Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

VEF pretinieks Ļihodejs: "Basketbols Krievijā varētu kļūt populārāks par futbolu"

VEF pretinieks Ļihodejs: "Basketbols Krievijā varētu kļūt populārāks par futbolu"
VEF kapteinis Kristaps Janičenoks cīņā pret Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ"
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

"Atnākot uz stadionu Krievijā, ieraudzīsi rezultātu 0:0 vai 1:0. Deviņdesmit minūšu laikā vienu reizi noelsīsies pēc veiksmīgas epizodes un atkal gaidīsi. Manuprāt, basketbols un hokejs ir interesantāki sporta veidi nekā futbols, piemēram, Sanktpēterburgā bieži ar draugiem gāju uz SKA spēlēm," intervijā stāsta Krievijas basketbola kluba "Lokomotiv-Kubaņ" uzbrucējs Valērijs Ļihodejs.

2012. gada sezonā basketbolists kopā ar Jāni Strēlnieku pārstāvēja Sanktpēterburgas klubu “Spartak”. Komanda sasniedza Eiropas kausa “Četru Finālu”, taču pusfinālā zaudēja Himkiem un spēlē par trešo vietu atzina “Lietuvos rytas” pārākumu. Ļihodejs dalījās atmiņās par Ņevas krastos pavadīto laiku.

“Pirmajā sezonas pusē mēs uzvarējām visās iespējāmās spēlēs. Sākās 2012. gads – un viss, kā ar nazi nogrieza. Mērķi bija visaugstākie – uzvarēt Eiropas kausā un izcīnīt medaļas visos turnīros (Krievijas čempionātā un VTB līgā). Tas bija reāli izpildāms uzdevums. Sākām tā, ka pārsteidzām visus. Sasitām CSKA un daudzus citus. Tad viss mainījās. Komandā ar attiecībām viss bija lieliski, nekādu konfliktu. Taču spēlē pārslēdzāmies no pozitīvā un negatīvo. Dalījām pirmo otro vietu ar CSKA, tad – bah! - un bijām ap piekto vai sesto vietu. Nekas patīkams.”

Sarunas turpinājumā Ļihodejs pauda negaidītu domu, norādot, ka līdzekļu piesaistes gadījumā basketbols Krievijā varētu kļūt populārāks par futbolu. Sportists pamatoja savu viedokli ar virkni argumentu.

“Lai piedod kolēģi-futbolisti, taču šis sporta veids nesaista. Gadās, ka ir interesanti paskatīties Eiropas čempionāta vai Pasaules kausa spēles, vai cīņas ar brazīliešu dalību, kur, pateicoties tehnikai, iespējams redzēt labu, aizraujošu spēli ar daudzām vārtu gūšanas iespējām. Taču kopumā uzskatu, ka basketbols ir skatāmāks. Amerikā – sporta veids numur viens. Kāpēc gan tas nevarētu kļūt par vadošo pie mums? Perspektīvā tas ir iespējams, tikai jāiegulda nauda tā attīstībā. Tajā pastāv īsta darbība – kontakta sporta veids, mežonīgs temps, nemitīga cīņa un bieži tiek gūti grozi. Savukārt futbolā, viens izklupiens – un viss, čalis 10 minūtes guļ. Tiesnesis pārbauda, vai spēlētājs nav savainots un tad tas – viens, divi! - uzlec kājās, it kā nekas nebūtu bijis. Protams, gadās savainojumi, tas ir saprotami, taču kāpēc jāsimulē?”

Krievijas Premjerlīgas spēles vidēji apmeklē 13 tūkstoši skatītāju, savukārt basketbolā minētais skaitlis sasniedz divarpus tūkstošus. Ļihodejs norāda, ka futbola un basketbola līdzjutēji valstī atšķiras.

“Kad Pīterā (Sanktpēterburga) gāju uz futbolu, apkārt bija piedzērušies cilvēki. Lamājās, viens vienīgs negatīvisms. Vai, ej pa ielu, pretī nāk fanu bars, izgrūstot gājējus, ģimenes ar bērniem. Basketbolā tādus neesmu saticis. Pēc spēlēm mūs gaida cilvēku simts. Nekādas lamāšanās, visi atsaucīgi – pašam gribas ar viņiem sazināties. Futbolā iznāc – fani tevi drīzāk piekaus, nekā paspiedīs roku.”

VTB līgas otrā apļa spēles sāksies svētdien, 2013. gada 5. janvārī.

Izmantotie resursi:
Р-Спорт. Все главные новости спорта


, 2013-01-05 01:56, pirms 11 gadiem
Visu cienu dzekam! Pilniga taisniba par futbolu vai tiesam ir interesanti skatities to telosanas teatri!? Sen jau futbolu vairs necienu nekadas cinas viss tik panakts ar telosanu un sudigu tiesasanu futbols=mesls!
, 2013-01-05 13:10, pirms 11 gadiem
Taisnība vien ir...
, 2013-01-06 10:28, pirms 11 gadiem
Mikstie basketbolisti.Jūs neko nesaprotat kad dabū pa kājām pirmajā brīdī ir ļoti sāpīgi.Tieši basketbola nav interesanti ka katru minūti gūst grozu.par lamāšanos futbolā piekrītu,bet tas ir Krievijā un Latvijā kur futbols ir krievu sports.Aizbrauciet uz Vāciju vai Angliju vai Holandi.Nekāds basketbols vai hokejs nestāv klāt
Metjū Kostello starp Torniki Šengeliju un Danielu Heketu. Foto: Baskonia
14

Lielisks sezonas sākums, briesmīgas beigas: "Virtus" netiek Eirolīgas ceturtdaļfinālā

ULEB Eirolīgas sezona ar zaudējumu otrajā pārspēlē noslēgusies Lukas Banki trenētajam un Riharda Lomaža pārstāvētajam Itālijas basketbola klubam Boloņas "Virtus", kas izbraukumā ar 77:89 piekāpās Vitorijas "Baskonia".
Ife Lundbergs pret Vaņu Marinkoviču. Foto: imago images/Scanpix

Banki ''Virtus'' vai ''Baskonia'': Vitorijā noskaidros Eirolīgas play-off dalībnieci

Šovakar pulksten 21.30 Spānijas pilsētā Vitorijā tiks aizvadīta izšķirošā ULEB Eirolīgas pārspēļu jeb play-in spēle starp vietējo ''Baskonia'' un Lukas Banki trenēto un Riharda Lomaža pārstāvēto Boloņas ''Virtus''. Uzvarētāja tiks pie astotās vietas izslēgšanas spēļu bildē un ceturtdaļfināla dueļa pret pašreizējo čempioni Madrides ''Real''. Mača translācija kanālā ''Go3 Sport 1''.
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.