi pie tirsas kam viņš tur radinieks vai draugs galvenais lai profesinālis.....Man darbā arī teica o priekšnieks dēliņu pieņēma utt., bet kad viņš sāka strādāt n dažiem vecajiem bukiem ierādīja vietu tā uzreiz apklusa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2014-12-05 10:31, pirms 9 gadiem
resnais putns rakstīja: Es jau nesaku, ka slikts, vai neko nesaprot, bet vienkārši zinu kādas viņam ir attiecības ar treneriem, kas bija pelnījuši tikt daudz augstāk, bet sakaru dēļ tika Mazurs, tas arī viss. nav runa par VEF - par profesionāla trenera karjeru kā tādu
Kurš treneris no tur esošajiem bija jābūt augstāk? Tieši VEF sistēmā iesaistītajiem.....

  +1 [+] [-]

, 2014-12-05 10:46, pirms 9 gadiem
VEF takš jau vasaras sākumā pateica, ka šis gads ir lai pārbūvētu komandu. Vēl tiešāk "necerat uz neko daudz" nevarēja pateikt. Skaidrs, ka Mejeris, Bērziņš, Zaķis, ja VEF spēlētu kā pirms divām sezonām, laukumā netiktu vispār, savukārt Mazura vietā būtu cits galvenais treneris. Ir milzu vieta prograsam ar šo sastāvu, bet šīs sezonas maksimums ir LBL fināls un VTB izslēgšanas spēļu pirmā kārta, manuprāt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-12-05 10:57, pirms 9 gadiem
entuziasts rakstīja: Kādu vēl Bredleju tu runā? Viņš jau nepalika VEF un tagad spēlē Turcijas 2. līgā.
Apskaties raksta datumu - 21. oktobris.
Ups. par to fruktu, ka bija un izbija, piemirsu. Vakar, šķiet, kaut kur komentāros kāds iemeta, ka būšot jauns PG VEFam, domāju, ka šis tas ir.
Bet tajā lapā info kāds tāds sastāvējies, trīs melnīši jau ir prom, bet rur vēl figurē sastāvā.

  +2 [+] [-]

, 2014-12-05 11:00, pirms 9 gadiem
resnais putns rakstīja: Es runāju par laiku pirms viņš kļuva par profesionālu treneri, sporta skolu laikos un to kā notika viņa bīdīšana uz priekšu, lai gan sportiski tam nebija nekāda pamata, lai tas būtu tieši viņš nevis kāds cits. Nu detaļās neieslīgšu, bet tāda lieta ir bijusi un gan jau ir kāds, kas zinās par ko es runāju. šodien veiksmi, lai gan tas VTB man kaut kā galīgi nevelk, pavisam godīgi...
Klau, bet ko Tu teiksi par "ūberīgo" apmeklējumu uz VEF spēlēm?! Kā uz Eirokausa maču ar Zenit varēja būt tik, nu tik tukšs, ka pat ierakstītais 800 šķiet ir ar abu komandu spēlētājiem un karsējām! :-) Tu labi saproti kāds Arēnā Rīga ir ielikts darbs, lai no hokeja to pārbūvētu uz basketbolu, bet še Tev - tukša Arēna! Traki, ka "Latvijas Klubam" (kā savulaik to VEF reklamēja) nav pat pāris tūkstošu fanu, kas (līdzīgi kā Sporta novērotājs un šķiet, ka Tu) "celtos un kristu" lai vai tur kas...

  -2 [+] [-]

, 2014-12-05 11:00, pirms 9 gadiem
angrybird rakstīja: Ups. par to fruktu, ka bija un izbija, piemirsu. Vakar, šķiet, kaut kur komentāros kāds iemeta, ka būšot jauns PG VEFam, domāju, ka šis tas ir.
Bet tajā lapā info kāds tāds sastāvējies, trīs melnīši jau ir prom, bet rur vēl figurē sastāvā.
Būs it kā izraēlietis pg....tviterī lašiju, ka laikam būšot labs kadrs

  +2 [+] [-]

, 2014-12-05 11:01, pirms 9 gadiem
Sporta novērotājs rakstīja: Būs it kā izraēlietis pg....tviterī lašiju, ka laikam būšot labs kadrs
kā visi iepriekšējie? Labs, bet ne priekš VEFa? :-)

  -2 [+] [-]

, 2014-12-05 11:03, pirms 9 gadiem
angrybird rakstīja: Klau, bet ko Tu teiksi par "ūberīgo" apmeklējumu uz VEF spēlēm?! Kā uz Eirokausa maču ar Zenit varēja būt tik, nu tik tukšs, ka pat ierakstītais 800 šķiet ir ar abu komandu spēlētājiem un karsējām! :-) Tu labi saproti kāds Arēnā Rīga ir ielikts darbs, lai no hokeja to pārbūvētu uz basketbolu, bet še Tev - tukša Arēna! Traki, ka "Latvijas Klubam" (kā savulaik to VEF reklamēja) nav pat pāris tūkstošu fanu, kas (līdzīgi kā Sporta novērotājs un šķiet, ka Tu) "celtos un kristu" lai vai tur kas...
VEF patlaban arī ir Latvijas klubs, jo pašreiz tieši veic to kādēļ tikai atjaunot, tikai cerams tiks tur kur Renfro nevis Šeļakovs.....Skaidrs, ka skatītāju nebūs daudz kā visām LV komandām, jo nav vienkārši to uzvaru un tāda spēlētāja, kas pretiniekus ārdītu, piemēram, Rowlands

