Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bijušais VEF līderis Peress pievienojas Turcijas klubam "Banvit"

Emils Ozerinskis

Bijušais VEF līderis Peress pievienojas Turcijas klubam "Banvit"
Alekss Peress
Foto: Mikus Kļaviņš/VEF Rīga

Aizvadītās sezonas "VEF Rīga" komandas līderis, meksikānis Alekss Peress karjeru turpinās FIBA Čempionu līgas komandā Bandirmas "Banvit" no Turcijas.

Turcijas Superlīgas komanda "Banvit", kura nacionālā čempionāta regulārajā sezonā ierindojās piektajā vietā, bet izslēgšanas spēļu pusfinālā apstājās pret čempioni "Fenerbahce", šodien paziņoja par vienošanos ar bijušo "VEF Rīga" saspēles vadītāju Aleksu Peresu. Tāpat kā iepriekšējās divas sezonas, arī šogad "Banvit" spēlēs FIBA Čempionu līgas turnīrā, kas potenciāli paver iespēju Peresam un viņa jaunajai komandai aizvadīt spēli arī Ventspilī.

Pērnajā sezonā 25 gadus vecais Meksikas izlases basketbolists debitēja Eiropā, pārstāvot Rīgas VEF. Rīdzinieku rindās Krievijas atklātajā čempionātā Peress izcēlās ar vidēji 13 punktiem un 5,9 rezultatīvām piespēlēm, būdams komandas līderis abos statistikas rādītājos. Tostarp piespēlēs meksikānis bija piektais labākais visā VTB līgā. Tikmēr Latvijas čempionātā saspēles vadītājs guva 10,6 punktus un izdarīja 5,9 piespēles, bet ar to nebija gana, lai vefiņš nosargātu valsts čempionu titulu, sešu spēļu finālsērijā piekāpjoties ventspilniekiem.

Aizvadītās sezonas izskaņā par "Banvit" tika runāts kā par vienu no komandām, kas savās rindās vēlas redzēt Latvijas izlases basketbolistu Žani Peineri. Tomēr rēzeknietis nosliecās par labu citas Turcijas komandas piedāvājumam - Stambulas "Darussafaka".

Tikmēr cits aizvadītās sezonas Rīgas VEF leģionārs, amerikānis Pols Kārters karjeru turpinās Beļģijā. 31 gadu vecais uzbrucējs vienojies par līgumu ar "Limburg United", kura pērn Beļģijas līgā ieņēma sesto vietu. Kārters Latvijas galvaspilsētas komandai pievienojās sezonas otrajā pusē, VTB līgas turnīrā gūstot 10,1 punktu un izcīnot 3,5 atlēkušās bumbas. Savukārt Latvijas līgas mačos uzbrucējam vidēji 7,3 punktu un 4,1 atlēkusī bumba.

Izmantotie resursi:
https://www.banvitbasketbol.com/new...
https://www.hubolimburgunited.be/nl...

     [+] [-]

, 2018-07-04 15:17, pirms 6 gadiem
Vefam ar neliels kosmētiskais remonts vajadzīgs 1,4 un 5 pozīcijas.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-04 15:25, pirms 6 gadiem
VEfs diezgan sekmīgi pilda tramplīna funkcijas, Krūzs, Peress nonāca labos klubos un līgās.

  +2 [+] [-]

, 2018-07-04 15:45, pirms 6 gadiem
Leģionāru klasiskā shēma turpinās - atbrauc uz LV, nospēlē stabili kā komandas līderis uz jauniešu un vidusmēra spēlētāju līmeņa un brauc uz labu komandu
Bet visu cieņu džekam, reti kādu var atrast, kurš varētu patikt no VEF, bet gan Perez, gan Cruz saistās ar labām atmiņām!

     [+] [-]

, 2018-07-04 16:26, pirms 6 gadiem
kā jau teicu - vēl nevelk viņš Eirolīgu, pārāk mīksts

  +1 [+] [-]

, 2018-07-04 16:36, pirms 6 gadiem
Turpat, kur Roulends nokļuva pēc labās sezonas Eirokausā.

     [+] [-]

, 2018-07-04 19:38, pirms 6 gadiem
Piparam nepatīkLatvijas klimats....
Sāk pūdēties...

  +1 [+] [-]

, 2018-07-04 20:34, pirms 6 gadiem
taspatspuisis rakstīja: Leģionāru klasiskā shēma turpinās - atbrauc uz LV, nospēlē stabili kā komandas līderis uz jauniešu un vidusmēra spēlētāju līmeņa un brauc uz labu komandu
Bet visu cieņu džekam, reti kādu var atrast, kurš varētu patikt no VEF, bet gan Perez, gan Cruz saistās ar labām atmiņām!
Tas būtu pareizs apgalvojums, ja tikai LBL spēlētu...Bet kopumā uz tā jau dzīvo visi mazo valstu klubi.