Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Pēteris Neimanis

Lomažs: "Paldies faniem, paldies Ojāram Siliņam"

Lomažs: "Paldies faniem, paldies Ojāram Siliņam"
Ojārs Siliņš. Foto: basketballcl.com

Piedāvājam treneru un spēlētāju komentārus pēc Čempionu līgas regulārās sezonas noslēdzošās kārtas spēles starp “Ventspils” un “Avellino” komandām (106:102).

Roberts Štelmahers, “Ventspils” galvenais treneris: “Liels prieks par komandu, prieks par pilsētu, rajonu (smejas). It kā no vienas puses nenozīmīga spēle, taču pirms tās runājām, ka gribam noslēgt turnīru uz augstas nots, kas arī izdevās. Paldies visiem, kas atnāca un arī tiem, kas vēroja mūs TV, turiet arī turpmāk par mums īkšķus!”

Jautāts par Kaleba Grīna 39 punktiem un to, vai mača gaitā bija kādi plāni tieši viņa apturēšanai, Štelmahers atklāja, ka tam komanda nekoncentrējās: “Paskatieties, kā Itālijā tikām ar viņu galā? Nē, nekādu plānu viņa neitralizēšanai nebija. Šoreiz kādam vienam bija jādod, lai paši varētu paņemt visu ”

Rihards Lomažs, “Ventspils” aizsargs : “Lieliska spēle! Uzvarējām pēdējo Čempionu līgas spēli un, protams, ir ļoti patīkami noslēgt turnīru uz pozitīvas nots. Protams, ir rūgtums, ka jau trešo sezonu neizdodas aizķerties pleiofos. Kaut kas atkal patraucēja, bija traumas, bet nu tāds ir sports. Šodien noteikti paldies faniem, kuri bija labi dzirdami. Žēl, ka neizdevās tik uz izslēgšanas spēlēm, bet tik un tā prieks par šodienas uzvaru. Paldies faniem un paldies arī Ojāram Siliņam.”

Latvijas izlases un “Avellino” uzbrucējs Ojārs Siliņš, kuram šī bija pirmā profesionālā spēle kāda kluba sastāvā Latvijā, pēc mača neslēpa sarūgtinājumu par neveiksmīgo cīņas izskaņu: “Nav viegli komentēt šādu spēli. Mums tā bija supersvarīga, taču svarīgos brīžos neiemetām metienus, netikām galā aizsardzībā, kas arī beigu beigās noteica rezultātu. Arī pašam bija iespēja pēdējās sekundes izmest brīvu metienu. Tā nebija nekāda sagatavota sadarbība, vienkārši izcīnījām uzbrukuma bumbu, sagaidīju labu piespēli un vajadzēja tikai iemest.”

Līdzīgās domās bija arī viesu treneris Nenads Vučiničs: “Šāds zaudējums mums ir ļoti liela vilšanās, jo līdz ar to arī esam beiguši gaitas Čempionu līgā, kas nav patīkami. It kā mēs kontrolējām šo spēli, bet tās beigās pāris epizodēs vienkārši pietrūka rakstura. Šādās spēlēs bez tā nevar nopelnīt uzvaru. Taču mums jāturpina virzību uz priekšu un jādomā par nākamajām spēlēm, jau Itālijas čempionātā.”

“Mēs bijām pelnījuši spēlēt izslēgšanas spēlēs, bet tad visu laiku vajadzēja spēlēt optimālā sastāvā. Mums nav 15 spēlētāju un mēs nevaram atrast līdzvērtīgus aizstājējus, ja kādiem diviem spēlētājiem ir traumas. Mums ir jālāpās, jāmeklē izeja, bet šajā līmenī to neviens nepiedod. Ja gribas spēlēt tālāk, nepieciešami 12 spēcīgi spēlētāji un tad pie tiem jau klāt divi jaunie. Ar septiņiem, kā mums arī ir gadījies, dažkārt ir grūti,” Štelmahers iezīmēja problēmas, kas liedza komandai iekarot izslēgšanas spēles.

Ventspilniekiem svarīgi notikumi risinājās arī “Le Mans” un “Anwil” cīņā, taču uz soliņa tās rezultātam līdzi netika sekots: “Es tiešām nesekoju. Man “Anwil” vispār neinteresē, bet zinu, ka viņi grupā palika zem mums.”


, 2019-02-06 06:26, pirms 5 gadiem
Štelmahers āksts! "Vienam bija jādod lai varētu paņemt visu"? Bet ja Siliņam iekristu trīnis? Ko tad teiktu?
, 2019-02-06 08:06, pirms 5 gadiem
Jā, āksts toč. Vienam bija jādod, lieliski varēja redzēt, ka Grīnu neviens nevarēja nosegt. Nu sakrita viņam arī visādi metieni.
, 2019-02-06 09:43, pirms 5 gadiem
Nu veči jums saprašana... Es to sapratu tā, ka svarīgāk bija kopumā komandas spēli piebremzēt, nevis viena, divu čaļu individuālos centienus. Jā, šim bija lielā diena, bet tā dēļ nebija domas kaut kā mainīt pašiem savu spēles plānu. tā kā konkurss par ākstu paliek atklāts
, 2019-02-06 10:19, pirms 5 gadiem
onkols rakstīja: Nu veči jums saprašana... Es to sapratu tā, ka svarīgāk bija kopumā komandas spēli piebremzēt, nevis viena, divu čaļu individuālos centienus. Jā, šim bija lielā diena, bet tā dēļ nebija domas kaut kā mainīt pašiem savu spēles plānu. tā kā konkurss par ākstu paliek atklāts
Šoreiz kādam vienam bija jādod. Par šo frāzi vecīt. A tas, ka nebija speciālā plāna kā pret viņu spēlēt, to jau viņš atsevišķi pateica.
, 2019-02-06 13:24, pirms 5 gadiem
Ventspils komandai paveicās, ka Siliņa metiens neiekrita. Lomažam lieliska sezona, bet vajadzētu kontrolēt tos vārdu plūdus. Varētu pirms runāšanas atcerēties tās spēles ko pats noraka.
, 2019-02-07 17:17, pirms 5 gadiem
Silinam nav ko raizeties, iepreiksejaa spelee iemeta 5 trispunktniekus, to jau vadiba noverte un lidzjuteji pamana.
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.
Kemnicas "Niners" basketbolists Kaza Kadžemi-Kīns ar bumbu. Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa pirmajā finālspēlē pārliecinoši uzvar Vācijas klubs

Savam pirmajam lielajam titulam pietuvojusies Kemnicas "Niners", FIBA Eiropas kausa fināla pirmajā kaujā savā laukumā ar 85:74 pārspējot Stambulas "Bahçeşehir Koleji".
Džabari Pārkers ar bumbu pret Zeku Līdeju. Foto: AFP/Scanpix

''Barcelona'' pagarina līgumu ar bijušo NBA drafta otro numuru Pārkeru

Spānijas ACB līgas un ULEB Eirolīgas grands ''Barcelona'' pavēstījis par līguma pagarināšanu ar kādreizējo NBA drafta otro numuru Džabari Pārkeru līdz 2026. gadam.