Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Oficiāli: Štelmahers arī jaunajā sezonā vadīs "Kalev/Cramo"

Oficiāli: Štelmahers arī jaunajā sezonā vadīs "Kalev/Cramo"
Roberts Štelmahers. Foto: Postimees Grupp/Scanpix

Latvijas vīru valstsvienības galvenais treneris Roberts Štelmahers arī jaunajā sezonā turpinās vadīt Igaunijas čempionvienību Tallinas "Kalev/Cramo", kas piedalīsies ne tikai Latvijas-Igaunijas apvienotajā līgā, bet arī VTB Vienotajā līgā.

"Sezonas beigās bijām diezgan labā kondīcijā un bijām uzņēmuši labu ritmu," Štelmahers komentārā kluba mājaslapā atzina, ka par koronavīrusa dēļ pārtraukto sezonu palikusi nepadarīta darba sajūta. "Komandu veidosim soli pa solim. Vispirms centīsimies vienoties ar labiem igauņu spēlētājiem un tad skatīsimies, kurās pozīcijās jālūkojas pēc ārzemniekiem. Katrā komandā, ko esmu trenējis, cenšos piesaistīt kvalitatīvus vietējos spēlētājus. Man radies labs priekšstats par igauņu spēlētājiem, un daži uzvārdi jau ir manā galvā. Soli pa solim mēģināsim izveidot labu komandu."

"Esam priecīgi, ka atkal varam paspiest rokas ar Robertu. Mūsu līdzšinējā sadarbība bijusi ļoti laba, un negaidītās sezonas beigas atstāja gan treneri, gan menedžmentu nemierā. VTB līgā gatavojāmies izslēgšanas turnīram, bet Latvijas-Igaunijas līgā mums bija visas iespējas izcīnīt vēsturisku pirmo vietu," sacīja kluba ģenerālmenedžeris Ramo Kasks.

Darbu Tallinas klubā turpinās arī Štelmahera asistenti - latvietis Akselis Vairogs un igauņu speciālists Indreks Reinboks. Treneru štābā būs arī ilggadējais komandas galvenais treneris Alars Varraks, kurš pēc darba Tallinā strādājis Lietuvā un Krievijā.

Sezonas pārtraukšanas brīdī "Kalev/Cramo" ieņēma trešo vietu Latvijas-Igaunijas līgā (20 uzvaras 23 spēlēs) un piekto vietu VTB līgā (astoņi panākumi 20 mačos) Aizvadītajā sezonā "Kalev/Cramo" klubs nodarbināja arī vienu latviešu basketbolistu - Aigaru Šķēli. Jau kļuvis skaidrs, ka Šķēle darbu Tallinā neturpinās, jo parakstījis līgumu ar Latvijas čempioniem "VEF Rīga".

45 gadus vecais Štelmahers pēc lieliskās spēlētāja karjeras (ULEB kausa ieguvējs u.t.t.) trenera gaitas sāka 2009. gadā un strādājis Lietuvā ("Perlas", "Lietuvos Rytas", "Pieno žvaigždes"), Polijā ("Czarni") un Latvijā ("Ventspils", "Valmiera/Ordo"). Štelmahers ar ventspilniekiem divreiz izcīnīja Latvijas čempiontitulu un reizi Baltijas čempiontitulu, bet ar valmieriešiem triumfēja Latvijas čempionātā 2016. gadā. 2019. gadā Štelmahers ar "Ventspili" kļuva par pirmo Latvijas-Igaunijas līgas čempionu.

Ilggadējā Latvijas izlases vērtība spēlētāja karjeras laikā kopš pērnās vasaras ir arī Latvijas vīru izlases galvenais treneris, bet iepriekš valstsvienībā strādājis arī kā asistents.

Izmantotie resursi:
https://bckalev.ee/


Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.
Kemnicas "Niners" basketbolists Kaza Kadžemi-Kīns ar bumbu. Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa pirmajā finālspēlē pārliecinoši uzvar Vācijas klubs

Savam pirmajam lielajam titulam pietuvojusies Kemnicas "Niners", FIBA Eiropas kausa fināla pirmajā kaujā savā laukumā ar 85:74 pārspējot Stambulas "Bahçeşehir Koleji".
Džabari Pārkers ar bumbu pret Zeku Līdeju. Foto: AFP/Scanpix

''Barcelona'' pagarina līgumu ar bijušo NBA drafta otro numuru Pārkeru

Spānijas ACB līgas un ULEB Eirolīgas grands ''Barcelona'' pavēstījis par līguma pagarināšanu ar kādreizējo NBA drafta otro numuru Džabari Pārkeru līdz 2026. gadam.