Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Džentile tomēr šosezon spēlēs - pievienojas Jeruzalemes "Hapoel"

Andrejs Siliņš

Džentile tomēr šosezon spēlēs - pievienojas Jeruzalemes "Hapoel"
Alesandro Džentile
Foto: EPA/Scanpix

Neviennozīmīgi vērtētais Itālijas basketbola talants Alesandro Džentile tomēr šosezon vēl uzspēlēs arī klubu basketbolā - 24 gadus vecajam aizsargam iespēju devusi Jeruzalemes "Hapoel", ko trenē pazīstamais itāliešu speciālists Simone Pjanidžani.

Džentiles problēmas ar attieksmi bijis karsts jautājums Itālijā jau vairākus pēdējos gadus un šīs sezonas pirmajā pusē Milānas "EA7 Emporio Armani" vadība komandas kapteini vispirms atstādināja no spēlēšanas un tad arī paziņoja, ka viņš var meklēt jaunu komandu. 24 gadus vecais spēlētājs nonāca Atēnu "Panathinaikos", tomēr nespēja iet sava tēva, bijušā Itālijas izlases spēlētāja Ferdinando Džentiles, pēdās un nesadzīvoja arī ar "Pao" galveno treneri Čavi Paskālu.

Tā kā Džentilem joprojām ir spēkā līgums ar Milānas klubu, izīrēšanas noteikumi paredzēja, ka pēc atgriešanās no Atēnām Džentile drīkst pievienoties tikai Itālijas pēc spēka otrās līgas klubiem. Basketbolists jau bija nolēmis neturpināt sezonu un gatavoties Eiropas čempionāta finālturnīram, tomēr bijušais Itālijas izlases treneris Pjanidžani, kura vadībā izlasē spēlēja arī Alesandro, uzaicināja uzbrūkošo aizsargu uz Jeruzalemi.

"Vēlos atkal sevi pierādīt. "Hapoel" tam ir ideāla situācija. Ļoti labi zinu treneri Pjanidžani, un viņš labi zina mani. Esmu priecīgs pievienoties šai komandai. Esmu jau spēlējis kopā ar Kērtisu Džerelsu, A sērijā spēlēju pret Džeromu Daisonu un Terensu Kinsiju. Protams, visi zina Amari Stademairu, vēlos viņu pēc iespējas ātrāk satikt," Džentile skaidroja pievienošanos Izraēlas klubam.

"Šobrīd par Eiropas čempionātu nedomāju. Vēlos sevi atkal pierādīt un Jeruzaleme ir lieliska vieta, lai to paveiktu. Par izlasi lems galvenais treneris Etore Mesina. Tagad, pēc visa, kam šosezon esmu izgājis cauri, nevēlos par to domāt," Džentile izvairījās no jautājumiem par valstsvienību.

201 centimetru garais un 105 kilogramus smagais aizsargs šosezon Eirolīgā vidēji 18 minūtēs guva septiņus punktus un izcīnīja 2,6 atlēkušās bumbas, kā arī atdeva 1,5 rezultatīvas piespēles. Džentile nespēja sasniegt pieklājīgu precizitāti soda metienos, realizējot vien 48,8% veikto sodiņu.

Jeruzalemes "Hapoel" izstājās no ULEB Eiropas kausa pusfinālā, bet Izraēlas čempionātā šobrīd ar 13 uzvarām un 12 zaudējumiem ieņem vien sesto pozīciju, taču skaidrs, ka izslēgšanas turnīrā būs viena no galvenajām favorītēm uz titula izcīnīšanu.

Nākamajā nedēļas nogalē, 15. aprīlī, "Hapoel" savā laukumā uzņems Ainara Bagatska trenēto čempionāta līdervienību Telavivas "Maccabi". Pirmā apļa spēlē Telavivā "Maccabi" svinēja uzvaru ar 85:83.