Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Par Eirolīgas novembra MVP atzīts Kalatess

Andrejs Siliņš

Par Eirolīgas novembra MVP atzīts Kalatess
Niks Kalatess (pa labi)
Foto: EPA / Scanpix

Par ULEB Eirolīgas novembra mēneša vērtīgāko spēlētāju atzīts Atēnu "Panathinaikos" saspēles vadītājs Niks Kalatess, kurš palīdzēja savai komandai izcīnīt piecas uzvaras sešās spēlēs.

"Panathinaikos" novembri sāka ar zaudējumu "Baskonia", bet pēc tam sekoja piecas uzvaras pēc kārtas, un šobrīd Atēnu superklubs ar septiņām uzvarām pēc desmit kārtām ieņem ceturto pozīciju turnīra tabulā. Tāda pati bilance ir arī trešajā vietā esošajai Stambulas "Fenerbahce Dogus".

28 gadus vecais Kalatess pret "Baskonia" sasniedza karjeras rekordu rezultatīvajās piespēlēs - 14. Pret "Khimki" Kalatesam jau otrais "double-double" mēnesī - 11 punkti un 11 piespēles. Jau pāris dienu vēlāk pret "Anadolu Efes" saspēles vadītājs sasniedza karjeras rekordu gūtajos punktos - 29, kā arī trešo "double-double" (desmit piespēles) un nebija tālu no "triple-double" (deviņas bumbas). Mēneša pēdējā spēlē pret "Unicaja" Kalatesam ceturto reizi divciparu skaitļi divos rādītājos - 16 punkti un 12 piespēles.

Vidēji novembrī Kalatess guva 14,6 punktus, atdeva 9,5 rezultatīvas piespēles - tik daudz piespēļu vidēji Eirolīgā viena mēneša ietvaros nav iespējis neviens cits spēlētājs vēsturē.

198 centimetrus garais Kalatess "Panathinaikos" atgriezās 2015. gadā, noslēdzot līgumu uz trim sezonām par septiņiem miljoniem eiro. Pirms tam divas sezonas aizsargs pavadīja Memfisas "Grizzlies", vēl pirms tam sezona Krasnodaras "Lokomotiv Kuban", uz kurieni Kalatess devās 2012. gadā pēc trim pavadītām sezonām "Panathinaikos".

Nākamo spēli Atēnu komandai aizvadīs ceturtdien, viesos tiekoties ar Kauņas "Žalgiri".

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines EuroLeague MVP for November:...