Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

"Olympiacos" Strēlnieka pozīcijā piesaista "Partizan" līderi Viljamsu-Gosu

"Olympiacos" Strēlnieka pozīcijā piesaista "Partizan" līderi Viljamsu-Gosu
Naidžels Viljamss-Goss
Foto: eurocupbasketball.com

Latvijas izlases saspēles vadītāja Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Grieķijas vicečempione Pirejas "Olyimpiacos" parakstījusi trīs gadu līgumu ar aizvadītās sezonas Belgradas "Partizan" līderi Naidželu Viljamsu-Gosu.

Naidžels Viljamss-Goss ir 23 gadus vecs amerikāņu saspēles vadītājs, kurš aizvadītajā sezonā debitēja Eiropas basketbolā. Koledžas karjeras pirmos divus gadus 191 cm garais spēlētājs pavadīja Vašingronas universitātē, bet pēcāk pārgāja uz Gonzagu, kur NCAA noteikumu dēļ pēc vienas sezonas izlaišanas Viljamss-Goss noslēdza savu koledžas karjeru ar vidēji 16,8 punktiem, sešām atlēkušajām bumbām un 4,7 rezultatīvām piespēlēm.

Pagājušā gada vasarā NBA jauno spēlētāju izvēles ceremonijā otrās kārtas noslēgumā ar kopējo 55. izvēli Viljamss-Goss nonāca Jūtas "Jazz" īpašumā. Tomēr ar saspēles vadītājiem pietiekami bagātajā Jūtā jaunajam basketbolistam nonākt neizdevās, savu profesionālo karjeru uzsākot Vecajā kontinentā. Viljamss-Goss pērno sezonu aizvadīja izslavētajā jauno spēlētāju sagatavotājā Belgradas "Partizan", kur basketbolists par sevi interesi radīja arī Eirolīgas klubiem.

"Partizan" rindās ULEB Eirokausā Viljamss-Goss bija komandas rezultatīvākais spēlētājs un labākais piespēlētājs, vidēji gūstot 17 punktus un izdarot 6,7 rezultatīvas piespēles komandas biedriem. Basketbolists palīdzēja savai komandai iegūt Serbijas kausu, tiekot atzīts par turnīra vērtīgāko spēlētāju. Pēc šāda snieguma par saspēles vadītāja iegūšanu savās rindās interesējās gan Kauņas "Žalgiris", gan Vitorijas "Baskonia", tomēr labāko piedāvājumu izteica Pirejas "Olympiacos", piedāvājot trīs gadu līgumu par diviem miljoniem.

Līdz ar šo darījumu Jānis Strēlnieks ieguvis vēl vienu konkurentu cīņā par spēles laika minūtēm aizsargu rotācijā. Nesen vēl uz diviem gadiem līgumu pagarināja grieķu spīdeklis Vasilis Spanulis. Līdz ar to paredzams, ka arī šosezon Strēlnieks diezgan daudz varētu spēlēt otrā numura pozīcijā.

Vēl viens jaunums no Pirejas "Olympiacos" nometnes ir sadarbības neturpināšana ar 209 cm garo francijas basketbolistu Kimu Tiliju, kurš aizvadītajā sezonā Eirolīgā laukumā devās vien desmit mačos, pieticīgi atzīmējoties ar 3,1 punktu un 2,4 izcīnītām bumbām.

Izmantotie resursi:
Γουίλιαμς - Γκος ο πρώτος - Olympiacos BC


, 2018-07-05 11:50, pirms 6 gadiem
Es ļoti ceru, ka Janka būs stārters nākamajā sezonā.
, 2018-07-05 11:59, pirms 6 gadiem
cobham rakstīja: Es ļoti ceru, ka Janka būs stārters nākamajā sezonā.
Konkurence liela ir bet tad jāceļ savs līmenis un domāju Strelnieks tam ir gatavs.
, 2018-07-05 12:10, pirms 6 gadiem
cobham rakstīja: Es ļoti ceru, ka Janka būs stārters nākamajā sezonā.
Mūžīgais Spanulis, šis kadrs, ar spēles laiku varētu būt kā būt... Bet nu jāmauc tik , Jankam ir iekšā, jāsūta pensis spanulis pensijā.
, 2018-07-05 12:26, pirms 6 gadiem
cobham rakstīja: Es ļoti ceru, ka Janka būs stārters nākamajā sezonā.
Nebūtu Spanuļa, Olympiacos kaut 3 varēja paņemt uz šo pozīciju... redzēs, galu galā, pēc sezona tāpat Jankam tik 29-30 gadi, pats labumiņš saspēlniekam. Raimonds Miglinieks šajā vecumā tikai sāka spēlēt pa īstam.
, 2018-07-05 12:53, pirms 6 gadiem
cobham rakstīja: Es ļoti ceru, ka Janka būs stārters nākamajā sezonā.
nebūs, viņam nav tāda loma paredzēta. Blata sistēma uz īso galu ir tāda, ka galvenais ir Spanulis un trīs leģionāri, vēl vienu parakstīs. Pašlaik izskatās, ka Strēlnieka minūtes varētu būt tādas pašas kā iepriekšējā sezonā

