Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Timma: "Maiami neierados atpūsties, trenējos katru dienu, lai kļūtu labāks"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Timma: "Maiami neierados atpūsties, trenējos katru dienu, lai kļūtu labāks"
Jānis Timma. Foto: Arthur Stabulnieks

Latvijas izlases un Krievijas kluba "Khimki" basketbolists Jānis Timma patlaban atrodas ASV metropolē Maiami. Mūsu sportists atgādina, ka vasarā tur trenējas jau vairāk nekā piecus gadus. Vēlas strādāt pie tā, lai basketbols kļūtu par iecienītāko spēli.

Kā pārdzīvojāt to, ka pandēmijas laikā visu laiku bija jāuzturas mājās?
- Esam pārdzīvojuši šo laiku un ejam tālāk. Atrasties mājās bija arī patīkami, parādījās iespēja būt kopā ar ģimeni. Viss sanāca savādāk, bet tas noteikti nebija grūti. Domāju, ka ir grūtākas situācijas nekā palikt mājās. Man pietrūka basketbola, treniņu... Ķermenis nesaprata, kāpēc tik ilgi ir atpūta. Mums blakus pagalmā bija slēgts bērnu basketbola laukums, es tur iekļuvu un trenējos. Pārkāpu.

Maiami, kur jūs tagad trenējaties, ir viena no koronavīrusa pandēmijas visvairāk skartajām ASV pilsētām. Kāda tur ir pašreizējā situācija?
- Maiami ieviesti nopietni aizsardzības pasākumi. Uz ielas nav iespējams redzēt cilvēku bez maskas. Tiek ievērota sociālā distance. Viesnīcās un dzīvojamos kompleksos tiek apstrādātas visas telpas, visur ir dezinfekcijas līdzekļi. Daudzos veikalos ielaiž tikai dažus pircējus. Tev nepārdos pat kafiju, ja tev nav maskas. Bet es neierados šeit atpūsties. Trenējos katru dienu, mans mērķis ir kļūt labākam.

Jūs lidojāt tur trenēties, bet droši vien sapratāt, kāda ir situācija. Kāpēc tieši tur?
- Jau vairāk nekā piecus gadus vasarā trenējos Maiami. Man šeit ir lielisks treneris. Katru rītu es pieceļos plkst. 6.00 un dodos uz treniņu līdz 12.00. Tur man ir basketbols un spēka treniņi smilts. Pirmdien, trešdien un piektdien strādāju pie individuālās tehnikas un svaru zālē. Otrdien, ceturtdien, svētdien - metieni un treniņi pludmalē.

Kas ir tavs galvenais sapnis tieši tagad?
- Lai beigtos koronavīruss un viss atgrieztos savās vietās: skatītāji tribīnēs, bet mēs uz parketa.

Kā iztēlojies savu dzīvi pēc 10 gadiem?
- Sevi iztēlojos kā nereāli laimīgu cilvēku ar foršu un lielu ģimeni. Basketbols būs manā dzīvē. Domāju, ka ne tikai spēlēšu, bet arī vadīšu. Nākamos 10 gadus izmantošu tam, lai basketbols kļūtu par iecienītāko spēli un lai to mīlētu tikpat daudz, cik to mīlu un cienu es.

Izmantotie resursi:
sport24.ru

  +3 [+] [-]

, 2020-08-05 18:39, pirms 4 gadiem
Galvenais Annušku nepiemirst regulāri iztrenēt.Pārējais nieks.

  +3 [+] [-]

, 2020-08-05 19:55, pirms 4 gadiem
Tur tak Pamella bīčo pludmalē...

  +3 [+] [-]

, 2020-08-05 20:06, pirms 4 gadiem
lai veicas!....ir, kā ir, bet mūsējais

  +3 [+] [-]

, 2020-08-05 20:09, pirms 4 gadiem
Es domāju, ka tagad vai nekad paaudze ir beigusies. Izskatās, ka vēl vienam būs jāiziet tam cauri, kamēr paurī kaut kas iebirs.

  +1 [+] [-]

, 2020-08-05 20:28, pirms 4 gadiem
"Sevi iztēlojos kā nereāli laimīgu cilvēku ar foršu un lielu ģimeni." - maini veceni draugs !

  +1 [+] [-]

, 2020-08-05 22:49, pirms 4 gadiem
huters rakstīja: "Sevi iztēlojos kā nereāli laimīgu cilvēku ar foršu un lielu ģimeni." - maini veceni draugs !
Kāpēc mainīt?....liela ģimene jau ir - tantei jau 3 bērni, un ja ģimenei pieskaita šo bērnu tēvus...bērnu ballītēs tur ir riktīga drūzma - liela un laimīga!

  +2 [+] [-]

, 2020-08-06 06:45, pirms 4 gadiem
Ludvigers rakstīja: Es domāju, ka tagad vai nekad paaudze ir beigusies. Izskatās, ka vēl vienam būs jāiziet tam cauri, kamēr paurī kaut kas iebirs.
Tagadvainekad zelta paaudze vasarās dzēra,šņauca bet izlasē demolēja viesnīcas un mīza šampūnā.
Timma trenējas 5x nedēļā,ja ir kā saka.
Jūti starpību pieejā?

  +3 [+] [-]

, 2020-08-06 10:01, pirms 4 gadiem
Vairakas NBA komandas labak butu šo čali pasaukušas nevis bizojušas ar tiem jampampiem. Veiksmi un prieks redzet,ka šādi trenējas