Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Ventspils" pie Freimaņa Ušakā meklēs otro uzvaru Čempionu līgā

"Ventspils" pie Freimaņa Ušakā meklēs otro uzvaru Čempionu līgā
Kristaps Janičenoks un "Ventspils" aizvadīs pirmo izbraukuma spēli Čempionu līgā
Foto: bkventspils.lv

Šovakar Turcijas pilsētā Ušakā pulksten 19:00 “Ventspils” basketbolisti uzsāks jau trešo FIBA Čempionu līgas regulārās sezonas spēli, C grupas turnīrā tiekoties ar vietējo “Muratbey Ušak Sportif” komandu, ko pārstāv latviešu spēka uzbrucējs Rolands Freimanis.

C grupas spēles, 3. kārta

DatumsLaiksSpēleRezultāts
1.11.21:30Openjobmetis Varese - PAOK70:75
2.11.19:00Neptunas - ASVEL
2.11.19:00Muratbey Ušak Sportif – Ventspils
2.11.19:30Rosa Radom – EWE Baskets

Labākais spēlētājs ārā, jāmeklē veselie

Ventspilnieki debiju Čempionu līgā sākusi ar vienu uzvaru un vienu zaudējumu. Pirmajā mačā Ventspilī nācās piedzīvot sāpīgu zaudējumu vāciešu “EWE Baskets” (76:77), bet pirms nedēļas turpat savā laukumā ar 74:53 sagrauta Polijas vicečempione “Rosa Radom”. Šim panākumam gan sekoja īpaši sāpīgs zaudējums Rīgā pret “Barons kvartāls” vienību (62:66). Nē, īpaši sāpīgs tas nebija tamdēļ, ka pirmais jaunajā Latvijas čempionāta sezonā, bet gan tāpēc, ka tas nesa sev līdzi krietni nozīmīgāku zaudējumu ilgtermiņā – vienā no spēles epizodēm otrajā puslaikā līdz šim labākais “Ventspils” spēlētājs šajā sezonā Andrejs Gražulis piedzīvoja šaušalīgu traumu, kā rezultātā viņam priekšā ilgstošs atveseļošanās process.

Komanda palikusi bez tās kapteiņa, taču ar šī amata pienākumu veikšanu vajadzētu tikt galā citiem, piemēram, Kristapam Janičenokam (šos pienākumus jau veica mačā pret poļiem), kurš tieši pret “Baronu” atgriezās laukumā pirmoreiz pēc pavasarī gūtā savainojuma izārstēšanas. Tomēr Gražulis bija labākais komandas spēlētājs un izteikts līderis savā pozīcijā. Turklāt veselības likstas piemeklējušas arī citu ceturto numuru Edgaru Žeļoni, bet Māris Ziediņš iepriekš mocījās ar veselību un jebkurā gadījumā nav sevi pagaidām apliecinājis kā reālu rotācijas spēlētāju.

Pagaidām kluba vadība neplāno nekavējoties meklēt papildinājumu, taču neesot izslēgts, ka laika gaitā papildspēki varētu tikt piesaistīti tieši Gražuļa pozīcijā. Pret “baroniem” nespēlēja arī Rihards Kuksiks un Aigars Šķēle, bet joprojām laukumā nav gatavs nākt Māris Gulbis, un pirmssezonā bieži aprunātais dziļais ventspilnieku sastāvs ļoti strauji kļuvis stipri plānāks.

”Ventspils” atlikušo spēļu kalendārs C grupā

DatumsLaiksSpēle
2.11.19:00Muratbey Sportif – Ventspils
9.11.19:00Ventspils – Openjobmetis Varese
15.11.21:30ASVEL – Ventspils
22.11.19:00Ventspils – Neptūnas
30.11.19:00PAOK – Ventspils
7.12.21:00EWE Baskets – Ventspils
14.12.19:30Rosa Radom – Ventspils
21.12.19:00Ventspils – Muratbey Sportif
4.01.21:30Openjobmetis Varese – Ventspils
10.01.19:00Ventspils – ASVEL
18.10.19:00Neptūnas – Ventspils
24.01.19:00Ventspils – PAOK

Turki, kas nesvaidās ar naudu

Spēļu kalendārs gan sastāva izmaiņām nepielāgojas, tamdēļ visiem spēlēt gatavajiem jābūt pilnā gatavībā parādīt savu labāko sniegumu laukumā. Īpaši šovakar, kad pretī stāsies viena no bagātā Turcijas čempionāta komandām “Muratbey Ušak Sportif”, kas pagājušajā sezonā finišēja septītajā vietā savā čempionātā un šosezon otro reizi pieteikusi sevi arī starptautiskajā apritē. 2014./2015. gada sezonā “Ušak Sportif” iekļuva FIBA Izaicinājuma kausa Last16 kārtā (”Ventspils” togad startēja ULEB Eiropas kausā), bet pagājušajā sezonā komanda starptautiskajā arēnā nebija redzama.

