Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Mesina saklausīts netiek: starptautisko turnīru norisi neapstādinās

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Mesina saklausīts netiek: starptautisko turnīru norisi neapstādinās
Eirolīgas prezidents Žordi Bartomeu. Foto: Sputnik / Scanpix

Šodien tika aizvadīta 11 dažādu Eiropas līgu amatpersonu telekonference, kuru starpā netika pieņemts lēmums pārtraukt uz laiku starptautiskos turnīrus kā ULEB Eirolīgu vai to izspēlēt burbulī. Visas puses vienojās turpināt iesāktās sezonas, līdz ar to nesaklausot Milānas ''Olimpia'' galvenā trenera Etores Mesinas aicinājumu pārtraukt starptautiskos turnīrus uz pāris mēnešiem.

2019./2020. gada ULEB Eirolīgas sezona iesākusies Covid-19 pandēmijas ēnā - daudzās komandās konstatēti pozitīvi gadījumi, kas lika Sanktpēterburgas ''Zenit'' un Riharda Lomaža ASVEL doties karantīnā. Tāpat joprojām arī citos klubos tiek konstatētas pozitīvas analīzes atsevišķiem spēlētājiem, kas liedz to dalību spēlēs. Iepriekš Milānas ''Oimpia'' galvenais treneris Etore Mesina pirms šodien paredzētās Eiropas vadošo klubu amatpersonu telekonferences pauda, ka šobrīd prātīgi līdz pavasarim būtu pārtraukt starptautiskās sacensības, ļaujot līdz galam izspēlēt visus vietējos čempionātus.

Šodien tika aizvadīta telekonference starp 11 dažādu līgu vadītājiem, kurā nekādi pārsteidzoši lēmumi netika pieņemti. ULEB Eirolīgas vadība nepiedāvāja alternatīvu kalendāru vai arī turnīra aizvadīšanu burbulī, ko veiksmīgi izdarīja NBA un novembra beigās FIBA šādos sabraukumos plāno organizēt Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles.

Sanāksmes laikā katra iesaistītā puse dalījās ar informāciju par pārceltajām spēlēm un to personu skaitu, kas saslimuši ar Covid-19. Tāpat tika izklāstīta situācija par īstermiņa plāniem un katras valsts valdības noteiktajiem ierobežojumiem. Visas puses vienojās, ka ir jāturpina iesāktās sezonas, pastiprinot drošības protokolu.

Izmantotie resursi:
https://www.euroleaguebasketball.ne...