Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Pārmaiņas "Barcelona" turpinās: prom arī Pangoss

Andrejs Siliņš

Pārmaiņas "Barcelona" turpinās: prom arī Pangoss
Kevins Pangoss. Foto: Scanpix

Pēc Šarūna Jasikēviča iecelšanas par galveno treneri, turpinās būtiskas pārmaiņas Rolanda Šmita pārstāvētajā Spānijas basketbola superklubā "Barcelona" - prom nu devies arī kanādiešu aizsargs Kevins Pangoss, kurš savulaik tieši Jasikēviča vadībā Kauņas "Žalgira" rindās sevi pieteica uz Eirolīgas skatuves.

27 gadus vecais Pangoss profesionāļa gaitas sāka tikai 2015. gadā, pārstāvot "Gran Canaria" vienību. Tur viņu noskatīja un par pietiekami labu esam atzina Jasikēvičs, nākamajā gadā piedāvājot iespēju debitēt Eirolīgā Kauņas "Žalgira" rindās. Otrajā Pangosa sezonā ar Jasikēviča trenētais "Žalgiris" pārsteidzoši iekļuva Eirolīgas "Final Four", bet pats basketbolists aizvadīja lielisku sezonu, izpelnoties superklubu uzmanību.

2018. gada vasarā 188 centimetrus garais kanādietis noslēdza divu gadu līgumu ar "Barcelona". Lai gan pirmajā sezonā Pangoss demonstrēja solīdu sniegumu, otrajā sezonā atkārtot to neizdevās savainojuma dēļ, kas lika izlaist lielāko daļu sezonas. Tāpat arī konkurence par vietu sastāvā pieauga, un sezonā kopumā Kanādas izlases saspēles vadītājs aizvadīja tikai trīs spēles.

Kā šovasar ierasts, visi brīvie aģenti nekavējoties tiek sasaistīti ar Sanktpēterburgas "Zenit", un arī Pangosa gadījums nav izņēmums. Iepriekš tika vēstīts, ka "Zenit" aizsarga pozīcijā vēlas Niku Kalatesu (pievienojās "Barcelona"), Klemenu Prepeliču (pievienojās "Valencia"), Nemaņu Nedoviču (joprojām brīvais aģents), bet tagad - Pangosu.

Latviešu spēka uzbrucējam Rolandam Šmitam ir spēkā līgums ar "Barcelona" vēl uz divām sezonām.