Klubs dibināts vien pirms desmit gadiem, bet Turcijas elitē spēlē tikai ceturto sezonu. No iepriekšējām trim divās izdevās iekļūt izslēgšanas turnīrā, taču tālāk par ceturtdaļfinālu tikt nav izdevies. Tiesa, jau pieminēju, ka Turcijas čempionāts tiek uzskatīts par naudīgāko līgu visā Eiropā un arī Ušakas klubam līdzekļu, lai nokomplektētu pieklājīgu sastāvu, netrūkst. Ušakā ir aptuveni pusmiljons iedzīvotāju, bet basketbola kluba budžets šai sezonai tiek lēsts plus mīnus 1.6 miljonu apmērā jeb pusmiljons vairāk nekā kluba rīcībā bija pagājušajā sezonā.

Komandā sapulcināti septiņi ārzemnieki, pieci amerikāņi un divi baltieši – bez Rolanda Freimaņa arī lietuviešu centrs Ēvalds Kairis. Freimanis pēdējos mačos kļuvis statistikas ailēs pamanāmāks (16 punkti pret Ankaras TED, 15 punkti pret Eirolīgā spēlējošo “Anadolu Efes”), bet Kairim šī ir pirmā pieredze ārpus dzimtās Lietuvas un pagaidām 26 gadus vecais centrs nav nostabilizējies Ušakas komandas rotācijā (sensacionālajā uzvarā pār “Fenerbahce” Kaira kontā deviņi gūti punkti, bet atsevišķos mačos tā arī palicis uz rezervistu soliņa).

Džeremijs Heizels (Boloņas “Virtus”, “Elan Chalon”) nespēja attaisnot uz sevi liktās cerības un jau atbrīvots, bet vietā nācis Diandželo Herisons, kurš komandā bija jau pagājušajā sezonā, bet līdz šim nebija spējis atrast sev piemērotu vietu karjeras turpināšanai, un “Ušak Sportif” labprāt pieņēma 23 gadus veco amerikāni atpakaļ. Spēcīgo spēka uzbrucēju Derilu Monro un aizsargu Marku Laionsu ventspilnieki atcerēsies nelabprāt – šo kungu virsvadībā pagājušajā sezonā “Ventspils” izkrita FIBA Eiropas kausa astotdaļfinālā. Laionss divos mačos pret kurzemniekiem izcēlās ar attiecīgi 22 punktiem un 24 punktiem, ka arī astoņām piespēlēm, bet Monro Ventspilī iemeta 29 punktus, kamēr otrajā mačā mājās izcēlās ar 17 un astoņām bumbām zem groziem. Vēlāk abi aizveda Rišonas “Maccabi” līdz pirmajam Izraēlas čempiontitulam vēsturē, un Monro kļuva gan par visas sezonas, gan fināla vērtīgāko spēlētāju. Abi ir līderi arī Ušakas komandā, pirmajos četros (pirms regulārā turnīra divas spēles arī kvalifikācijā) mačos vidēji gūstot attiecīgi 16 un 10,2 punktus, Laionss pievienojis 4,2 piespēles, bet Monro – 7,0 izcīnītas bumbas.

Tāpat sevi sezonas ievadā apliecinājis arī 196 centimetrus garais Šakvils Makisiks, kurš vidēji izcēlies ar 11,5 punktiem un 4,8 bumbām. Savukārt garajā galā klubs papildinājis sastāvu ar Zeku Ogustu, kuram šis būs pirmais gads profesionāļos, bet savā pēdējā koledžu basketbola karjeras gadā 208 centimetrus garais centrs vidēji guva 14 punktus un izcīnīja 10,7 bumbas, kā arī bloķēja 1,1 metienu. Ja kopumā par Turcijas klubiem izskan viedoklis, ka spēlētāji tiek pārmaksāti un ar naudas līdzekļiem tie rīkojas neapdomīgi, tad Ušakas vienība, kurai pieejamie resursi varbūt nav tik lieli kā citiem, prot atrast labus spēlētājus par atbilstošu atalgojumu. Uz to balstīta kluba politika, un tai jau ir pirmie augļi – pagājušajā sezonā piesaistītais kanādiešu centrs Kems Birks izmantoja Ušakas piedāvāto platformu un no tās atspērās līgumam ar Pirejas “Olympiacos” (neoficiāla informācija liecina, ka Birka kontrakta apmērs ir tikpat liels, cik viss “Sportif” kluba pagājušās sezonas budžets – 1,1 miljons, tiesa, divās sezonās).

