Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Žalgiris" piesaista amerikāņu aizsargu Vasturiju, līgums uz 2+1 sezonu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Žalgiris" piesaista amerikāņu aizsargu Vasturiju, līgums uz 2+1 sezonu
Stīvs Vasturija. Foto: Imago Sport/Scanpix

Baltijas spēcīgākais basketbola klubs Kauņas "Žalgiris" parakstījis līgumu ar amerikāņu aizsargu Stīvu Vasturiju. Vienošanās noslēgta uz divām sezonām, līgumā iekļauta iespēja sadarbību turpināt uz vēl vienu sezonu.

24 gadus vecais Stīvs Vasturija pagājušajā sezonā spēlēja Vācijas Bundeslīgā, pārstāvot Vehtas "Rasta". Komanda ar 12 uzvarām un deviņiem zaudējumiem kopvērtējumā ieņēma sesto vietu, Bundeslīgā pavisam spēlēja 17 vienības. Amerikānis vidēji izcēlās ar 11,8 punktiem un 5,3 rezultatīvām piespēlēm.

Tagad Vasturija pievienojies ULEB Eirolīgā spēlējošajam Kauņas "Žalgirim", noslēdzot divu gadu līgumu, bet tajā iekļauta arī trešā gada opcija. Tā viņam būs ceturtā profesionālā komanda karjerā. Pusgada garumā Vasturija pārstāvēja Berlīnes "Alba", tad devās uz Spānijas otro līgu, lai pēc tam atgrieztos Vācijā un pievienotos "Rasta".

Viņš netika izvēlēts Nacionālās basketbola asociācijas draftā. Laika posmā no 2013. līdz 2017. gadam Vasturija spēlēja NCAA, pārstāvot "Notre Dame". Noslēdzošajā sezonā aizsargs atzīmējās ar 13,1 punktu, tālmetienos izceļoties ar 35%, izcīnīja 3,9 atlēkušās bumbas un atdeva 3,3 rezultatīvas piespēles.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/bczalgiris/stat...