Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Džordževičs: ""Bayern" menedžments vēlējās iejaukties komandas darbā"

Andrejs Siliņš

Džordževičs: ""Bayern" menedžments vēlējās iejaukties komandas darbā"
Saša Džordževičs
Foto: imago/Scanpix

"Galvenais iemesls, kāpēc mūsu sezona līdz šim bija tik veiksmīga, bija tieši menedžmenta neiejaukšanās komandas ikdienas darbā," pēc atbrīvošanas no Minhenes "Bayern" galvenā trenera amata serbu speciālists Aleksandrs Džordževičs atklātā vēstulē kritizēja kluba menedžmenta darbu.

"Vēlos pateikties manam treneru štābam, medicīnas un komandas personālam un vislielāko paldies saviem spēlētājiem par augstāko profesionalitāti, atdevi un emocijām, ko kopā dalījām katru dienu. Novērtēju jūs visus," savu komentāru sāka Džordževičs, atzīstot, ka iepriekš kluba darbības dēļ nav bijusi iespēja to pateikt.

"Paldies visiem pretiniekiem, kolēģiem, medijiem par mūsu darba novērtēšanu, atbalstu un labajiem vārdiem. Tas man nozīmē daudz, īpaši, ja nāk no pretiniekiem," rakstīja treneris. "Visbeidzot paldies Bundeslīgai un Vācijai, kas mani uzņēma un lika justies gaidītam šo divu gadu garumā, padarot mani labāku gan profesionāli, gan personiski."

"Diemžēl iespēja šo lielisko sezonu noslēgt vēl lieliskāk, izcīnot Vācijas čempiontitulu, man tika atņemta pagājušajā trešdienā," pauda Džordževičs. "Pēdējā tikšanās reizē ar kluba vadību ģenerālmenedžeris [Marko Pešičs] man pavēstīja, ka tieku atstādināts kā galvenais treneris, un tam par iemeslu ir komunikācijas trūkums mūsu starpā. Mana atbilde uz to bija pavisam vienkārša - mēs esam Vācijas kausa ieguvēji, Eiropas kausa pusfinālisti un atrodamies pirmajā vietā Bundeslīgā ar 23 uzvarām un diviem zaudējumiem."

"Galvenais iemesls, kāpēc mūsu sezona līdz šim bija tik veiksmīga, bija tieši menedžmenta neiejaukšanās komandas ikdienas darbā. Tie ir nepieciešamie apstākļi, lai būtu pozitīvs rezultāts, lai komanda un personāls varētu fokusēties un izcīnīt trofejas," rakstīja Serbijas izlases galvenais treneris. "Neraugoties uz menedžmenta skaudīgu mēģināšanu iejaukties, tieši tas ļāva sasniegt tik augstus rezultātus. Menedžments jutās aizēnots un nespēja ar to sadzīvot."

Džordževičs arī norādīja, ka lielākā vilšanās bijusi kluba vadības aizliegums kopā ar līdzjutējiem nosvinēt Vācijas kausa izcīnīšanu, kas izdevās pēc 50 (!) gadu pārtraukuma.

"Jau no sezonas sākuma jutām pārāk mazu atbalstu, kluba menedžmentam esot pārāk negatīvam un neprofesionāli izsakot komentārus cilvēkiem ārpus kluba," pauda Džordževičs. "Tas viss eskalējās ar manis atlaišanu un daļas pārējā treneru korpusa atlaišanu tā vietā, lai palīdzētu, parakstot līgumus ar vēl vienu vai diviem spēlētājiem pirms Vācijas kausa, par ko bijām vienojušies, lai tiktu pāri situācijai ar savainojumiem un vairāku līderu fiziskās formas kritumu."

""Bayern" būtu jāstāv pāri šādām lietām kā personīgi uzbrukumi smaga darba izbojāšana daudziem cilvēkiem, ne tikai trenerim. Tas nav tikai apvainojums par cilvēka IQ, bet arī uzbrukums ne tikai man personīgi, bet trenera profesijai basketbolā kā tādai," smagus vārdus rakstīja Džordževičs. "Kā kāds reiz rakstījis, vienīgais neuzvaramais pretinieks ir tas, kurš sēž mūsu pašu vidū, rīkojoties pret kopējiem mērķiem, atbildot ar spēku, nevis argumentiem."

Džordževičs gan pateicās kluba prezidentam, kurš pāris dienas pirms atlaišanas publiski izteicās, ka serbu speciālists ir labākais treneris kluba vēsturē. "Zinot, ka trenera galvenais darbs ir atstāt komandu labākā gatavībā, nekā tā bija pirms tam, uzskatu, ka esmu paveicis labu darbu," pauda Džordževičs. "Šīs sezonas rezultāti runā paši par sevi."

Tikmēr kluba ģenerālmenedžeris Pešičs jau atradis jaunu galveno treneri un arī tas būs serbu speciālists. Noslēgts līgums līdz sezonas beigām ar iespēju to pagarināt vēl uz vienu sezonu ar Dejanu Radoņiču. 48 gadus vecais treneris iepriekš četrus gadus vadīja Belgradas "Crvena Zvezda", bet pirms šīs sezonas neparakstīja jaunu līgumu ar finansiālām problēmām mākto Eirolīgas klubu.

Izmantotie resursi:
Sasa Djordjevic: Angriff auf Bayern-Management...