Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Kuzminsks: "Nedēļas laikā no populārākā sportista esmu kļuvis par ienaidnieku"

Kuzminsks: "Nedēļas laikā no populārākā sportista esmu kļuvis par ienaidnieku"
Mindaugs Kuzminsks
Foto: FIBA

Lietuvas basketbola izlases uzbrucējs Mindaugs Kuzminsks pirms dažām dienām panāca vienošanos ar Daira Bertāna pārstāvēto Itālijas klubu Milānas "Olimpia". Intervijā portālam 15min.lt Kuzminsks izskaidroja savu situāciju un to, kādēļ neatgriezās Kauņas "Žalgirī".

- Kādēļ Milāna?
- Pēc horoskopa esmu svari, man ir ļoti sarežģīti pieņemt svarīgus lēmumus. Trīs dienas lauzīju galvu, runāju ar klubiem, treneriem, vaicāju citu domas, izsvēru plusus un mīnusus… Tā sanāca, ka Milāna kļuva par pieņemamāko variantu. Pirmkārt, līgums nav tikai līdz sezonas beigām, bet gan arī uz nākamo gadu. "Olimpia" man izteica elastīgāko piedāvājumu un ļoti vēlējās mani iegūt. Ne viss, kas rakstīts medijos, ir tiesa, bet domāju, ka lēmums bija pareizs.

- Vai tevi nemāca šaubas, ņemot vērā sliktos rezultātus Eirolīgā un runas par slikto atmosfēru ģērbtuvē?
- Domāju, ka komandas rezultāti un atmosfēra ģērbtuvē ir ļoti atkarīgi viens no otra. Dabiski, ka tas viss iznāk uz āru. Dod Dievs, lai rezultātu uzlabotos. Pirms Milānas izvēlēšanās runāju ar droši vien vismaz 20 cilvēkiem, vaicājot gan par komandu, gan treneriem, atmosfēru utt. Ļoti daudz runāju ar Mantu Kalnieti [kurš spēlē Milānā], un viņš ļoti godīgi pastāstīja par klubā esošo situāciju. Rezultāti neapmierina ne klubu, ne spēlētājus, jo tika investēta liela nauda labos spēlētājos. Taču Milānā redzu potenciālu. Runāju ar treneri un ceru, ka viss būs kārtībā.

- Vai lasīji dusmīgos komentārus?
- Domāju, ka reakcija būtu tāda pati arī tad, ja izvēlētos jebkuru citu klubu, kas nav "Žalgiris". Tagad jokoju, ka pirms nedēļas tiku izraudzīts par populārāko sportistu [Lietuvā], bet tagad esmu kļuvis par nācijas ienaidnieku numur viens (smejas). Nav pārāk patīkami saņemt tādas vēstules, kurās cilvēki vēlas, lai es tiktu savainots vai nekad vairs nespēlētu izlasē. Jo īpaši pēc tam, kad vasarā man tika sniegta medicīniskā palīdzība un Eiropas čempionāta astotdaļfinālā spēlēju ar sakostiem zobiem. Taču es saprotu to cilvēku vilšanos. Ko gan lai dara. Taču izteiktais atbalsts varbūt pat bija lielāks [nekā negācijas], tāpēc nevēlos žēloties.

- Cik reāli bija spēlēt "Žalgirī"?
- Ar "Žalgiri" runājām decembra vidū. Daudz runājām, tomēr tagad ir sezonas vidus un viņi gribēja iet uz priekšu, kamēr es vēl vēlējos gaidīt piedāvājumus otrpus okeānam. Uzskatu, ka "Žalgiris" izdarīja visu no sevis iespējamo, taču sanāca tā, ka pārcēlos uz Milānu. Izsverot visus plusus un mīnusus, šis variants man bija labākais. "Žalgiris" tagad spēlē nereālu basketbolu. Manās trešā un ceturtā numura pozīcijās viņiem ir Ulanovs, Jankūns, Vaits, kuri tagad ir ļoti labā formā. Un domāju, ka reizēm jauns spēlētājs var dot komandai ne tikai jaunas vēsmas, bet arī to izjaukt. Kopš aiziešanas no "Žalgira" aizritējuši četrarpus gadi. Ļoti vēlējos atgriezies šajā arēnā, satikt līdzjutējus, bet baidos, ka tagad tikšu izsvilpts (smejas).

