Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Blats: "Mans sapnis - atgriezties NBA"

Andrejs Siliņš

Blats: "Mans sapnis - atgriezties NBA"
Deivids Blats
Foto: imago/Zink/Scanpix

Amerikāņu basketbola speciālists Deivids Blats, kurš aizvadījis lielisku trenera karjeru Eiropas basketbolā, atzinis, ka viņa sapnis aizvien ir atgriezties Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), kur līdz šim speciālistam bijusi minimāla pieredze.

"Man bija piedāvājumi no daudzām komandām, tai skaitā no Krievijas," sarunā ar krievu medijiem sacīja Blats. "Tomēr mans sapnis ir atgriezties NBA. Šovasar nebija brīvu vietu, bet gada laikā viss var mainīties. Tomēr, kad nāc uz jaunu komandu [domāta "Darussafaka" - aut.piez.] un kļūsti par daļu no projekta, būtu nepareizi visu pamest un doties uz ASV. Tas nebūtu godīgi. Nolēmu palikt "Darussafaka". Kas notiks tālāk - redzēsim."

58 gadus vecais Blats 2014. gada vasarā parakstīja četru gadu līgumu ar Klīvlendas "Cavaliers" par 20 miljoniem dolāru. Tomēr jau otrās sezonas vidū treneri no darba atbrīvoja. Pagājušajā vasarā Blats atgriezās Eiropā, parakstot līgumu ar ambiciozo Stambulas klubu "Darussafaka", kur strādāja kopā ar Ainaru Bagatski, Oskaru Ernšteinu un Dairi Bertānu.

Tomēr pēc pirmās kluba sezonas kļuva skaidrs, ka ambīcijas ievērojami mazinājušās, jo galvenais kluba sponsors finanšu grupa "Dogus" kļuva par Eirolīgas čempiones "Fenerbahce" titulsponsoru, bet "Darussafaka" pameta viens spēlētājs pēc otra. Bija runas arī par Blata došanos prom un speciālists bija tuvu tam, lai atgrieztos Telavivas "Maccabi", taču darījums izpalika, un jaunajā sezonā Blats turpinās darbu ar Stambulas klubu.

Tas nozīmē, ka Blatam nāksies sezonu pavadīt nevis Eirolīgā, bet Eiropas otrajā prestižākajā klubu turnīrā ULEB Eiropas kausā, kas gan pēc vienas sezonas pārtraukuma atkal solās būt ārkārtīgi spēcīgs turnīrs jau no grupu turnīra fāzes.

"Darussafaka" spēlēs A grupā pret Zagrebas "Cedevita", itāliešu "Torino", spāņu "Andorra", franču "Levallois Metropolitans" un Mārtiņa Meiera pārstāvēto Kazaņas "Unics".

Izmantotie resursi:
Советский спорт - новости футбол, хоккей,...

  +1 [+] [-]

, 2017-08-03 21:38, pirms 7 gadiem
Traki..vienu brīdi esi treneris labākajiem pasaules spēletajiem, labākajā līgā, bet nākamajā jau trenē ULEB eiropas kausa komandu..

  +2 [+] [-]

, 2017-08-03 21:50, pirms 7 gadiem
megasuns3 rakstīja: Traki..vienu brīdi esi treneris labākajiem pasaules spēletajiem, labākajā līgā, bet nākamajā jau trenē ULEB eiropas kausa komandu..
NBA spēlētājiem ir lielāka teikšana nekā treneriem. Blats aizgāja uz Cavaliers, kur bija daudz jauni un perspektīvi talanti. Tā gada 1. picks Andrew Wiggins, pagājušā gada 1. piks Entonijs Benets un Kairijs Īrvings, bet tad negaidīti Lebrons paziņoja, ka atgriezīsies mājās un Blats tika nostumts malā.

     [+] [-]

, 2017-08-04 10:04, pirms 7 gadiem
LeGM dēļ diezvai varēs kaut kur tikt

     [+] [-]

, 2017-08-04 10:21, pirms 7 gadiem
Jigsaw rakstīja: LeGM dēļ diezvai varēs kaut kur tikt
Pasūtija Blatu Lebrons...Tagad Kairijam ari viss apnicis Lberona GM sakarā,kad nekad nav labi

     [+] [-]

, 2017-08-04 15:01, pirms 7 gadiem
Bostonietis rakstīja: Pasūtija Blatu Lebrons...Tagad Kairijam ari viss apnicis Lberona GM sakarā,kad nekad nav labi
Irvings pats kā vecene negrib ar nevienu komandu rēķināties,tā espn ziņoja,iedomājies ka visi viņam izpatiks,nekas vairak par metēju un pure skoreru viņš nav ,ne defa ne kā