Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Lomažam ASVEL rindās pievienojas divkārtējais NBA čempions Noriss Kols

Andrejs Siliņš

Lomažam ASVEL rindās pievienojas divkārtējais NBA čempions Noriss Kols
Noriss Kols. Foto: PA Wire / Scanpix

Latviešu basketbolista Riharda Lomaža pārstāvētais Francijas klubs Lionas Vilērbānas ASVEL parakstījis divu gadu līgumu ar amerikāņu aizsargu Norisu Kolu, kurš 2012. un 2013. gadā Maiami "Heat" rindās kļuva par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionu.

"Noriss ir spēlētājs, kurš sevi pierādījis NBA, Eirolīgā un arī Francijas līgā. Viņš zina, kā pielāgot savu spēli katrai situācijai un būs īsts uzbrukuma līderis mūsu komandā," komandas vareno papildinājumu komentēja kluba prezidents Tonijs Pārkers. 2013. gada NBA finālsērijā Kola pārstāvētā "Heat", ko pārstāvēja tādas superzvaigznes kā Lebrons Džeimss, Dveins Veids, Kriss Bošs un Rejs Alens, septītajā spēlē uzveica tieši tobrīd Pārkera pārstāvēto Sanantonio "Spurs".

2011. gadā 188 centimetrus garo aizsargu pirmās kārtas beigās ar 28. numuru draftēja Čikāgas "Bulls", bet drafta naktī maiņas darījumu rezultātā nonāca "Heat". Floridas komandā Kols pavadīja četrarpus sezonas, bet 2015. gada ziemā tika aizmainīts uz Ņūorleānas "Pelicans". Nākamo sezonu aizsargs nospēlēja Ķīnā, bet sezonas izskaņā atgriezās NBA, pievienojoties Oklahomsitijas "Thunder". NBA karjerā Kols piedalījās 360 mačos, vidēji gūstot 7,0 punktus, atdeva 2,7 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 2,0 atlēkušās bumbas. 68 izslēgšanas turnīru mačos vidēji 4,3 punkti, 1,4 piespēles un 1,2 bumbas.

Eirolīgā Kols debitēja 2017. gada rudenī Telavivas "Maccabi" sastāvā, bet nākamo sezonu Eiropas prestižākajā klubu turnīrā aizsargs spēlēja Podgoricas "Buducnost" rindās. Divās sezonās Eirolīgā Kolam vidēji 14,0 punkti, 4,1 rezultatīva piespēle un 2,5 bumbas pie groziem.

Tāpat Kols uzspēlējis itāliešu "Sidigas Avellino", bet aizvadītajā sezonā Francijas līgā un ULEB Eirokausā spēlējošajā "Monaco". Kolam šosezon visos turnīros kopā vidēji 13,6 punkti, 4,5 piespēles, 2,1 bumba zem groziem un 1,0 pārtverta bumba.

ASVEL aizvadītajā sezonā Francijas čempionātā izcīnīja 20 panākumus 24 mačos un ierindojās trešajā vietā, bet Eirolīgas atgriešanās sezonā izcīnīja desmit uzvaras 28 mačos un palika 15. pozīcijā. Arī nākamsezon ASVEL spēlēs Eirolīgā.

Rihardam Lomažam ir spēkā līgums ar ASVEL arī uz nākamo sezonu. Debijas sezonā latviešu aizsargs vidēji iemeta 4,9 punktus.

Izmantotie resursi:
https://ldlcasvel.com/