Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eiropas čempions Vidmars uz Ventspili nebrauks, pārceļoties uz Venēciju

Emils Ozerinskis

Eiropas čempions Vidmars uz Ventspili nebrauks, pārceļoties uz Venēciju
Gašpers Vidmars. Foto: Umana Reyer Venezia

Slovēnijas basketbola izlases pamatcentrs Gašpers Vidmars karjeru turpinās Venēcijas "Umana Reyer". Itālijas komanda vienojusies par spēlētāja izpirkšanu no Latvijas čempiones BK "Ventspils" pretinieces Čempionu līgas grupu turnīrā Turcijas komandas "Banvit".

31 gadu vecais un 210 cm garais slovēņu centrs Gašpers Vidmars pārcēlies uz Itāliju, pievienojoties Venēcijas "Umana Reyer". Itālijas komanda izpirkusi Slovēnijas izlases basketbolista līgumu no turku komandas "Banvit", kura FIBA Čempionu līgas pamatturnīrā A apakšgrupā spēlēs vienā grupā ar "Ventspili". Līdz ar to Vidmars spēlēs Čempionu līgās B apakšgrupā un tiksies ar Ainara Bagatska trenēto Bambergas "Brose".

Slovēnijas izlases sastāvā Vidmara ceļi vairākkārt pēdējā laikā krustojušies ar Latvijas basketbolu. Eiropas čempionāta finālturnīra ceturtdaļfinālā Vidmars ar deviņiem punktiem un sešām atlēkušajām bumbām palīdzēja slovēņiem apturēt Latvijas valstsvienības ceļu uz medaļām. Vēlāk Slovēnijas izlases rindās Vidmars kļuva par Eiropas čempionu. Šajā rudenī Latvijas un Slovēnijas valstsvienību ceļi krustojās Pasaules kausa kvalifikācijā, Rīgā pārākai izrādoties sarkanbaltsarkanajai izlasei. Rīgā Vidmars guva 12 punktus un sakrāja septiņas bumbas zem groziem.

Klubu karjerā, pēc pirmajiem gadiem dzimtajā Slovēnijā, Vidmars profesionāli lielākoties spēlējis Turcijā. Centra spēlētājs spēlējis "Fenerbahce", "Besiktas", "Darussafaka" un "Banvit" komandās. Basketbolista panākumu sarakstā ar klubiem ir četri Turcijas čempiona tituli.

Izmantotie resursi:
https://www.reyer.it/