Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

CSKA uzvar arī trešajā spēlē un iesoļo VTB pusfinālā

CSKA uzvar arī trešajā spēlē un iesoļo VTB pusfinālā
Milošs Teodosičs
Foto: cskabasket.com

VTB Vienotajā līgā kā pirmā pusfinālu šovakar sasniedza turnīra pieckārtējā čempione Maskavas CSKA, ceturtdaļfināla trešajā spēlē viesos pārspējot čehu "Nymburk" (102:87), tādējādi visā sērijā triumfējot ar 3-0.

"Nymburk" - CSKA 87:102 (22:30, 16:27, 24:21, 25:24)

Sērijas pirmajās divās cīņās Maskavā ritēja negaidīti līdzīga cīņa, un abos mačos armijnieki tikai pēdējās ceturtdaļās spēja veikt izšķirošos izrāvienus un justies droši par panākumu (95:87, 79:72). Arī trešās spēles ievads maskaviešiem neko vieglu nesolīja, jo nepiekāpīgie un motivētie "Nymburk" kluba spēlētāji laukumā darbojās ar lielu pārliecību, realizēja vairākus sarežģītus tālmetienus un ilgstoši spēja atrasties vadībā.

Viss gan mainījās līdz ar Miloša Teodosiča nākšanu laukumā, kad serba vadībā CSKA tomēr sāka ieskrieties, laika posmā no pirmās ceturtdaļas beigām līdz otrās sākumam gūstot 19 (!) bezatbildes punktus (37:22). Pēc šī trieciena mājinieki pirmajā puslaikā atgūties vairs īsti nespēja, un labi ieeļļotā sarkanā mašīna (16 rezultatīvas piespēles uz 20 realizētajiem groziem) puslaika pārtraukumā devās jau ar +19 (57:38).

Brīdī, kad viesi trešā ceturkšņa vidū jau bija atrāvušies pat 27 punktu atstatumā (71:44), sekoja negaidīta "Nymburk" spēlētāju sasparošanās, kas veicināja nelielas intrigas atgriešanos (60:72). Rūdītie un pieredzējušie maskavieši gan neapjuka un saviem sāncenšiem vēl vairāk pietuvoties tā arī neļāva, galu galā droši novadot spēli līdz komfortablai uzvarai - 102:87. Pieckārtējo VTB līgas čempionu rindās lieliski no soliņa mačā iesaistījās Pāvels Korobkovs, kurš nepilnās 18 minūtēs pamanījās gūt 24 punktus, kā arī Teodosičs (septiņi punkti + desmit rez. piesp.). Čehijas kluba rindās ar 20 punktiem izcēlās Časons Rendls.

Turnīra pusfinālā CSKA tiksies ar Krasnodaras "Lokomotiv-Kuban" un Piemaskavas "Khimki" pāra uzvarētāju (šobrīd ar 2-0 vadībā "Khimki"). Ja pusfinālā tiks Piemaskavas klubs, arminijnieki šosezon tik un tā vēl tiksies ar Krasnodaras vienību, jo abām komandām paredzēts duelis ULEB Eirolīgas "Final Four" pusfinālā Berlīnē (13.-15. maijs).

VTB līgas ceturtdaļfināli

KomandasSērijā
CSKA-Nymburk3-0
Unics-Nizhny Novgorod2-0
Khimki-Lokomotiv2-0
Zenit-Avtodor2-0

Izmantotie resursi:
Единая Лига ВТБ Официальный сайт — Баскетбол |...