Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Žalgiris" no "Alba" izpērk Lietuvas izlases spēlētāju Grigoni

Andrejs Siliņš

"Žalgiris" no "Alba" izpērk Lietuvas izlases spēlētāju Grigoni
Mariuss Grigonis
Foto: AFP / Scanpix

Lietuvas basketbola superklubs Kauņas "Žalgiris" papildinājis komandas sastāvu ar Lietuvas izlases vieglo uzbrucēju Mariusu Grigoni, kurš pagājušajā sezonā spēlēja Berlīnes "Alba" rindās Vācijā.

24 gadus vecais Grigonis nāk no Kauņas un Arvīda Saboņa skolā uzsāka savas basketbolista gaitas. Lai gan 2013./2014. gada sezonā Grigonis jau debitēja "Žalgira" rindās Lietuvas čempionātā, jaunais spēlētājs nolēma veidot karjeru ārzemēs. Pavadījis nepilnu sezonu īrē spāņu otrās līgas vienībā "Huesca", 2014. gada rudenī Grigonis parakstīja līgumu ar augstākās līgas klubu "Manresa".

Divas sezonas vēlāk Grigonis pievienojās Tenerifes komandai, ar ko 2017. gadā izcīnīja FIBA Čempionu līgas trofeju un pats tika atzīts par "Final Four" turnīra vērtīgāko spēlētāju. Pagājušā gada jūlijā Grigonis parakstīja trīs gadu līgumu ar Berlīnes "Alba", ar ko šosezon spēlēja ULEB Eiropas kausā un Vācijas bundeslīgā tika līdz finālam, kur zaudēja Minhenes "Bayern".

"Žalgiris", no komandas aizejot Akselam Tupānam, meklēja papildinājumu trešā numura pozīcijā un nolēma izpirkt Grigoņa līgumu no Berlīnes kluba. Grigonis piekritis līgumam uz trim sezonām un jau rudenī debitēs ULEB Eirolīgā.

Līdz ar Grigoņa piesaistīšanu "Žalgirim" izdevies nokomplektēt arī vieglā uzbrucēja pozīciju - iepriekš klubs panāca vienošanos par jaunu līgumu ar Edgaru Ulanovu. Klubam vēl atlicis atrast saspēles vadītāju vai divus.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja