Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Žalgira" budžets - 8,5 miljoni eiro, algās tērēs 5,6 miljonus

"Žalgira" budžets - 8,5 miljoni eiro, algās tērēs 5,6 miljonus
"Žalgira" galvenais treneris Šarūns Jasikēvičs
Foto: AFP/Scanpix

Lietuvas basketbola granda Kauņas "Žalgiris" vadība atklājusi, ka jaunās sezonas budžets plānots 8,5 miljonu eiro apmērā, no tiem 5,6 miljoni tikšot tērēti spēlētāju un treneru atalgojumam.

8,5 miljoni eiro ir plānotais komandas budžets, bet no tā vēl trūkstot viens miljons, jo klubs aizvien esot ģenerālsponsora meklējumos. Klubs aizvien turpina maksāt iepriekš iekrātos parādus, bet šajā sezonā spēlētāju un treneru atalgojumam tikšot tērēti 5,6 miljoni eiro. Parādos pagājušajā sezonā atmaksāti 500 000, bet šobrīd palikuši 1,2 miljoni eiro.

Pagājušā gada oktobrī klubs iepriekšējai sezonai plānoja pavisam nedaudz mazākus kopējos tēriņus - 8,4 miljonu eiro apmērā. Tiesa, sezonas izskaņa nedaudz ticis ieekonomēts un iztērēts par simt tūkstošiem eiro mazāk. "Finanšu ziņā, trešo sezonu pēc kārtas nopelnījam. Varējām atmaksāt parādus, taču ne tik daudz, cik būtu vēlējušies. Situācija ir tāda, kāda tā ir.," sacīja Pauļs Motejūns, "Žalgira" direktors.

"Gribu atzīmēt, ka, neskatoties uz sekmīgo sniegumu, atbalsts no sponsoriem ir mazinājies. Mums trūkst viena miljona, taču tā nav katastrofa. Turpinām sarunas ar potenciālajiem sponsoriem, bet šobrīd ņemam vērā pašreiz spēkā esošos līgumus," paziņoja "Žalgira" direktors. "Ceram drīzumā atrisināt šo problēmu."

No sponsoriem "Žalgiris" šajā sezonā pēc spēkā esošajiem līgumiem savākuši 7,5 miljonus, bet atlikušo daļu cer piesaistīt līdz ar ģenerālsponsora atrašanu. Esot ļoti iespējams, ka par ģenerālsponsoru kļūšot ārvalstu uzņēmums. "Situācija varētu būt labāka, bet ir normāli. Iepriekšējie līgumi bija parakstīti uz diviem trim gadiem. Piesaistot ilgtermiņa sponsorus, mēs justos stabilāk," turpināja Motejūns.

"Grūti teikt, kāpēc lietuviešu kompānijas nav ieinteresētas. Gribētu to zināt, lai varētu mainīt. Parasti saņemam atbildi, ka prasām pārāk daudz. Viņi nevēlas investēt, jo svarīgs ir tikai Lietuvas tirgus. Diemžēl jaunais Eirolīgas formāts Lietuvas uzņēmējiem nav saistošs. Savukārt ārvalstu uzņēmumi pievērš lielāku uzmanību un saredz potenciālu," sacīja direktors.

Kluba mērķi jaunajā sezonā ir triumfs Lietuvas līgā un kausā, bet Eirolīgā nav noteikts konkrēts uzvaru skaits, ko vajadzētu izcīnīt. "Tāpat kā pagājušajā sezonā, runājām ar treneri [Šarūnu Jasikēviču], ka katra spēle ir jauns izaicinājums un jauns stāsts. Uz katru spēli ir jāveido viss no jauna un jāattīsta uzvarētāja mentalitāte," skaidroja Motejūns.

"Žalgiris" jauno Eirolīgas sezonu sāks 13. oktobrī, mājās uzņemot Belgradas "Crvena Zvezda". Savukārt Lietuvas čempionātā komanda jau paspējusi piedzīvot pirmo neveiksmi - 28. septembrī "Zalgiris" izbraukumā piekāpās Klaipēdas "Neptūnas".

Izmantotie resursi:
https://www.15min.lt/24sek/naujiena...


, 2017-10-03 15:26, pirms 7 gadiem
Vot šito es saprotu, nevis kā mūsu BOMŽU VEFAM!
, 2017-10-03 15:37, pirms 7 gadiem
Jau pirms 4 stundām Sportando twitterī uzzināju, bet labi, ka vismaz kaut kad ielikāt rakstu
, 2017-10-03 15:37, pirms 7 gadiem
NONAME100 rakstīja: Vot šito es saprotu, nevis kā mūsu BOMŽU VEFAM!
HE HE !!! VEF desmit reiz mazāk spēlētājiem tērē !!!
, 2017-10-03 15:38, pirms 7 gadiem
Vot labs budzets
Slēpts komentārs: Dinamo'1988
, 2017-10-03 15:51, pirms 7 gadiem
Beidziet tak salīdzināt budžetus. Mums Dinamo toties budžets lielāks, leišiem tik basis pa lielam ir un viss, mums hoķis ir svarīgāks. Labi,ka vēl tas pats Vefs pastāv
, 2017-10-03 15:59, pirms 7 gadiem
Nu VEF budžets izskatās vienkàrši minimāls , ja salīdzina ar Žalgira budžetu 😅
, 2017-10-03 16:06, pirms 7 gadiem
cobham rakstīja: Mums Dinamo toties budžets lielāks,
lol dinamo, kas tu krievs esi ? krievu naftas nauda jau nu gan nav mūsu
Tad jau drīzāk Kurbada 200 000 būtu minējis un tas saucas hokejs mums ir svarīgāks, ne velti basī labāki rezultāti
, 2017-10-03 16:06, pirms 7 gadiem
A priekskam VEF vajag lielaku budzetu???
LBL tik un ta finala bus.VTB ,ja nepretende uz Eiroligas celazimi ar nav starpibas vai 5 -8.
, 2017-10-03 16:09, pirms 7 gadiem
nu ja grib būtu pelavu līmenī, tad jā, nevajag
, 2017-10-03 16:47, pirms 7 gadiem
cobham rakstīja: Beidziet tak salīdzināt budžetus. Mums Dinamo toties budžets lielāks, leišiem tik basis pa lielam ir un viss, mums hoķis ir svarīgāks. Labi,ka vēl tas pats Vefs pastāv
Kāds pelavam sakars ar basi ? hokejā vairākiem spēlētājiem algas jāmaksā , un jālasa visādi maisi lai alga visiem pietiek , basī 12 špīleri un var atļauties augstākas klases sportistus ar tādu pašu buģetu !!!
, 2017-10-03 17:02, pirms 7 gadiem
Lieliska iespēja salīdzināt līdzekļu "apgūšanu".

Žalgiris algām 66% (tas ir normāls %).
VEF 43%.
Dinamo R ap 20%.

droši komentējiet, ka VEF un DR ir tie interesē kālie klubi, kas tērē jauniešiem un transportam..
, 2017-10-03 18:05, pirms 7 gadiem
Daniel rakstīja: Lieliska iespēja salīdzināt līdzekļu "apgūšanu".

Žalgiris algām 66% (tas ir normāls %).
VEF 43%.
Dinamo R ap 20%.

droši komentējiet, ka VEF un DR ir tie interesē kālie klubi, kas tērē jauniešiem un transportam..
varētu padomāt,ka ja VEF ir tikai 1milj budžets tad parlidojumi ,izbraucieni un visnīcas viņiem no tā lētāk,,,, loģiski ka procentuāli sanāk dārgāk
, 2017-10-03 18:09, pirms 7 gadiem
elvison rakstīja: varētu padomāt,ka ja VEF ir tikai 1milj budžets tad parlidojumi ,izbraucieni un visnīcas viņiem no tā lētāk,,,, loģiski ka procentuāli sanāk dārgāk
Žalgiris nedauzās pa krieviju Kazahstānu un Gruziju tāpēc ietaupa.
, 2017-10-03 18:12, pirms 7 gadiem
coffijs rakstīja: Žalgiris nedauzās pa krieviju Kazahstānu un Gruziju tāpēc ietaupa.
neko jau tur neietaupa izreiķini sauso atlikumu, vnk jadaudzās apkārt abiem, un pārejais paliek algāmm ja tev ir 9milj protams vari vairāk izpausties
, 2017-10-03 18:54, pirms 7 gadiem
Daniel rakstīja: Lieliska iespēja salīdzināt līdzekļu "apgūšanu".

Žalgiris algām 66% (tas ir normāls %).
VEF 43%.
Dinamo R ap 20%.

droši komentējiet, ka VEF un DR ir tie interesē kālie klubi, kas tērē jauniešiem un transportam..
pa lielam nav tā iespēja salīdzināt, jo ne es, ne tu, nezinu visu, kas zem tā kluba ir, kaut vai tas pats vef, kādu kapeiku atmet vēl ghetto games utt.
, 2017-10-03 19:05, pirms 7 gadiem
Witcher rakstīja: lol dinamo, kas tu krievs esi ? krievu naftas nauda jau nu gan nav mūsu
Tad jau drīzāk Kurbada 200 000 būtu minējis un tas saucas hokejs mums ir svarīgāks, ne velti basī labāki rezultāti
lolololol pats. Nav tā krievu naftas nauda, bet gan tā ir nauda, ko tu un vēl miljons cilvēki maksā par gāzi iterai. Lai nosponsorētu Dinamo, pacēla katram patērētājam gāzes maksu par 10 santīmiem gadā un uz miljons patērētājiem savāca 10 miljonus, ko it kā "noziedo" Dinamo projektam..
Džordans Loids un Niks Kalatess. Foto: EPA/Scanpix
1

"Fenerbahce" uzvar pagarinājumā, arī "Olympiacos" pārāka viesos

Šovakar ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu sērijas ar uzvarām sākušas Stambulas "Fenerbahce" un Pirejas "Olympiacos", abām virsroku ņemot izbraukuma spēlēs.
Kemnicas "Niners" basketbolisti ar Eiropas kausu. Foto: Ernesto Uhlmann/Niners Chemnitz

Bundeslīgas vicelīdere Kemnica kluba spožāko sezonu turpina ar Eiropas kausa izcīnīšanu

FIBA Eiropas kausa izcīņā otro reizi triumfējis Vācijas klubs, Kemnicas "Niners" komandai šovakar izbraukumā ar 95:105 pagarinājumā piekāpjoties Stambulas "Bahçeşehir Koleji", taču summā esot pārāka ar 180:179.
Huančo Ernangomess. Foto: Ipa/Sipa/Scanpix
7

"Panathinaikos" izgāž spēles izskaņu pret "Maccabi", "Real" - bez uztraukuma

ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīrs sācies ar Atēnu "Panathinaikos" izgāšanos savā laukumā pret Telavivas "Maccabi". Kristiska Kostasa Slukasa kļūda noslēdzošajās sekundēs maksāja grieķu klubam zaudējumu ar 87:91. Spānijas komandu spēlē intrigas bija daudz mazāk.