- Kādēļ neizdzīvoji NBA?
- Gluži kā visur citur basketbolā – jo īpaši NBA -, nepieciešams būt pareizajā vietā pareizajā laikā. Šķita, ka pirmajā sezonā tieši tā arī bija, bet situācija mainījās. Nedaudz žēl, jo domāju, ka varu tur spēlēt. Taču varu arī būt lepns, ka tur biju. Sezonas vidus nav piemērotākais brīdis jaunas NBA komandas atrašanai – vieni jau ir aizpildījuši visu algu budžetu, bet citām komandām nav vakanču sastāvā. Vēlme spēlēt bija lielāka par vēlmi gaidīt. Nav nekādas nožēlas. Nākotnē gribu tur atgriezties, bet pats galvenais, ka izdarīju visu, ko vēlējos,- pārbaudīju sevi NBA. Kā jau teicu, cerība mirst pēdējā, tāpēc ticu, ka vēl varēšu atgriezties NBA.

- Cik tuvu biji palikšanai NBA?
- Bija iespējas parakstīt divpusējo līgumu, taču nevēlējos doties uz G līgu un mētāties no vienas komandas uz otru. Labāk ir atgriezties Eiropā, kur arī līmenis ir neticami augsts.

Izmantotie resursi:
https://www.15min.lt/24sek/naujiena...


, 2018-01-03 17:52, pirms 6 gadiem
Dažreiz sportacentrs tiešām atgādina kādu dzelteno portālu, kur žurnaļugas tik domā, kā labāk izraut virsrakstu no konteksta.
, 2018-01-03 17:54, pirms 6 gadiem
gohardorgohome rakstīja: Dažreiz sportacentrs tiešām atgādina kādu dzelteno portālu, kur žurnaļugas tik domā, kā labāk izraut virsrakstu no konteksta.
Tas lai rakstu kāds atver !!! HE HE !!!
, 2018-01-03 17:59, pirms 6 gadiem
gohardorgohome rakstīja: Dažreiz sportacentrs tiešām atgādina kādu dzelteno portālu, kur žurnaļugas tik domā, kā labāk izraut virsrakstu no konteksta.
Nu jau sen tā vairs nav "dzelteno" prakse, pat lielie pasaules mediji izmanto clickbaitus, tā ka sāc pierast.
, 2018-01-03 18:00, pirms 6 gadiem
nabadzibas_smaka_115766909171922 rakstīja: Tas lai rakstu kāds atver !!! HE HE !!!
Pāris klikšķu vairāk jau būs, bet Suveizda citreiz mēģina sevi pasniegt kā nopietnu žurnālistu Ar šādiem virsrakstiem kaut kā nesanāk.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-01-03 18:09, pirms 6 gadiem
Kārtējais debilais clickbait virsraksts, BRAVO!
, 2018-01-03 18:28, pirms 6 gadiem
Tātad ne tikai Latvijā ir tādi "līdzjutēji"...
Slēpts komentārs: mareks_radevics_1715471712036154
, 2018-01-03 20:35, pirms 6 gadiem
cik daudz kaitē māņticības , horoskopi, velak un šaubigi pieņemti lēmumi.
, 2018-01-03 21:18, pirms 6 gadiem
tommy90 rakstīja: Tātad ne tikai Latvijā ir tādi "līdzjutēji"...
tādi ir visur
Džordans Loids un Niks Kalatess. Foto: EPA/Scanpix

"Fenerbahce" uzvar pagarinājumā, arī "Olympiacos" pārāka viesos

Šovakar ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu sērijas ar uzvarām sākušas Stambulas "Fenerbahce" un Pirejas "Olympiacos", abām virsroku ņemot izbraukuma spēlēs.
Mirklis no Stambulas "Bahçeşehir Koleji" un Kemnicas "Niners" otrās finālspēles. Foto: FIBA

Bundeslīgas vicelīdere Kemnica kluba spožāko sezonu turpina ar Eiropas kausa izcīnīšanu

FIBA Eiropas kausa izcīņā otro reizi triumfējis Vācijas klubs, Kemnicas "Niners" komandai šovakar izbraukumā ar 95:105 pagarinājumā piekāpjoties Stambulas "Bahçeşehir Koleji", taču summā esot pārāka ar 180:179.
Huančo Ernangomess. Foto: Ipa/Sipa/Scanpix
7

"Panathinaikos" izgāž spēles izskaņu pret "Maccabi", "Real" - bez uztraukuma

ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīrs sācies ar Atēnu "Panathinaikos" izgāšanos savā laukumā pret Telavivas "Maccabi". Kristiska Kostasa Slukasa kļūda noslēdzošajās sekundēs maksāja grieķu klubam zaudējumu ar 87:91. Spānijas komandu spēlē intrigas bija daudz mazāk.