Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Talts noslēdz karjeru un kļūst par "Tartu Universitātes" sporta direktoru

Emils Ozerinskis

Talts noslēdz karjeru un kļūst par "Tartu Universitātes" sporta direktoru
Janars Talts. Foto: TÜASK

Pieredzējušais Igaunijas basketbolists Janars Talts pēc zaudējuma Igaunijas čempionāta finālsērijā noslēdzis savu spēlētāja karjeru un atgriezies Tartu, kļūstot par "Tartu Universitātes" sporta direktoru.

36 gadus vecais Janars Talts aizvadītajā sezonā pārstāvēja Igaunijas galvaspilsētas komandu Tallinas "Kalev/TLU", kura Latvijas-Igaunijas līgas regulāro sezonu noslēdza desmitajā vietā un izslēgšanas spēļu turnīrā neiekļuva. Taču Igaunijas līgas play-off mačos "Kalev/TLU" tika galā gan ar "Tartu Universitāti", gan ar "TalTech", iekļūstot turnīra finālā. Finālsērijā "Kalev/TLU" gan bez ierunām piekāpās Igaunijas basketbola flagmanim Tallinas "Kalev/Cramo". Talts savā pēdējā Igaunijas līgas izslēgšanas spēļu turnīrā aizvadīja desmit spēles, gūstot 5,4 punktus un izcīnot 5,5 atlēkušās bumbas.

Karjeras laikā Talts ieguvis četrus Igaunijas čempiontitulus un kļuvis arī par Vācijas čempionu. Abas valstīs vairākkārt basketbolists izcīnījis kausus, kā arī atzīts par individuāli vienu no labākajiem Igaunijas basketbolistiem. Visspilgtāk līdzjutējiem Talts palicis atmiņā ar Tartu komandā pavadīto laiku un tieši tur viņš atgriezies pēc kedu kāršanas uz nagliņas. Talts nekur no basketbola nepazudīs, kļūdams par "Tartu Universitātes" basketbola kluba sporta direktoru.

Vēl viens papildinājums "Tartu Universitātes" darbinieku štābā ir Roberts Pētersons, kurš aizvadītajā sezonā pildīja spēlējošā menedžera pienākumus "Valgā/Valkā", kura gan Igaunijas līgas play-off turnīrā neiekļuva. Pētersons pārņems "Tartu Universitātes" menedžera posteni, bet komandas galvenā trenera amatu saglabās Prits Vene.

Tikmēr "Avis Rapla" vienojusies ar galveno treneri Tomasu Anuku par palikšanu amatā. Anuks arī nākamajā sezonā vadīs Raplas vienību, kurā Latvijas - Igaunijas līgā šosezon ieņēma septīto vietu, bet Igaunijas izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā negaidīti zaudēja Pērnavas vienībai. Savukārt "TalTech" basketbolistus, kuri Igaunijas līgā sezonu noslēdza ar bronzu, nākamsezon trenēs Gerts Kullamē.

Izmantotie resursi:
https://korvpall24.ee/

  +1 [+] [-]

, 2019-06-03 14:44, pirms 5 gadiem
Cerams Latvijas komandas arī laicīgi un kārtīgi komplektēs sastāvus jo šajā sezonā cerēja Igauņus pārspēt bet Igauņu klubi vairāk uzvaru izcīnija.