0:29 pret PAOK, uzvara pār “Fenerbahce”

Jauno sezonu “Ušak Sportif” sākusi mainīgām sekmēm, kas arī lika veikt izmaiņas un papildinājumus komandas sastāvā. Pamatīgās snieguma šūpoles apliecina kaut vai viens fakts - pirmssezonā vienā no pārbaudes spēlēm komanda sāka maču ar 0:29 pret Žaņa Peinera pārstāvēto PAOK un zaudēja bez variantiem, bet sezonas pirmajā oficiālajā spēlē sagādāja sensāciju, ar 71:70 apspēlējot Eirolīgas vicečempioni un Turcijas čempioni Stambulas “Fenerbahce”. Četrās aizvadītajās spēlēs vietējā līgā izcīnīti divi panākumi, kas dod astoto vietu tabulā. Freimanis vidēji 25 minūtēs guvis 9,5 punktus un izcīnījis 5,7 bumbas.

Savukārt Čempionu līgā, kas bija jāsāk no kvalifikācijas turnīra (abos mačos pieveikta rumāņu “Cluj Napoca”), starts padevies sāpīgs. Vispirms mājās ar 65:67 tika atzīts Lietuvas vicečempiones “Neptunas” pārākums, bet pagājušajā nedēļā ar 52:59 vēlreiz, nu jau oficiālā mačā, Salonikos zaudēts Peineram un PAOK. Pirmajā spēlē Freimanis 19 ar pusi minūtēs guva četrus punktus, bet Salonikos 24 ar pusi minūtēs pieci gūti punkti un septiņas bumbas zem groziem.

Komandas rezultatīvākais spēlētājs Turcijas līgā ir jau pieminētais Monro, kurš vidēji guvis 16 punktus, kā arī jau divas reizes izcēlies ar “double-double”, bet vidēji izcīnījis 8,7 bumbas, kā arī atdevis 2,2 rezultatīvas piespēles. Arī Makisikam 16 punkti, kā arī 5,7 bumbas un 3,5 piespēles, bet Laionsa kontā vidēji 14 punkti un 5,5 piespēles. No vietējiem spēlētājiem lielāko pienesumu statistikas ailēs devis 23 gadus vecais spēka uzbrucējs Berkans Kandajs – vidēji 7,0 punkti un 4,7 bumbas zem groziem.

Kanāla "Best 4 Sport" programmā paredzēts spēli tiešraidē demonstrēt no pulksten 19:55.

C grupas tabula

VKomandaSUZ+/-P
1.PAOK321+45
2.Neptunas220+364
3.Openjobmetis Varese312-384
4.Ventspils211+203
5.ASVEL211+13
EWE Baskets211-13
7.Rosa Radom211-133
8.Muratbey Ušak Sportif202-92

