Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Artūrs Zanders

Eiropas klubi sagaida papildinājumus no NBA

Eiropas klubi sagaida papildinājumus no NBA
Dionte Kristmass pēc spēlēšanas Bostonas "Celtics" pārcēlies uz Maskavas CSKA
Foto: cskabasket.com

Vairāki Eiropas elites basketbola klubi pēdējo dienu laikā izmantojuši iespēju pastiprināt sastāvus ar spēlētājiem, kas pirms neilga laika tika atbrīvoti no Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) komandām. Jauni spēlētāji pievienojušies abiem aizvadītās sezonas Eirolīgas finālistiem Pireju "Olympiacos" un Maskavas CSKA.

Eirolīgas čempioniem pievienojas divkārtējais NBA čempions

Ierasts, ka ap NBA regulārās sezonas sākumu basketbola tirgus paplašinās ar spēlētājiem, kuri atbrīvoti no sastāviem neilgi pirms regulārās sezonas sākuma. Iespēju papildināt sastāvus ar šiem spēlētājiem, kas pēc atbrīvošanas no NBA klubiem kļuvuši par brīvajiem aģentiem, izmantojuši vairāki Eiropas top klubi.

Pagājušās sezonas Eirolīgas čempions Pireju "Olympiacos" vienojies par divu gadu līgumu ar amerikāņu spēka uzbrucēju Džošu Pauelu. Pirms sezonas divkārtējais NBA čempions Losandželosas "Lakers" sastāvā (2009. un 2010. gadā) Džošs Pauels mēģināja iekļūt Sanantonio "Spurs" sastāvā, taču pirmssezonas cikla beigās tika atbrīvots. "Olympiacos" vienībā Pauels aizvietos savu tautieti Džoiju Dorsiju, kurš pametis šo klubu.

CSKA piesaista amerikāņu snaiperi

Eirolīgas vicečempions Maskavas CSKA klubs pastiprinājis ārējo līniju, noslēdzot līgumu ar 26 gadus veco amerikāņu aizsargu Dionti Kristmasu. 2009. gadā Kristmass noslēdza spīdošu karjeru Temples universitātē, kuras basketbola komandas sastāvā pēdējo spēli aizvadīja NCAA Marta trakuma pirmajā kārtā pret tolaik Riharda Kuksika pārstāvēto Arizonas Štata universitātes "Sun Devils".

Savas profesionāļa karjeras sākumā Kristmass uzspēlēja Izraēlā, Turcijā, Čehijā, bet pagājušajā sezonā lielisku spēli demonstrēja Grieķijas līgā, kļūstot par tās rezultatīvāko spēlētāju (vidēji 18,2 punkti). 196 cm garais snaiperis vēlāk lieliski sevi pierādīja NBA Vasaras līgās Orlando un Lasvegasā, spēlējot Bostonas "Celtics" rindās. Bostonas klubs uzaicināja Kristmasu uz savu treniņnometni, piešķirot viņam daļēji garantēto līgumu uz sezonu. Atzinīgus vārdus par Kristmasu izteica "Celtics" treneris Doks Riverss, taču beigās bostonieši tomēr nepaturēja Kristmasu, izvēloties pieredzējušo Leandro Barbosu.

Tikmēr Kristmasam netrūka piedāvājumi no vairākiem Eiropas top klubiem ("Olympiacos", "Montepaschi"), taču par labāko tika atzīts CSKA variants. Maskavas klubs ir vienā grupā VTB līgā ar Rīgas VEF, kā arī tas ir Eirolīgas pretinieks Jāņa Blūma un Dāvja Bertāna klubiem.

Savs NBA spēlētājs arī VEF pretiniekiem

Krievijas klubs Krasnodaras "Lokomotiv" vienojies par līguma parakstīšanu ar 25 gadus veco un 203 cm garo amerikāņu uzbrucēju Deriku Braunu, kurš nesen tika atbrīvots no Sanantonio "Spurs". 2009. gada NBA draftā Braunu ar kopējo 40. numuru izvēlējās Šarlotes "Bobcats", kur viņš pavadījis lielāko daļu savas profesionāļa karjeras. Pagājušajā sezonā 65 spēlēs "Bobcats" sastāvā Brauns vidēji 22,2 minūtēs guva 8,1 punktu.

Tā kā "Lokomotiv" ir Rīgas VEF pretinieks VTB līgā, tad 17. decembrī gaidāma Brauna viesošanās Latvijā. Pašreiz "Lokomotiv" dienaskārtībā gan ir gaidāmais starts ULEB Eiropas kausā, kas sāksies jau nākamajā nedēļā.

Cita Eiropas kausa komanda "Valencia Basket", kas pagājušajā sezonā aizkļuva līdz šī turnīra finālam, noslēgusi līgumu uz vienu mēnesi ar 29 gadus veco aizsargu Krisu Kvinu. Šajā laikā Kvinam jāaizvieto savainojumu guvušais Tomass Kelati. Pirms sezonas Kvins neveiksmīgi mēģināja iekļūt Jūtas "Jazz" sastāvā, bet pagājušo sezonu pirmo reizi spēlēja Eiropā, pārstāvot Maskavas apgabala "Khimki". 188 cm garajam aizsargam ir arī piecu sezonu NBA pieredze.

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines Euroleague - Welcome to...
Eurocup - Welcome to Eurocup


, 2012-11-03 22:23, pirms 11 gadiem
CSKA papildinājums izskatās diezgan labs varētu būt viens no līderiem komandā.
Džordans Loids un Niks Kalatess. Foto: EPA/Scanpix

"Fenerbahce" uzvar pagarinājumā, arī "Olympiacos" pārāka viesos

Šovakar ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu sērijas ar uzvarām sākušas Stambulas "Fenerbahce" un Pirejas "Olympiacos", abām virsroku ņemot izbraukuma spēlēs.
Kemnicas "Niners" basketbolisti ar Eiropas kausu. Foto: Ernesto Uhlmann/Niners Chemnitz

Bundeslīgas vicelīdere Kemnica kluba spožāko sezonu turpina ar Eiropas kausa izcīnīšanu

FIBA Eiropas kausa izcīņā otro reizi triumfējis Vācijas klubs, Kemnicas "Niners" komandai šovakar izbraukumā ar 95:105 pagarinājumā piekāpjoties Stambulas "Bahçeşehir Koleji", taču summā esot pārāka ar 180:179.
Huančo Ernangomess. Foto: Ipa/Sipa/Scanpix
7

"Panathinaikos" izgāž spēles izskaņu pret "Maccabi", "Real" - bez uztraukuma

ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīrs sācies ar Atēnu "Panathinaikos" izgāšanos savā laukumā pret Telavivas "Maccabi". Kristiska Kostasa Slukasa kļūda noslēdzošajās sekundēs maksāja grieķu klubam zaudējumu ar 87:91. Spānijas komandu spēlē intrigas bija daudz mazāk.