Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Obradovičs un Laso izveido Eirolīgas treneru asociāciju

Andrejs Siliņš

Obradovičs un Laso izveido Eirolīgas treneru asociāciju
Žeļko Obradovičs un Pablo Laso. Foto: imago / Scanpix

Vairāki Eiropas basketbola smagsvari Žeļko Obradovičs un Pablo Laso kopā ar vēl virkni citiem treneriem vienojušies par Eirolīgas treneru asociācijas izveidi, ko dēvēs par "Galveno treneru padomi".

Oficiāli par organizācijas izveidi plānots paziņot trešdien Spānijas galvaspilsētā Madridē. Dienu vēlāk savā starpā Eirolīgas maču aizvadīs Obradoviča vadītā Stambulas "Fenerbahce" un Laso vadītā Madrides "Real". Asociācijas galvenais uzdevums būšot aizsargāt treneru tiesības pēc tam, kad tie atbrīvoti no darba - lai tiktu izpildītas visas līgumsaistības.

Teju puse Eirolīgas komandām šīs sezonas laikā mainīti galvenie treneri. Šādas organizācijas izveide seko tikai dažus mēnešus pēc tam, kad tika oficiāli nodibināta Eirolīgas Spēlētāju asociācija.

Paredzēts, ka par pirmo Treneru asociācijas prezidentu strādās deviņkārtējais Eirolīgas čempions Obradovičs, bet pagājušajā vasarā Rīgā pabijušais Laso, kurš ar "Real" izcīnījis divus Eirolīgas titulus, ieņems viceprezidenta amatu.

Trešdien prezentācijā piedalīsies arī Čavi Paskāls (sezonas laikā atbrīvots no "Panathinaikos"), Nevens Spahija (atbrīvots no "Maccabi"), Ahmets Caki (atbrīvots no "Darussafaka") un Jorgs Barcokas (atbrīvots no "Khimki").

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/