Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Krievijas Basketbola federācija vēlas tiesā piedzīt 58 miljonus rubļu no VTB līgas

Krievijas Basketbola federācija vēlas tiesā piedzīt 58 miljonus rubļu no VTB līgas
VTB līgas prezidents Sergejs Ivanovs skaita miljonus
Foto: Itar-Tass/Scanpix

Maskavas arbitrāžas tiesa pirmdien, 6. februārī, izskatīs sabiedriskās organizācijas "Krievijas Basketbola federācija" prasību pret autonomo bezpeļņas organizāciju "Vienotā basketbola līga" par 58,635 miljonu rubļu piedziņu, medijiem paziņojis tiesas pārstāvis. Arbitrāžas tiesa jau agrāk noteica, ka 15. februārī notiks uzklausīšana VTB prasības lietā pret federāciju par 35,337 miljoniem rubļu.

Tiesas pārstāvis paziņoja, ka prasītājs prasa piedzīt aizņēmumu, lauzt vienošanos par ziedojumu, atcelt ziedojumu, atmaksāt naudas līdzekļus, kas nav izmantoti paredzētajiem līdzekļiem un lauzt līgumu par reklāmas pakalpojumu sniegšanu.

Federācijas izpilddirektore un ģenerālsekretāre Natālija Galkina decembrī paziņoja, ka federācija plāno iesniegt prasību tiesā par 55 miljoniem rubļu, kurus KBF pārskaitījusi VTB līgai 2010. gada sezonas sarīkošanai.

Galkina teikusi, ka KBF palūgusi līgai uzrādīt dokumentus, kas apliecinātu līdzekļu izmantošanu paredzētajiem mērķiem – kopskaitā vairāk nekā 44 miljonus rubļu, taču saņēmusi atteikumu. Papildus 2010. gada sezonā KBF piešķīrusi līgai bezprocentu aizdevumu 9 miljonu rubļu apmērā, kas joprojām nav atmaksāts.

KBF sadarbībā ar VTB banku īstenoja mērķprogrammu VTB līgas atbalstam, taču līga pārkāpusi likumdošanu un nav iesniegusi atskaiti par izlietotajiem līdzekļiem.

Pati līga jau agrāk prasīja 35 miljonus rubļu, kas apsolīti 2011. gada sezonas norisei, taču Krievijas Basketbola federācija savas saistības nav izpildījusi.

Atbildētājs prasību neatzīst. Pēc federācijas pārstāvja vārdiem, līdzekļi bijuši paredzēti čempionāta finansēšanai, taču sacensības jau beigušās, tāpēc atbildētājs “ir gatavs veikt pārrunas, lai līdzekļi tiktu pārskaitīti citiem mērķiem”.

VTB līgu pārstāvošais advokāts Sergejs Jerohovs uzskata, ka “prasītāja prasības ir neapšaubāmas un tās jāapmierina”.

Līgas prezidents Sergejs Ivanovs 2011. gada jūnijā intervijā laikrakstam “Sport-Express” paziņoja, ka federācija ir bankrotējusi. “Man nav konflikta ar federāciju. Prasības – ir. Vispirms jāatmaksā VTB līgai nozagtos 35 miljonus rubļu. Mums šī nauda ir vajadzīga, tā iekļauta turnīra budžetā.”

Ivanovs norādīja, ka 35 miljoni pazuduši iepriekšējā prezidenta Sergeja Černova pilnvaru laikā, bet pašreizējais prezidents Aleksandrs Krasņenkovs pirms stāšanās amatā apsolījis kompensēt parādus.

Krasņenkovs decembrī intervijā aģentūrai “R-Sport” paziņoja, ka federācija norēķinājusies ar kreditoriem, bet VTB līgas prasītie 35 miljoni nav apstiprināti dokumentāli, tāpēc federācijai nav iemesla šo naudu izmaksāt.

“Mēs neiejaucamies VTB līgas lietās. Vienkārši sanāca tā, ka pilnvaru pārņemšanas laikā, daudzi dokumenti dažādu iemeslu dēļ nebija pieejami. Gada laikā spējām nomaksāt parādus. Taču nosacītos parādus, kurus neapstiprina nekādi dokumenti, nav nekāda iemesla izmaksāt.”

