Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Francijas basketbola līga noslēdz TV līgumu par 50 miljoniem

Andrejs Siliņš

Francijas basketbola līga noslēdz TV līgumu par 50 miljoniem
Francijas čempione "Limoges"
Foto: AFP/Scanpix

Francijas basketbola čempionāta augstākās ProA līgas vadība noslēgusi līgumu ar televīzijas kompānijām "Ma Chaine Sport" un "L’Equipe21 " par spēļu pārraidīšanu. Kopumā līga no televīzijas kanāliem nākamo piecu gadu laikā saņems 50 miljonus eiro.

Kamēr daudzviet Eiropā basketbola līgas vai nu saņem salīdzinoši minimālas summas vai atsevišķos gadījumos pašas piemaksā televīzijām, lai tās demonstrētu spēles, Francijā šis jautājums, šķiet, pietuvināts aizokeāna situācijai. Skaidrs, ka summas salīdzināt nav korekti, taču 50 miljoni par piecu gadu līgumu Eiropā šķiet milzīga summa.

Iepriekš televīzijas līgums ProA bija noslēgts ar "Canal+", kas par spēļu demonstrēšanas tiesībām līgai maksāja 6,2 miljonus eiro gadā.

Francijas čempionāts oficiāli tiek rīkots kopš 1921. gada, bet ar nosaukumu ProA līga tas startē kopš 1993. gada. Līgā spēlē 18 komandas, no kurām divas pēdējās pēc regulārā turnīra izkrīt uz ProB jeb pēc spēka otro līgu, un to vietā nāk divas labākās ProB līgas komandas. Astoņas komandas kvalificējas "play-off" turnīram, un čempionvienība nodrošina vietu Eirolīgā nākamsezon.

Tiesa, Francijai nereti tiek arī "wild card" spēlēšanai Eiropas prestižākajā turnīrā, un arī nākamajā sezonā, pateicoties "wild card", Eirolīgā spēlēs vicečempione "Strasbourg". ULEB Eiropas kausā jaunajā sezonā piedalīsies trīs Francijas komandas, un arī FIBA Eiropas kausa debijas sezonā spēlēs trīs klubi.

Francija izceļas uz citu Eiropas līgu fona arī ar to, ka ProA un ProB līgas oficiāli publicē savus budžetus. ProA budžeti pagājušajā sezonā apskatāmi ŠEIT.

Izmantotie resursi:
Pro A - 50 millions d'euros sur 5 ans...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja