Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: janis 1993

Eurokausu pusfinālā Blūms un Lietuvos Rytas

Šovakar pulksten 18:00 un 21:00 Turīnā norisināsies Eirokausu pusfinālspēles. Pirmajā spēlē tiksies serbu Hemofarm Stada un SEB BBL divkārtējie čempioni Viļņas Lietuvos Rytas, bet otrajā spēkiem mērosies krievu basketbola grands Bc Khimki ar Jāņa Blūma pārstāvēto Iurbentina Bilbao.

Šovakar gaidāmas ļoti spraigas cīņas, jo spēkiem mērosies labākās četras Eiropas komandas, kuras nespēlē Eirolīgā. Šīm komandām ceļš uz Final Four bija dažāds, bet visām grūts un sarežģīts.
Serbu klubam Hemofarm ceļš līdz Final Four bija ļoti grūts un tajā tika pārspētas tādas komandas kā Maskavas Dinamo, Pamesa, Crena Zvezda. Pirmajā posmā Hemofarm bija grupā ar Bilbao(Spānija)(komanda, kas arī piedalās Final Four), Cez Nymburk (Čehija) un Budučnost(Serbija).
Hemofarm izcīnīja trīs uzvaras ar ko pietika , lai iekļūtu nākamajā kārtā (divreiz gan nācās atzīt Bilbao pārākumu, viesos ar 67:78, bet mājās ar 62:82). Otrajā posmā pretī nāca Valensijas Pamesa, Ukrainas viens no spēcīgākajiem klubiem Azovmash un cits Serbijas klubs Crvena Zvezda. Komanda izcīnot četras uzvaras sešās spēlēs ierindojās otrajā vietā grupā un iekļuva Final Eight. Turīnā pirmajā kārtā nāca pretī Krievijas grands Maskavas Dinamo , un Hemofarm sensacionāli uzvarēja un izjauca Dinamo ilgadējos plānus par Eirolīgu. Šovakar jācīnās pret Viļņas Lietuvos Rytas.
Mūsu kaimiņi Lietuvos Rytas pirmo reizi startējot Eirokausā(iepriekš šo turnīru sauca Uleb kauss)(iepriekšējās sezonās piedalījās Eirolīgas turnīrā) paguvuši jau aizkļūt līdz labāko četriniekam , un , iespējams, kļūs par jaunajiem čempioniem. Posms līdz Final Four Lietuvas klubam bijis vieglāks nekā Hemofarm un pārspētas tādas komandas kā Azovmash, Gran Canaria, Iurbentina Bilbao, kā arī ceturdaļfinālā pārspēts ambiciozais Benneton Basket no Itālijas. Šovakar varam turēt īkšķus, lai Rims Kurtinaitis būtu pareizi noskaņojis spēlētājus un Lietuvos Rytas iekļūtu finālā.
Otrajā šī vakara spēlē Jāņa Blūma pārstāvētais Iurbentina Bilbao tiksies ar Krievijas grandu Bc Khimki.
Bilbao komandai ceļš līdz Final Four ir bijis saspringts un aizraujošs. Pirmajā posmā pārspētas Hemofarm, Cez Nymburk un Budučnost komandas( Bilbao un Unics bija vienīgās komandas, kas 1. posmu pabeidza ar visām sešām uzvarām). Otrajā posmā Bilbao nospēlēja mazliet sliktāk, izcīnot 4 uzvaras no 6, tomēr tika pārspētas tādas komandas kā Lietuvos Rytas un Artland Dragons. Visbeidzot ceturdaļfinālā, vakar, tika pārspēts Horvātijas klubs Zadar. Vakar labāko spēli Eirokausos šosezon aizvadīja Jānis Blūms, viņš laukumā pavadīja 19 minūtes un vienu sekundi, kuras laikā guva 21 punktu (2p. 4/7, 3p. 3/4, s.m. 4/4), būdams rezultatīvākais savā komandā, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, pārtvēra vienu pretinieku piespēli, izpelnījās divas personiskās piezīmes, kā arī izprovocēja trīs piezīmes pretiniekiem. Viņa labā spēle cerams būs redzama arī šodien.
Bc Khimki, kurš pārstāvēts ar vairākiem ļoti labi zināmiem basketbolistiem - Karloss Delfino, Horhe Garvahosa, Ratko Varda - šosezon rādījis stabilu sniegumu un pamatoti var cerēt uz vietu finālā.
Sezonas gaitā pārspētas tādas komandas kā - Besitkas, Beneton, Marousi un 1/4 finālā pārspēta viena no Spānijas spēcīgākajām komandām Pamesa.
Šovakar gaidāmas divas ļoti saspringtas cīņas un pastāv reāla iespēja, ka finālā Jānis Blūms varētu spēlēt pret savu bijušo klubu Lietuvos Rytas.

Izmantotie resursi:
eurocupbasketball.com


, 2009-04-04 12:33, pirms 15 gadiem
Mūsu kaimiņi Lietuvos Rytas pirmo reizi startējot Eirokausā (iepriekšējās sezonās piedalījās Eirolīgas turnīrā) paguvuši jau aizkļūt līdz labāko četriniekam , un , iespējams, kļūs par jaunajiem čempioniem.

nū vecīt... 'tā noteikti nav pirmā reize... viņi ir bijuši ULEB kausa čempioni... ja tas nav eirokauss tad protams sorry..
, 2009-04-04 12:39, pirms 15 gadiem
Valmierietis12 rakstīja: SEB BBL pašreizējie čempioni Viļņas Lietuvos Rytas!!





kljuudies draugs.. SEB BBL pasreizejie cemiomi ir Zalgiris.. ka tagad vel atceros Dežuana Kolinsa caurgajienu pedejas sekundēs!!!
Jā, sorry, man šitais ir pirmais raksts esportā.
, 2009-04-04 12:41, pirms 15 gadiem
aloizs rakstīja: Mūsu kaimiņi Lietuvos Rytas pirmo reizi startējot Eirokausā (iepriekšējās sezonās piedalījās Eirolīgas turnīrā) paguvuši jau aizkļūt līdz labāko četriniekam , un , iespējams, kļūs par jaunajiem čempioniem.

nū vecīt... 'tā noteikti nav pirmā reize... viņi ir bijuši ULEB kausa čempioni... ja tas nav eirokauss tad protams sorry..
Šogad Uleb kausa vietā ir Eurocup(šis turnīrs ir pirmo reizi)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-04-04 14:58, pirms 15 gadiem
Kas Jauns? rakstīja: lol, aizej izguli dzērumu, vecīt
Pats izguli dzērumu. Gan jau tu dzīvē neko neesi sasniedzis
, 2009-04-04 14:58, pirms 15 gadiem
Valmierietis12 rakstīja: Nju tad lai Tev veicas ar turpmakiem rakstiem
Paldies
Rolands Šmits. Foto: Žalgiris
9

"Monaco" iepirkumu sarakstā ierakstīts Šmita uzvārds

ULEB Eirolīgas pamatturnīrā trešo vietu ieņēmusī AS "Monaco" starp potenciālajiem nākamās sezonas sastāva papildinājumiem noskatījusi Latvijas izlases basketbolistu Rolandu Šmitu, vēsta itāļu portāls "Sportando".
Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Eirolīgā sāksies "play-off": "Real" un "Panathinaikos" pret pārspēļu uzvarētājām

Šovakar ULEB Eirolīgā sāksies ceturtdaļfinālu izspēle. Madrides "Real" cīnīsies pret citu Spānijas komandu "Baskonia", kamēr "Panathinaikos" uzņems Telavivas "Maccabi".
Metjū Kostello starp Torniki Šengeliju un Danielu Heketu. Foto: Baskonia
17

Lielisks sezonas sākums, briesmīgas beigas: "Virtus" netiek Eirolīgas ceturtdaļfinālā

ULEB Eirolīgas sezona ar zaudējumu otrajā pārspēlē noslēgusies Lukas Banki trenētajam un Riharda Lomaža pārstāvētajam Itālijas basketbola klubam Boloņas "Virtus", kas izbraukumā ar 77:89 piekāpās Vitorijas "Baskonia".