Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīga: Blūms pret Barselonu, Bertāns pret CSKA

Rolands Eliņš

Eirolīga: Blūms pret Barselonu, Bertāns pret CSKA
Dāvis Bertāns
Foto: Baskonia.com

Šovakar Eirolīgā tiks aizvaditas devītās kārtas spēles, kurās patiešām skaļi pretinieki ir Jāņa Blūma pārstāvētajam „Panathinaikos” un Dāvja Bertāna „Laboral Kutxa”. Savukārt Ainars Bagatskis vedīs „Nizhny Novgorod” un Rihardu Kuksiku cīņā pret „Fenerbahce”.

Šovakar visagrāk (20:00 pēc Latvijas laika) savu spēli uzsāks Ainara Bagatska, Artūra Štālberga un Oskara Ernšteina vadītā „Nizhny Novgorod” (2-6), kuru sagaida spēle pret grupā pagaidām trešo vietu ieņemošo „Fenerbahce” (6-2), kura pirms nedēļas sakāva CSKA. Pirmajā spēlē savās mājās Bagatska komanda zaudēja pārliecinoši un guva tikai 60 punktus.

Komandai nu pievienojies Rihards Kuksiks, kurš Eirolīgas debijā guva piecus punktus pret „EA7 Milano”, taču savāca arī piecas piezīmes, nespējot glābt komandu no zaudējuma, un šobrīd „Nizhny Novgorod” izredzes iekļut ceturtdaļfinālā sarukušas visai mazas. Teorētiski tās gan nezudīs arī tad, ja tiks piedzīvots zaudējums arī šodien, taču skaidrs, ka, lai reālistiski cerētu uz vietu četriniekā, Bagatskim nepieciešama uzvara.

21:45 spēles uzsāks divi citi Latvijas basketbolisti Eiropas spēcīgākajā līga, un abiem tikuši iespaidīgi pretinieki. Jānis Blūms kopā ar „Panathinaikos” uzņems „Barcelona”, savukārt Dāvis Bertāns ar „Laboral Kutxa” sagaidīs Maskavas CSKA.

„Barcelona” un „Panathinaikos” šobrīd atrodas uz viena pakāpiena, proti, katra E grupā guvusi pa piecām uzvarām astoņās spēlēs. Savstarpējā spēlē Spānijas klubam izdevās gūt pārākumu (80:76), un Jānis Blūms toreiz guva trīs punktus, taču citās spēlēs Katalonijas komanda nemaz tik pārliecinoša neizskatās, un arī iepriekšējā kārtā Berlīnes ALBA tika pieveikta tikai papildlaikā.

Abas komandas tikās arī Eirolīgas pirmajā kārtā, un arī tur abos mačos uzvarēja „Barcelona”. Jāpiezīmē, ka „Panathinaikos” savās mājās Eirolīgā šosezon zaudējusi tikai vienu spēli no deviņām un tieši pret Barsu. Jānis Blūms savukārt ir viens no tikai diviem (otrs ir Džeimss Gists) grieķu kluba spēlētājiem, kuri šosezon piedalījušies visās Eirolīgas spēlēs.

Dāvis Bertānsun „Laboral Kutxa”, kuri iepriekšējā Spānijas čempionāta spēlē izcēlās ar visai karstasinīgām un nesportiskām epizodēm pret Daira Bertāna „Bilbao Basket”, šodien raudzīs savas emocijas vērst Maskavas CSKA virzienā. Vitorijas komandas treneris nav kautrējies un pavēstījis, ka CSKA ir šobrīd labākā komanda Eiropas basketbolā un neesot arī svarīgi, kā spēle attīstīsies, jo CSKA spējot piemēroties jebkādam basketbola stilam.

CSKA sastāvā atgriezies arī Andrejs Kiriļenko, kurš gan vēl nav labākajā formā pēc sezonas pirmās puses izlaišanas un pirmajā Eirolīgas mačā guva tikai divus punktus, turklāt CSKA šajā mačā zaudēja. Dāvis Bertāns ar vidēji 11,1 punktu savukārt ir „Laboral Kutxa” rezultatīvākais spēlētājs.

„Nizhny Novgorod” un Dāvja Bertāna spēli būs iespējams vērot tiešraidē kanālā „Viasat Sport Baltic”, bet Jāņa Blūma cīņa pret „Barcelona” būs pieejama ierakstā.

E grupas kopvērtējums

#KomandaU-Z
1Real Madrid7-1
2Maccabi Tel Aviv6-2
3FC Barcelona5-3
4Panathinaikos5-3
---
5ALBA Berlin5-4
6Žalgiris3-6
7Galatasaray2-6
8Crvena Zvezda1-7

F grupas kopvērtējums

#KomandaU-Z
1Olympiacos7-1
2Fenerbache6-2
3CSKA6-2
4Anadolu Efes4-4
---
5Laboral Kutxa4-4
6Nizhny Novgorod2-6
7Milano2-6
8Unicaja1-7

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines Euroleague - Welcome to...

  +2 [+] [-]

, 2015-03-05 12:37, pirms 9 gadiem
Viss jau ir OK, bet vai tiešām: autora Kungs, nav bišķi pārforsēti rakstīt, ka spēlētajs, kas tikko pievienojies komandai (Kuksiks), ar 5 punktiem "nav spējis glābt komandu"....Labākajā gadījumā viņš knapi iespēlējās komandā, nevis jau sāk glābt to..

     [+] [-]

, 2015-03-05 14:56, pirms 9 gadiem
Kopš kura laika Arturs Štālbergs ir nomainījis vārdu uz Oskars?

  +1 [+] [-]

, 2015-03-05 16:04, pirms 9 gadiem
alen20 rakstīja: Viss jau ir OK, bet vai tiešām: autora Kungs, nav bišķi pārforsēti rakstīt, ka spēlētajs, kas tikko pievienojies komandai (Kuksiks), ar 5 punktiem "nav spējis glābt komandu"....Labākajā gadījumā viņš knapi iespēlējās komandā, nevis jau sāk glābt to..
Šaubos vai jebkad Kuksiks eirolīgas līmenī glābs kādu komandu

  +1 [+] [-]

, 2015-03-05 16:23, pirms 9 gadiem
Sporta novērotājs rakstīja: Šaubos vai jebkad Kuksiks eirolīgas līmenī glābs kādu komandu
Kāpēc? Pieļaujot kādu nozīmīgu kļūdu viņš var glābt pretiniekus.

     [+] [-]

, 2015-03-05 19:18, pirms 9 gadiem
Kāds linku jau zina, kur varēs skatīties?

     [+] [-]

, 2015-03-05 19:36, pirms 9 gadiem
Grafīts rakstīja: Kāds linku jau zina, kur varēs skatīties?
paskaties livetv

     [+] [-]

, 2015-03-05 20:42, pirms 9 gadiem
Kaut kur VSB internetā var redzēt?

     [+] [-]

, 2015-03-05 21:10, pirms 9 gadiem
Saku ka uzvarēs ka Barca gan CSKA
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja