Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Vītols nosaukts par Eiropas kausa otrās kārtas MVP

Rolands Eliņš

Vītols nosaukts par Eiropas kausa otrās kārtas MVP
Mārcis Vītols spēlē pret Sibiu. Foto: Ģirts Gertsons

Latvijas basketbola kluba „Ventspils” spēlētājs Mārcis Vītols saņēmis FIBA Eiropas kausa atzinību par savu sniegumu otrajā spēļu kārtā. Viņš tika iebalsots par šīs kārtas vērtīgāko spēlētāju.

Mārcis Vītols 30. oktobrī palīdzēja „Ventspilij” izcīnīt uzvaru viesos, ar 92:69 pārspējot Kipras komandu APOE. Vītols šajā mačā nospēlēja 25 minūtes un iemeta 26 punktus ar gandrīz ideālu precizitāti (1p. 3/4, 2p. 1/2, 3p. 7/7), kā arī veica sešas rezultatīvas piespēles.

Vītola efektivitātes koeficients šajā mačā bija +29, taču Eiropas kausā kārtās MVP tiek noteikts līdzjutēju balsojumā, kurā visvairāk balsu tika atdots par Vītolu.

27 gadus vecais Vītols „Ventspils” sastāvam pievienojās šī gada februārī, bet iepriekš spēlēja Ukrainā. Vītols bijis Latvijas U20 izlases sastāvā un iekļauts Latvijas izlases kandidātu sarakstā. Šosezon Latvijas un Igaunijas līgas spēlēs viņš vidēji guvis 8.6 punktus un izdalījis 4.0 rezultatīvas piespēles.

Vītola un „Ventspils” nākamā spēle Eiropas kausā būs trešdien, tā tiks aizvadīta savā laukumā pret „Prishtina” un būs pieejama Sportacentrs.com TV tiešraidē.