Starp citu, tā kā Pesičs tīra Barcas sastāvu, es teiktu, ka tas samazina Kuruca iespēju uz spēlēšanu nākamsezon ārpus Eiropas.
, 2018-07-05 13:01, pirms 6 gadiem
Nu redzēs, kā būs, uz doto brīdi Jānis ir tā jūtami ilgstoši iegājis un palicis "vienmēr otrais aiz kaut kā" karjeras posmā.
Iespējams, iespēja pabūt pirmajam numuram viņam ir kā svaigs gaiss pēc šādām sezonām.
, 2018-07-05 13:25, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Nu redzēs, kā būs, uz doto brīdi Jānis ir tā jūtami ilgstoši iegājis un palicis "vienmēr otrais aiz kaut kā" karjeras posmā.
Iespējams, iespēja pabūt pirmajam numuram viņam ir kā svaigs gaiss pēc šādām sezonām.
Tu reāli tici,ka Spanulis atdos pamatsastāva pg pozīciju?
, 2018-07-05 13:45, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Tu reāli tici,ka Spanulis atdos pamatsastāva pg pozīciju?
Par atdošanu es neticu, jo noteikti ir jābūt spējīgam paņemt ar savu sniegumu, pārliecību un stabilitāti. Viens no faktoriem tomēr ir gadi, vecums, tas, ka Spanulis tīri fiziski visticamāk būs spiests ņemt mazāk minūtes. Pastāv iespēja, ka viņš būs laukumā atbildīgākajos brīžos, bet ne tik lielus spēles nogriežņus, kā iepriekš, lai saglabātu savu svaigumu. Tas ir visai iespējams.
, 2018-07-05 13:51, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Par atdošanu es neticu, jo noteikti ir jābūt spējīgam paņemt ar savu sniegumu, pārliecību un stabilitāti. Viens no faktoriem tomēr ir gadi, vecums, tas, ka Spanulis tīri fiziski visticamāk būs spiests ņemt mazāk minūtes. Pastāv iespēja, ka viņš būs laukumā atbildīgākajos brīžos, bet ne tik lielus spēles nogriežņus, kā iepriekš, lai saglabātu savu svaigumu. Tas ir visai iespējams.
Visai iespējams, tāpat pie laba mazā gala, Blats varētu ar trim mazajiem spēlēt arī, jebkurā gadījumā Strēlniekam savam 15 min būs noteikti
, 2018-07-05 14:00, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Visai iespējams, tāpat pie laba mazā gala, Blats varētu ar trim mazajiem spēlēt arī, jebkurā gadījumā Strēlniekam savam 15 min būs noteikti
es domāju, savu lomu spēlē atšķirīgais stils, ko katrs saspēlnieks var dot komandai. Spanulis provocē un saasina, komplektā nāk arī palielināts kļūdu skaits, Strēlnieks ir mierīgais tips.
, 2018-07-05 14:01, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: es domāju, savu lomu spēlē atšķirīgais stils, ko katrs saspēlnieks var dot komandai. Spanulis provocē un saasina, komplektā nāk arī palielināts kļūdu skaits, Strēlnieks ir mierīgais tips.
Tieši tā, Strēlnieks pat reizēm bremzē spēli
, 2018-07-05 14:09, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: es domāju, savu lomu spēlē atšķirīgais stils, ko katrs saspēlnieks var dot komandai. Spanulis provocē un saasina, komplektā nāk arī palielināts kļūdu skaits, Strēlnieks ir mierīgais tips.
Mani vairāk uz esošo brīdi interesē tas, ko viņi darīs ar garo galu, liela koncentrācija ir uz mazo piesaisti pašlaik Blatam, bet neko nerunā nedz par centriem, nedz PF, kuri pērn ļoti pievīla + Maklīns prom
, 2018-07-05 14:27, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Mani vairāk uz esošo brīdi interesē tas, ko viņi darīs ar garo galu, liela koncentrācija ir uz mazo piesaisti pašlaik Blatam, bet neko nerunā nedz par centriem, nedz PF, kuri pērn ļoti pievīla + Maklīns prom
Nu tulīt paliks vesela kaudze čaļu aiz okeāna bez līgumiem un tad jau varēs izvēlēties?
, 2018-07-05 15:10, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Nu tulīt paliks vesela kaudze čaļu aiz okeāna bez līgumiem un tad jau varēs izvēlēties?
Vismaz Papanikolau paliek Oly sastāvā
Ife Lundbergs pret Vaņu Marinkoviču. Foto: imago images/Scanpix

Banki ''Virtus'' vai ''Baskonia'': Vitorijā noskaidros Eirolīgas play-off dalībnieci

Šovakar pulksten 21.30 Spānijas pilsētā Vitorijā tiks aizvadīta izšķirošā ULEB Eirolīgas pārspēļu jeb play-in spēle starp vietējo ''Baskonia'' un Lukas Banki trenēto un Riharda Lomaža pārstāvēto Boloņas ''Virtus''. Uzvarētāja tiks pie astotās vietas izslēgšanas spēļu bildē un ceturtdaļfināla dueļa pret pašreizējo čempioni Madrides ''Real''. Mača translācija kanālā ''Go3 Sport 1''.
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.
Kemnicas "Niners" basketbolists Kaza Kadžemi-Kīns ar bumbu. Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa pirmajā finālspēlē pārliecinoši uzvar Vācijas klubs

Savam pirmajam lielajam titulam pietuvojusies Kemnicas "Niners", FIBA Eiropas kausa fināla pirmajā kaujā savā laukumā ar 85:74 pārspējot Stambulas "Bahçeşehir Koleji".