Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Artūrs Zanders

"Baby Shaq" pastiprina "Panathinaikos" groza apakšu

"Baby Shaq" pastiprina "Panathinaikos" groza apakšu
Sofoklis Šorcanitis
Foto: AFP/Scanpix

Grieķijas basketbola klubs Atēnu "Panathinaikos" pastiprinājis savas rindas iekšējā līnijā, nolīgstot grieķu centru Sofokli Šorcaniti, kurš pārnāk no Izraēlas superkluba Telavivas "Maccabi". Tikmēr cits centrs Semihs Erdens no NBA atgriezies Turcijā.

"Baby Shaq" uz "Panathinaikos"

Sofoklis Šorcanitis līgumu ar "Panathinaikos" noslēdzis uz trīs sezonām, starp kurām spēlētājam iespējams vienošanos pārtraukt, ja vien tiek saņemts kāds piedāvājums NBA. Tur 27 gadus vecā spēlētāja tiesības pieder Losandželosas "Clippers" klubam, kas savulaik viņu izvēlējās NBA drafta otrajā kārtā. Iepriekšējās divas sezonas 206 cm garais Šorcanitis, kurš izpelnījies iesauku "Baby Shaq", pārstāvēja Izraēlas klubu Telavivas "Maccabi".

Veiksmīgākā izrādījās pirmā sezona "Maccabi", kuras sastāvā Eirolīgas mačos Šorcanitis vidēji spēlē guva 12 punktus un savāca 4,7 atlēkušās bumbas, bet pagājušajā sezonā viņa rādītāji Eirolīgā bija vidēji mačā gūti 8,7 punkti un trīs atlēkušās bumbas. Pirms pievienošanās "Maccabi" grieķu centrs spēlēja sava jaunā kluba "Panathinaikos" niknākajos konkurentos Pireju "Olympiacos". Šorcanitis pašreiz nav nav Grieķijas izlases sastāvā, lai arī sekmēja tās iekļūšanu 2006. gada pasaules čempionāta finālā un bronzas medaļu iegūšanu 2009. gada Eiropas čempionātā.

"Panathinaikos" sastāvam pievienojies arī 25 gadus vecais Maikls Bramoss, kurš pārnācis no Spānijas ACB līgas kluba "Gran Canaria".

Erdens pamet NBA un atgriežas Eiropā

Pēc divām pasaules spēcīgākajā basketbola līgā (NBA) pavadītajām sezonām Eiropā nolēmis atgriezties turku centrs Semihs Erdens, kurš vislabāk pazīstams ar savām kvalitātēm un prasmēm, darbojoties aizsardzībā. 25 gadus vecais basketbolists parakstījis divu gadu līgumu ar Stambulas "Anadolu Efes", kas aizvadīto sezonu noslēdza kā Turcijas vicečempione. Pagājušo sezonu Erdens gan iesāka citā turku klubā Stambulas "Besiktas", bet, sākoties NBA sezonai, pievienojās Klīvlendas "Cavaliers".

Pirms tam viņš bija Bostonas "Celtics" sastāvā, kas panāca viņa pārcelšanos uz NBA. 211 cm garais Erdens ir arī regulārs Turcijas izlases spēlētājs. Tāpat "Anadolu Efes" vienībā būs 34 gadus vecais veterāns Kerems Gonlums, kurš pagarinājis līgumu uz vēl divām sezonām.

Emporio Armani" patur vienu no saviem līderiem; Bertānam jauns komandas biedrs

Sastāvu komplektāciju uz noslēguma pusi virza Itālijas vicečempione Milānas "Emporio Armani", kas paziņojusi par līguma pagarināšanu ar amerikāņu uzbrucēju Malīku Heirstonu. Pagājušajā sezonā 198 cm garais spēlētājs bija rezultatīvākais Milānas komandā, gūstot vidēji 13,9 punktus aizvadītajās 12 Eirolīgas spēlēs, kā arī 12,7 punktus 33 mačos Itālijas A sērijā.

Savukārt šīs līgas čempione Sjēnas "Montepaschi" noslēgusi līgumu ar Itālijas izlases naturalizēto aizsargu Danielu Haketu, kurš pārnācis no cita A sērijas kluba "Scavolini Pesaro". Ar šo vienību Hakets pagājušajā sezonā aizcīnījās līdz Itālijas līgas pusfinālam.

Visbeidzot Serbijas klubs Belgradas "Partizan", kura sastāvā nākamsezon spēlēs Dāvis Bertāns, šīs nedēļas sākumā paziņoja par līguma parakstīšanu ar talantīgo Francijas basketbolistu Leo Vestermanu, kuram ir 19 gadi. Pagājušajā sezonā Vestermans spēlēja Francijas kluba Lionas "ASVEL" rindās. Šovasar Vestermans ticis piesaistīts arī lielajai Francijas izlasei.

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines Euroleague - Welcome to...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-07-05 04:13, pirms 12 gadiem
Sito vajadzeja uz Ventspili!! Butu vienreiz normals centrs.
Huančo Ernangomess. Foto: Ipa/Sipa/Scanpix
1

"Panathinaikos" izgāž spēles izskaņu pret "Maccabi", "Real" - bez uztraukuma

ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīrs sācies ar Atēnu "Panathinaikos" izgāšanos savā laukumā pret Telavivas "Maccabi". Kristiska Kostasa Slukasa kļūda noslēdzošajās sekundēs maksāja grieķu klubam zaudējumu ar 87:91. Spānijas komandu spēlē intrigas bija daudz mazāk.
Rolands Šmits. Foto: Žalgiris
17

"Monaco" iepirkumu sarakstā ierakstīts Šmita uzvārds

ULEB Eirolīgas pamatturnīrā trešo vietu ieņēmusī AS "Monaco" starp potenciālajiem nākamās sezonas sastāva papildinājumiem noskatījusi Latvijas izlases basketbolistu Rolandu Šmitu, vēsta itāļu portāls "Sportando".
Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
1

Eirolīgā sāksies "play-off": "Real" un "Panathinaikos" pret pārspēļu uzvarētājām

Šovakar ULEB Eirolīgā sāksies ceturtdaļfinālu izspēle. Madrides "Real" cīnīsies pret citu Spānijas komandu "Baskonia", kamēr "Panathinaikos" uzņems Telavivas "Maccabi".