Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kampaco, lai pārceltos uz NBA, būtu jāsamaksā "Real" vairāk nekā pieci miljoni

Rolands Eliņš

Kampaco, lai pārceltos uz NBA, būtu jāsamaksā "Real" vairāk nekā pieci miljoni
Fakundo Kampaco. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Basketbola portāls „Eurohoops” vēsta, ka Argentīnas basketbolista Faku Kampaco līgumā ar Madrides „Real” noteikta izpirkuma summa sešu miljonu dolāru vērtībā. Saskaņā ar NBA kolektīvo līgumu, NBA klubs no tās var apmaksāt tikai nelielu daļu.

Ārzemju medijos tiek ziņots par vairāku NBA klubu interesi par Fakundo Kampaco, 29 gadus veco Argentīnas saspēles vadītāju. Tiek piesaukta Dalasas „Mavericks” un Sanantonio „Spurs” interese, taču jau iepriekš bija zināms, ka tieši augstā līguma izpirkšanas summa ir lielākais šķērslis Kampaco ceļam uz NBA.

Šodien „Eurohoops” ziņo par precīzu izpirkšanas summas vērtību – seši miljoni dolāru. Tas ir par līgumu, kurš Kampaco ar Madrides „Real” ir spēkā līdz 2025. gadam, proti, uz vēl četrām sezonām.

Saskaņā ar NBA kolektīvo līgumu, NBA klubi tik lielas summas līguma izpirkšanai nevar tērēt. Maksimālais noteikts apjoms šobrīd ir 725 tūkstoši dolāru. Attiecīgi visu pārējo summu – 5.275 miljonus – vajadzētu segt Kampaco pašam, kas attiecīgi jebkāda darījuma notikšanu padara daudz mazticamāku.

Kampaco šosezon Eirolīgā, kas vēl nav oficiāli atcelta, vidēji spēlē guva 9.9 punktus un izdalīja 7.1 rezultatīvu piespēli. Viņš palīdzēja Madrides „Real” iegūt Spānijas karaļa kausu, tiekot atzīts par turnīra MVP.

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/eurole...

     [+] [-]

, 2020-05-05 09:09, pirms 4 gadiem
Spurs vai Mavs iederētos lieliski. Bet nu n-tie miljoni izpirkumā, kāpēc vajadzīgs slēgt tādus līgumus? Vienmēr paticis šis spēlētājs, bet izskatās ka paliks Eiropā visu mūžu.