, 2016-11-02 09:39, pirms 7 gadiem
Bez Gražuļa būs daudz grūtāk, jo viņš jau bija kļuvis par nozīmīgu un vērtīgu spēlētāju, bet nu kautkas jādomā kā kompensēt Gražuļa nespēlēšanu. Par uzvaru!
Slēpts komentārs: W W E
, 2016-11-02 10:23, pirms 7 gadiem
Andrej, cikos īsti ir spēle? Vienā grafikā ir 19:00, otrā (zemāk), ka 20:00? Vienā rakstā 2 spēļu laiki!!!
BKV būs grūti, bet nereti tieši tas, ka komandā ir daudz savainoto, motivē pārējos un tiek izcīnītas lielas uzvaras. Tad par to arī jādomā!
, 2016-11-02 10:25, pirms 7 gadiem
Ir baigi grūti, kad mača laikā paliec bez viena no līderiem, bet drusku citādāk, kad spēlei gatavojies, jau zinot, ka nebūs šī spēlētāja. Protams, zinot Monro, ir ļoti slikti, ka paliekam bez čaļa zem groza, bet tomēr ceru, ka Muižnieks un ko spēles plānu izdomās un viss būs ok. Nav neņemami tie turki, lai arī viņu mājās!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-11-02 10:52, pirms 7 gadiem
Huliks2001 rakstīja: Kāds nezin Ventspilī vai Ventspils apgabalā,ir kāda firma kas taisa alu?
tu zini, ko nozīmē spamot?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-11-02 10:59, pirms 7 gadiem
Huliks2001 rakstīja: Vajadzes ņemt Gražuļa vieta legionāru,jo diez vai tik atri viņš bus ierindā.
Tgd jau lēģu ziņā apsteidzat VEFu
, 2016-11-02 11:01, pirms 7 gadiem
W W E rakstīja: Tgd jau lēģu ziņā apsteidzat VEFu
un kas tad ir? Runa nav par skaitu, bet jēgu. Piemēram, tāds Mailzs pērn un vesela kaudze pirms viņa; Bezbradica šogad - kas tas ir?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-11-02 11:10, pirms 7 gadiem
Protams naudas jautājums, bet kā Gražuļa aizvietotāju varētu Kasparu Bērziņu mēģināt piesaistīt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-11-02 11:18, pirms 7 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Protams naudas jautājums, bet kā Gražuļa aizvietotāju varētu Kasparu Bērziņu mēģināt piesaistīt.
skaidrs, ka nauda jautājums Arī leģionāra gadījumā, kas tomēr varētu izmaksāt lētāk, bet pagaidām jātiek skaidrībā ar to, kā komanda var spēlēt ar to, kas ir. Galu galā, Kuksiks vēl ir, Gulbis drīz atgriežas, un kopumā par īsu nebūs, ja vien ir skaidrs, kā to visu produktīvi izmantot.
, 2016-11-02 11:20, pirms 7 gadiem
onkols rakstīja: skaidrs, ka nauda jautājums Arī leģionāra gadījumā, kas tomēr varētu izmaksāt lētāk, bet pagaidām jātiek skaidrībā ar to, kā komanda var spēlēt ar to, kas ir. Galu galā, Kuksiks vēl ir, Gulbis drīz atgriežas, un kopumā par īsu nebūs, ja vien ir skaidrs, kā to visu produktīvi izmantot.
Kad Zeļonis atgriezīsies?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-11-02 11:26, pirms 7 gadiem
Rakstā:
"Pret “baroniem” nespēlēja arī Rihards Kuksiks un Aigars Šķēle".

To mēs visi zinām. "Preview" rakstā prasās izstāstīt aktuālās ziņas, nevis atreferēt ar copy/paste vecos rakstus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-11-02 12:04, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kad Zeļonis atgriezīsies?
tak solīja jau no dienas uz dienu... un Ž - Žeļonis Viņam pat uz krekla tā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-11-02 12:22, pirms 7 gadiem
starp citu, turku treneris pēc iepriekšējās spēles baigi gānīja tiesnešus, kuru kļūdas esot izjaukušas spēli un FIBA arī tika, ka komandas gatavojas sezonai, bet FIBA nav gatava tiesāšanas ziņā.

https://www.youtube.com/watch?v=soZ...
, 2016-11-02 12:27, pirms 7 gadiem
Huliks2001 rakstīja: Neee Labāk kādu sakarīgu leģionāru Lai KB brauc uz ārzemem atrak,jo Ogrē viņš degradejas
domā ja viņam būtu bijis vai arī tgd ir labs piedāvājums no ārzemēm tad viņš sedētu ogrē? vnk pagaidām viņam nav.
kā arī ja viņš uzspēlētu venstpilī līdz sezonas beigām un parādītu labu sniegumu, tad daudz lielāka iespēja ka būtu piedāvājumi no ārzemēs nekā sēžot ogrē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-11-02 12:29, pirms 7 gadiem
bez Gražuļa un Zeļoņa pret Freimi & Co garais gals izskatās pavisam čābīgi, pedējais laiks Aivaram un Ralfam būtu vismaz aprunāties ar Bērzu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-11-02 12:49, pirms 7 gadiem
Huliks2001 rakstīja: Kas par sportistu ir tavā avotarā?
a velns viņu zina man šķiet, ka atradu, guglē rakstot ugly sports
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.
Kemnicas "Niners" basketbolists Kaza Kadžemi-Kīns ar bumbu. Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa pirmajā finālspēlē pārliecinoši uzvar Vācijas klubs

Savam pirmajam lielajam titulam pietuvojusies Kemnicas "Niners", FIBA Eiropas kausa fināla pirmajā kaujā savā laukumā ar 85:74 pārspējot Stambulas "Bahçeşehir Koleji".
Džabari Pārkers ar bumbu pret Zeku Līdeju. Foto: AFP/Scanpix

''Barcelona'' pagarina līgumu ar bijušo NBA drafta otro numuru Pārkeru

Spānijas ACB līgas un ULEB Eirolīgas grands ''Barcelona'' pavēstījis par līguma pagarināšanu ar kādreizējo NBA drafta otro numuru Džabari Pārkeru līdz 2026. gadam.