  -2 [+] [-]

, 2014-12-05 11:04, pirms 9 gadiem
angrybird rakstīja: kā visi iepriekšējie? Labs, bet ne priekš VEFa? :-)
Nu Jaunups esot atzinis, ka viņi ir smagi kļūdījušies nepagarinot līgumu ar Dillardu un paņemot Kobsu

Kāpēc ne priekš VEF? Galvenais jau ir atrast tādu, kurš iederās tādā basketbolā un viss

  -2 [+] [-]

, 2014-12-05 11:08, pirms 9 gadiem
resnais putns rakstīja: VISI UZ ARĒNU !!!!




Ja godīgi, man jau sen ir nolaidušās rokas...no šī sastāva domājams varēja izspiest daudz vairāk. Sezona pa lielam jau ir zaudēta un tā interese pat no lielākajiem atbalstītājiem sāk zust, jo cik var skatīties uz zaudējumiem. Var teikt cik grib, ka nepieredzējis sastāvs utml, bet vai nepieredzējis sastāvs tik konsekventi slikti var vienmēr spēlēt aizsardzībā, neuzlikt elementārus atblokus, iekrist vienmēr viens uz vienu kājās...Pat vairs nav nekādas ticības, ka varētu uzvarēt. Šķiet, ka viņi paši sev netic. Uz papīra šim sastāvam būtu jābūt potenciāli spēcīgākam, talantīgākam par BK Ventspils, bet paskatamies kā viņi kapā Eirokausā, būtībā visas spēles ir līdzīgas un varēja tik pat labi paņemt gan loko izbraukumā, gan karsyaka izbraukumā, lai gan kāds tad viņiem tas sastāvs? Veterāns Četmens? Vairogs? Lejasmeiers? Uz pusslodzi spēlējošais Peiners? Nu nav jau nekā pārdabiska...Vienkārši ir salikti pareizie akcenti un viņi kapā.
Bet VEF ir tāda sajūta, ka viņi pie mazākajām problēmām salūzt. Treneris vispār nav spējīgs neko mainīt, šķiet, ka tāds nav vispār. Visu sezonu fascinē fakts, ka Mazurs taimautus ņem tiešām reti, bet kad ir pēdējās divas minūtes un -10, vai -14, tad tērē visus sakrātos pēc kārtas, kad tam vairs nav absolūti nekādas jēgas...tas bija gan Szolnokos, gan aizvakar pret zenit....Reāli besī. Pārmaksā kaut kādam Zaķim, lai gan kāds sakars pēc tik švakas sezonas ventspilī dot tādu ciparu, tikai lai pārvilktu...Kur tur kāda izaugsmes iespēja viņam? Tas pats par kapteini...Džeks pat nav spējīgs iet savējos aizstāvēt, vai runāt ar tiesnešiem pie tehniskajām utml, vienkārši stāv un blisinās...Kāda jēga ir no šiem diviem spēlētājiem? Kāda vispār ir interese vairs iet uz ko skatīties, ja viss pa lielam jau ir beidzies? Kam tas VTB interesē?
Tu, noteikti, neej! vairāk jau nekas. Viedokli savu pateici! Paldies par to!

  +2 [+] [-]

, 2014-12-05 11:12, pirms 9 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Sastāvs jau ir ok. Vaina ir Mazurā, viņam pietrūkst trenera niknuma, kā arī taktiskā gudrība viņam nav tā labākā. Butautam vismaz bija niknais skatiens, bet Mazuram ir puppy eyes. Arī ar spēlētājiem viņš īsti nemāk rotēt. Zaķim labs geims, bet nākamajā mačā vien 6-8 minūtes. Fals ir labs, bet ne tik labs, lai turētu 35 minūtes, tak ir jau redzams, ka uz mača beigām viņš pagurst. Arī citas rotācijas dažreiz liekas jocīgas.
Pret Zenit arī. Ok, uzlika Pasečņiku pamatā, bet jau pēc pirmās kļūdas Butauts būtu noņēmis viņu nost, bet Mazurs patur viņu laukumā kamēr 4 minūtēs (īsti neatceros cik minūtēs) nesakrāj 3 piezīmes, neuztaisa pāris kļūdas utt.

Protams, par kapteini labāk neizteikšos, visiem jau tāpat ir skaidrs, ka VEF komandai nav kapteinis.
Par Pasečņiku nepiekrītu, čalis ir jauns un perspektīvs, tādēļ nedrīkst viņu raut nost pie pirmās kļūdas. Lai mācās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 70 komentāri