VTB līgas pārstāvji atteikušies no sarunām. “Domāju, ka tiesas lēmums gan VTB līgai, gan KBF būs labākā izeja. Tad kļūs skaidrs, kurš, cik un kam ir parādā. Tas ir civilizēts attiecību noskaidrošanas veids, nekā briesmīga. Taču uzskatu, ka par visu varēja vienoties pārrunu ceļā. Kad palūdzām VTB līgu palīdzēt tikt galā ar dokumentiem, mums atbildēja, ka tos neuzrādīs, būs tiesa.”

Agrāk VTB Vienotās līgas direktors Andrejs Širokovs atteicās komentēt KBF vadītāju izteikumus, taču norādīja, ka “pirmā tiesas sēde par VTB līgas prasību 35 miljonu rubļu apmērā jau bijusi un tiesa pieņēmusi to izskatīšanai, bet federācijas pretprasības tikušas noraidītas”. “Līgas vadība jau sen pieņēma lēmumu pārtraukt sarunas ar KBF šajā jautājumā un iesniegt prasību tiesā,” teica Širokovs.

Krasņenkovs nostājās opozīcijā VTB Vienotās līgas darbībai, uzskatot, ka Krievijas čempionātu nākotnē jārīko 2010. gadā dibinātajai Profesionālajai Basketbola līgai, kura 2011. gadā ieguva ULEB biedra statusu.

“VTB līga varētu pastāvēt kausa izcīņas formātā,” decembrī teica KBF prezidents. “Varbūt līgai derētu nodarboties ar studentu basketbolu un izveidot VTB studentu līgu, kur tieši nepieciešama sponsoru piesaiste. Man šķiet, ka tās būtu ļoti skatāmas sacensības un saņemtu atbalstu no visām pusēm”.

"Lūdzām visas ieinteresētās puses no Krievijas un sporta ministriju apspriest PBL un VTB apvienošanos. Sapulcējās KBF, PBL un ministrija. Visi vienprātīgi izteicās, ka prioritātei jābūt nacionālajam čempionātam. Ja notiks apvienošanās, PBL jākļūst par tās bāzi. Kad runājām par PBL paplašināšanu, paši klubi aizstāvēja viedokli, ka tai vispirms jānotiek, pievienojot Krievijas klubus. KBF un ministrija to atbalstīja. Ja kādi ārzemju klubi gribēs spēlēt mūsu čempionātā, šis jautājums var tikt izskatīts, taču, cik zinu citu nacionālo federāciju viedokli, arī viņu prioritāte ir spēcīgs iekšējais čempionāts."

Izmantotie resursi:
Главные новости часа | Лента новостей "РИА...


, 2012-02-03 16:51, pirms 12 gadiem
Nuu vareeja jau pieraskstiit, cik tas sanāk repšikos, ventos, vai kaut vai latos! Nav smuki taa!
, 2012-02-03 17:01, pirms 12 gadiem
XEdgarsX rakstīja: Nuu vareeja jau pieraskstiit, cik tas sanāk repšikos, ventos, vai kaut vai latos! Nav smuki taa!
58 miljoni rubļu, pēc maniem aprēķiniem sanāk ~ 1 miljons latu
, 2012-02-03 17:15, pirms 12 gadiem
Ja tiesa tā lems, tad VEFam arī būs jāmaksā (proporcionāli savam ieguldījumam līgā).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-02-03 20:49, pirms 12 gadiem
Cik tas ir tugrikos vai zimbabves dolāros?
Ife Lundbergs pret Vaņu Marinkoviču. Foto: imago images/Scanpix

Banki ''Virtus'' vai ''Baskonia'': Vitorijā noskaidros Eirolīgas play-off dalībnieci

Šovakar pulksten 21.30 Spānijas pilsētā Vitorijā tiks aizvadīta izšķirošā ULEB Eirolīgas pārspēļu jeb play-in spēle starp vietējo ''Baskonia'' un Lukas Banki trenēto un Riharda Lomaža pārstāvēto Boloņas ''Virtus''. Uzvarētāja tiks pie astotās vietas izslēgšanas spēļu bildē un ceturtdaļfināla dueļa pret pašreizējo čempioni Madrides ''Real''. Mača translācija kanālā ''Go3 Sport 1''.
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.
Kemnicas "Niners" basketbolists Kaza Kadžemi-Kīns ar bumbu. Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa pirmajā finālspēlē pārliecinoši uzvar Vācijas klubs

Savam pirmajam lielajam titulam pietuvojusies Kemnicas "Niners", FIBA Eiropas kausa fināla pirmajā kaujā savā laukumā ar 85:74 pārspējot Stambulas "Bahçeşehir Koleji".